Zone de pescuit crap pe apa rece

Dacă ar fi să ne luăm după teorii, crapii se retrag pe vreme rece în zonele mai adânci ale lacurilor, dar trebuie să ținem cont de faptul că adâncimea în sine nu e soluția perfectă. Adâncimea apei trebuie corelată cu surse măcar minime de hrană și locuri de adăpost.

În perioada rece a sezonului ai nevoie de echipamente rezistente

În perioada rece a sezonului ai nevoie de echipamente rezistente la temperaturi scăzute

De obicei, zonele cu apă ceva mai adâncă, dar care au și substrat mâlos, plus eventuale structuri, ar fi cele care ar trebui căutate primele. Din cauza metabolismului mult încetinit, crapii se deplasează foarte puțin în căutarea hranei, dar nu-și permit să renunțe de tot la mâncare, mai ales pe apele în care resursele naturale nu sunt chiar atât de bogate.

Astfel, zonele cu piloni, crengi, copaci căzuți în apă, sau praguri evidente la baza cărora este substrat mâlos ar trebui explorate primele, dar nu trebuie sub nicio formă să excluzi din start zonele cu apă mai mică, dar care ar putea oferi soluții alternative de hrană, și mă refer aici la zonele din apropierea stufului sau plaurilor, mai ales dacă există ștepi scufundați, rezultați din ruperea sau tăierea stufului.

Chiar dacă adâncimea nu corespunde mereu teoriei, faptul că ștepii sunt o foarte tentantă sursă de hrană (mai ales larve) poate transforma o zonă cu apă mică într-un fastfood pe care crapii cei mai activi s-o prefere, pe vreme rece, unuia cu temperaturi mai confortabile dar lipsite de surse de hrană.

Crap ademenit de o pungă solubilă cu pelete de bloodworm, o momeală foarte potrivită pentru pescuit pe apă rece

Crap ademenit de o pungă solubilă cu pelete de bloodworm (larve de chironomide), o momeală foarte potrivită pentru pescuit pe apă rece

Cel mai simplu ar fi dacă balta pe care urmează să pescuiești iarna îți este cunoscută, astfel poți testa pe rând toate locurile care țin pește și în timpul anului, plecând de la apele cele mai adânci până spre cele mici, cu pauze serioase în zonele cu agățături.

Este foarte importantă și prezența soarelui în zilele de pescuit, chiar dacă e foarte frig, fiindcă, de obicei, crapii devin mai activi la orele prânzului, când razele cad perpendicular și se înregistrează temperaturile cele mai ridicate ale zilei. Fir întins!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *