XLNT Camo HP Line – un nou fir de pescuit la crap de la Prologic (VIDEO min 02:12)

Iată că cei de la Prologic nu stau cu “mâinile în sân” peste iarnă şi anunță lansarea unui nou fir de pescuit la crap, XLNT Camo HP Line.

Da, ați ghicit,  HP-ul este varianta “revizuită şi reeditată” a firului XLNT Camo lansat în 2012. Spre diferență de Camo-ul original, care este camuflat în doar două culori, XLNT HP-ul este colorat, din 30 în 30 de centimetri, în patru culori: două nuanțe de maro și două de verde.

Astfel, chiar dacă pescuiți la crap pe balastiere cu apă deosebit de curată și clară sau primăvara și iarna când apa este foarte bogată în oxigen și, evident, foarte limpede, noua variantă a firului XLNT se va integra foarte bine “în peisaj”.

Tot la capitolul îmbunatățiri, product managerul Enrico Parmeggiani,responsabilul cu studiu de piață în ceea ce privește dezvoltarea noilor produse Prologic, anunță că, datorită noilor materiale utilizate la construcția firului (un nou co-polimer), noua variantă are elasticitatea considerabil redusă și se scufundă mai rapid, ceea ce implică, automat, o așezare pe substrat într-un timp mai scurt.

Scufundarea lentă era, de fapt, neajunsul reclamat destul de frecvent de către pescarii de crap care preferau XLNT-ul pentru celelalte calități ale sale, rezistența remarcabilă la abraziune fiind una dintre ele.

Noul fir de pescuit la crap de la Prologic, Camo HP

Noul fir de pescuit la crap de la Prologic, Camo HP

De ce să-și anunțe cineva iarna lansarea unor noi produse de pescuit la crap? Ei bine, după cum probabil bine știți, iarna este momentul cel mai potrivit pentru schimbarea firelor de pescuit, acesta fiind, probabil, motivul pentru care echipa Prologic s-a gândit să-și publice acum noutățile lui 2013 în materie de fire de pescuit.

SFAT CRAP24
________ 

Oricum, indiferent dacă decideți să vă schimbați firele sau nu, țineți minte că orice tip de fir va colecta, în timp, particule foarte fine de murdărie care se află în suspensie în apă, iar asta îl va face, la un moment dat, vizibil și ceva mai plutitor, indiferent de materialul din care este făcut.

Ca să preveniți asta și ca să vă mențineți firele cât mai mult timp curate, aveți la îndemână mai multe metode. Una dintre ele, probabil cea mai puțin costisitoare din punct de vedere financiar, este trecerea firului, la recuperare, printr-o cârpă.
________ 

XLNT Camo HP-ul este programat pentru lansare în 2013 şi este un fir „all round”, recomandat pentru toate situațiile de pescuit. La fel ca predecesorul său, vine pe role de 1000 de metri, ceea ce-l face potrivit pentru încărcarea celor mai mulți tamburi, indiferent de modelul de mulinetă.

Ca diametre, Prologic anunță 5 modele, cu rezistență la nod după cum urmează: 0,28 mm (5,6 kg), 0,30 mm (6,6 kg), 0,33 mm (7,4 kg), 0,35 mm (8,1 kg), 0,38 mm (9,8 kg)

Prețul firului diferă în funcție de diametru, iar ca plajă orientativă se încadrează între 12,90 și 16,90 Euro (53 – 70 lei)

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *