De Paste la crap, pe Sisterea

Am profitat de cele două zile libere oferite cu ocazia paștelor ortodoxe și am decis să ies la o nouă partidă de pescuit. O decizie inspirată, pe care nu am regretat-o deloc la finalele partidei.

Cosmin și captura partidei de pescuit, un frumos crap comun de 8,5 kg

Cosmin și captura partidei de pescuit, un frumos crap comun de 8,5 kg

Partenerul meu constant de pescuit, Zoli, era deja pe baltă de două zile, așa că eram la curent cu tot ce se întâmpla în zonă.

Inițial ne gândeam să pescuim pe standul 17 al lacului Sisterea, un vad cu suficientă agățătură și cu adâncimi între 1 și 3,5 m. Vroiam să pescuim pe apa mică, iar asta pentru că, după logica noastră, crapii urmau să intre la depus.

Zoli căutând constant o montură salvatoare

Zoli căutând constant o montură salvatoare

După două zile de pescuit, chiar în ziua în care urma sa ajung și eu pe baltă, în urma unei discuții telefonice, Zoli decide să se mute pe un alt stand. Peștii nu răspunseseră la nadă, iar asta părea o schimbare logică în desfășurarea partidei.

Se poziționează chiar lângă dig, pe zona cu cea mai adâncă apă a lacului. Cu un mal foarte abrupt și condiții de campare total nefavorabile, zona nu este delimitată de un stand propriu-zis.

La mai bine de 30 de grade, umbra a fost la mare căutare

La mai bine de 30 de grade, umbra a fost la mare căutare

Chiar și așa, locul nu ne este deloc necunoscut, eu mai având o partidă aici cu doar un weekend înaintea concursului Xtreme Carp Cup ed. III. A fost o partidă reușită, în care am reușit să pun pe saltea câteva capturi frumoase, iar Cristi, partenerul meu de la ieșirea respectivă, și-a depășit propriul record personal cu un superb crap oglinda de 13 kg.

Când am ajuns pe baltă, totul părea total încremenit. Vântul nu bătea deloc, iar soarele ardea, temperatura fiind în jur de 30 de grade. După tradiționala ședință tehnică, decidem zonele pe care urma să le pescuim.

Montura Withy Pool a fost responsabilă pentru majoritatea capturilor

Montura Withy Pool a fost responsabilă pentru majoritatea capturilor

Am ales sa abordez digul (din nou 🙂 ) cu două lansete și să las suficient spațiu pentru alte 2-3 lansete ale lui Zoli.  Cu al treilea băț am încercat un pescuit la intercepție, undeva spre centrul lacului.

Primul crap se acomoda cu salteaua de primire după aproximativ 24 de ore.  A intrat la o montură Withy Pool și, cântărind undeva la 8,5 kg, a rămas captura partidei până la finalul sesiunii.

Peisaj de vis pe Sisterea, pădurea plină de verde și lebede pe luciul de apă

Peisaj de vis pe Sisterea, pădurea plină de verde și lebede pe luciul de apă

Următoarea decizie care cred că a făcut ca partida să fie una categoric mai reușită decât a celorlalți pescari aflați pe baltă, a fost sa trec pe toate bețele la monturi pentru pop-up și să continui să nădesc cu boilies Belachan de mărimi diferite, 14, 16 și 18 mm.

Peștii au continuat să strige prezent unul după altul, până în ultima noapte când am avut nu mai puțin de 10 prezentări. În total 20 de prezentări, din care am reușit să pun pe saltea 16 crapi, cu o medie de 6 kg.

Cosmin cu unul dintre crapii comuni ai partidei

Cosmin cu unul dintre crapii comuni ai partidei

Rezultat a fost unul destul de reușit pentru această baltă care este recunoscută pentru zgârcenia în capturi. Dacă mai ținem seama și de faptul că în aceiași perioadă nu reușit nimeni să pună pe mal mai mult de 6 pești, eu zic că a fost o partidă pe cinste.

Ce m-a surprins însă, a fost faptul că, spre diferență de partida recent încheiată aici, de aceasta data majoritatea peștilor nu au venit „din” dig.

Fiind mare fan al monturilor cât mai „complicate”, pot susține cu dârzenie că la această partida clar acestea au făcut diferența.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm părerea ta!

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *