Vremea crapilor mari

După ce cu o săptămână în urmă vremea se răcise brusc și au fost multe precipitații, la sfârșit de weekend se anunțau câteva zile cu temperaturi stabile și în ușoară creștere. Așa că, în momentul în care administratorul de la Varlaam m-a sunat să îmi spună că cineva a renunțat la rezervarea de pe standul A7, nu am stat pe gânduri și am răspuns afirmativ propunerii unei partide scurte de 48 de ore. M-am înarmat cu 5 kg de boiliesuri tari Next, cu câteva borcanele de pastă complementară și am început să număr orele în așteptarea sfârșitului de săptămână.

Superb crap comun de 21,7 kg, reușit de Gabi la cea mai recentă partidă de pescuit

Superb crap comun de 21,7 kg, reușit de Gabi la cea mai recentă partidă de pescuit

Vineri, ora 18 a marcat sfârșitul săptămânii de muncă și începutul partidei de pescuit. După tortura de a traversa Bucureștiul, am ajuns într-un final pe lac. Mai pescuisem pe standul A7, așa că nu am mai pierdut timpul cu căutarea vadurilor. Anticipam cumva că răcirea bruscă a vremii combinată cu ploaia din ultimele zile a trimis crapii către zonele cu apă adâncă ale lacului.

Am început prin a pescui pe adâncimi între 3 și 4,2 metri, nada fiind boiliesuri Next tari, sparte în Krusha. La cârlig am încercat diverse combinații de snowman-uri mici sau boiliesuri de cârlig învelite în pastă.

Noaptea a trecut liniștita, fără evenimente notabile. La fel și prima parte a dimineții, și deja mă gândeam ce aș putea să schimb pentru a obține un răspuns din partea crapilor.

Odată cu primele raze ale soarelui mijite printre nori, a venit și primul crap la o montură plantată pe 4 metri. După un dril furios de aproximativ 20 de minute, am reușit să îl aduc la mal pentru cântărire și o scurtă sesiune foto. Acul cântarului a arătat 21,7 kg, cea mai mare greutate înregistrată până acum de acest exemplar, creștere rezultată din hrana naturală abundentă, suplimentată cu boiliesuri de calitate.

Am încheiat partida cu încă 2 crapi de 13 și 15 kg, veniți în timpul zilei de sâmbătă, crapi care nu au rezistat tentației de a gusta din boiliesurile Next.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *