Visand la crapii de poveste ai balastierei Dream Lake

Doi dintre cei mai recenți colaboratori Target Baits, Florin Popa și Claudiu Cutus, ajunși recent pe una dintre cele mai renumite balastiere ale vecinilor noștri unguri, lacul Dream Lake, au reușit să aducă pe salteaua de primire nenumărați crapi de peste 15 kg, printre care și o superbă oglindă trecută bine de 21 kg.

Chiar dacă aveau ca scop capturarea altor vedete locale, băieții s-au decalat mulțumiți de rezultatul partidei, mai ales că standul rezervat nu se număra printre cele mai prolifice ale lacului. Recent revenit în țară, Florin ne-a trimis câteva poze și întreaga poveste a partidei.

Florin Popa: „Joker, Jerry și Jacky sunt cei trei crapi care trăiesc în balastiera Dream Lake aflată în vecinătatea autostrăzii  M-7, la granița Ungariei cu Slovenia. Toți trei depășesc 30 kg, Joker apropiindu-se chiar de 36-37 kg.

Împreună cu alți doi prieteni, Claudiu și Cătălin, am rezervat 6 zile pe acest superb lac, cu gândul la reușita unei mari capturi. L-am luat cu mine și pe Vlăduț, băiatul meu, pentru a descoperi și el pescuitul după exemplare capitale.

Balastiera Dream Lake, o baltă cu crapi de vis

Balastiera Dream Lake, o baltă cu crapi de vis

Standul nr. 9, cel pentru care reușisem să facem rezervarea, îți oferă condiții bune de pescuit, doar că nu ține constant pește pe vad. Acesta a fost și motivul pentru care am folosit destul de multă nadă la nădirea inițială, cea de apel. Am dat în jur de 30-40 kg de boilies, 3 kg alune tigrate, precum și 3 kg de porumb pentru floricele. Speram ca toate astea să fie suficiente pentru a determina crapii să intre pe vad și șă se hrănească.

Malurile lacului abundă de vegetație

Malurile lacului abundă de vegetație

Apa lacului era foarte curată. Era atât de limpede, încât cu greu puteai deosebi apa din lac de cea dintr-o sticlă de apă minerală. Acest inconvenient, plus faptul că balastiera ține foarte multe plătici de 2-3 kg, ne-au pus la grea încercare nervii și răbdarea.

Claudiu, un tactician foarte bun, a schimbat la un moment dat poziția lansetelor, orientându-le aproape cu vârful în apă. Nu-mi dau seama cum s-a întâmplat, dar am reușit să pierdem back-leads-urile și am fost nevoiți să ne confecționăm altele cu ajutorul greutăților de la Quiverlock-uri. Sonarul indica apă de 7-8-9 m, iar crapii se hrăneau undeva la 110 m de mal. Asta însemna destul de mult fir în masa apei și, pescuind pe o apă atât de clară, trebuia să-l ascundem într-un fel.

Unul dintre nenumărații crapi comuni trecuți de 10 kg pe care Florin i-a pus pe mal la această partidă

Unul dintre nenumărații crapi comuni trecuți de 10 kg pe care Florin i-a pus pe mal la această partidă

Monturile erau foarte atent și precis plantate, asta și pentru că vedeam foarte ușor și exact cum să le așezăm. De teama plăticilor, pe firul de păr am tras 2-3 bile de 20 mm, iar forfacurile ajungeau la 50-60 cm și erau de tip combi. Cârligele folosite inițial, în mare parte PB și KORDA, chiar dacă sunt destul piperate la preț nu făceau față la pietrișul de pe substrat. Am trecut pe cârlige Maruto și Hayabusa și totul a fost perfect.

Capturile duble au fost destul de frecvente pe zona pescuită de Claudiu

Capturile duble au fost destul de frecvente pe zona pescuită de Claudiu

Peștii au venit în mare parte noaptea, iar cei mai mari chiar spre dimineață, între orele 3 și 6. Claudiu a pus pe saltea o oglindă de 21,7 kg, iar eu am reușit destul de multe capturi dar nimic mai mare de 15 kg. Regret însă că nu am reușit să aduc la mal doi crapi mari. Pe unul chiar l-am avut jumătate în minciog, dar a reușit să evadeze după ce mi-a rupt forfacul.

Crapii oglindă erau constant mai "îmbrăcați" decât crapii comuni. Aici, Claudiu cu o oglindă trecută bine de 15 kg

Crapii oglindă erau constant mai „îmbrăcați” decât crapii comuni. Aici, Claudiu cu o oglindă trecută bine de 15 kg

Ca o concluzie vizavi de nadă, pot spune că foarte multă vreme am fost adeptul multor firme străine consacrate, dar nada produsă de Tudor Brie, Target Baits, este de prima calitate și nu este cu nimic mai prejos.

Crapii Koi adaugă un strop de culoare pe balastiera ungurească

Crapii Koi adaugă un strop de culoare pe balastiera ungurească

Afirmația vine în urma a destul de multe situații în care nada s-a dovedit superioară multor altora, iar un exemplu concret a fost în luna aprilie, pe lacul Harsany, când eu am pescuit cu Imperial baits, iar Tudor, aflat și el pe lac, cu nada de la Target Baits.

La final de partidă Tudor a prins mult mai bine, moment în care am și început colaborarea. Imediat după acestă ieșire am avut alte două partide foarte reușite pe balastiera Funghiu, ocazie cu care am constatat ca peștii acceptau nada destul de rapid și continuau să se hrănească pe mai toată perioada partidei.

Claudiu cu captura partidei, oglinda de 21,7 kg, și Florin cu un comun de 15 kg

Claudiu cu captura partidei, oglinda de 21,7 kg, și Florin cu un comun de 15 kg

Pe Dream Lake am făcut chiar și un mic experiment. Cladiu, fan Solar, a folosit pe o lanseta Club Mix, dar capturile, absolut toate, au venit pe cele două lansetele unde folosea mixul Clasic de la Target Baits.

Vedeta partidei, crapul oglindă de aproape 22 kg, a fost eliberat rapid în apele cristaline ale balastierei

Vedeta partidei, crapul oglindă de aproape 22 kg, a fost eliberat rapid în apele cristaline ale balastierei

În fine, cu promisiunea că am mai să revin și cu alte concluzii referitoare la nadă, vă recomand cu plăcere lacul “Dream Lake” și vă spun că “ardelenii chiar știu să producă o nadă adevărată, fără compromisuri!”

Va doresc tuturor fir întins și tamburii să vă sune precum un polizor!”

Băieți, felicitări pentru partidă, pentru superba captură reușită de Claudiu și mulțumim pentru cele trimise!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *