Viata ca un pescuit la crap – un vis frumos, devenit realitate (VIDEO min 04:42)

Alex și Caroline, un cuplu tânăr, ușor nonconformist, ieșit cumva din tiparul celor aflați în valul tinereții, au decis anul trecut să-și dedice următoarea perioadă din viață unei experiențe ieșită din comun, și anume: pescuitul la crap în mai multe țări ale Europei.

Una dintre nenumăratele panorame de vis cu care cei doi sunt întâmpinați în diminețile petrecute pe malurile lacurilor pescuite

Una dintre nenumăratele panorame de vis cu care cei doi sunt întâmpinați în diminețile petrecute pe malurile lacurilor pescuite

Nimic deosebit, ați putea spune, pescuitul la crap în marile lacuri ale Europei este un curent pe care numeroși pescari îl îmbrățișează de foarte multă vreme, iar asta pe de-o parte mânați de spiritul de aventură, iar pe de altă parte, motivați de mirajul exemplarelor de crap cu adevărat spectaculoase pe care multe țări europene le găzduiesc. Așa este, dar câți dintre ei au fost dispuși să renunțe la absolut tot, să vândă tot ce dețineau, să-și abandoneze slujbele (chiar bine plătite) și să pornească într-o aventură care avea definit doar punctul de plecare, nu și o destinație precisă sau un cămin către care să-i mai aștepte la întoarcere?

Alex și Caroline exact asta au făcut! Au vândut și lăsat în urmă absolut tot. Au abandonat tot ce-i ancora de viața urbană, au încărcat cele necesare în mașină și-au pornit la drum. La fel cum toți pescarii de crap o fac. Însă asta s-a întâmplat anul trecut, iar partida, care s-a derulat conform planului, este încă în desfășurare. În vară, cei doi lasă în urmă mai bine de un an de când drumul, lacurile, peștii, bărcile, sacii de dormit și corturile le sunt cei mai apropiați și constanți companioni, și asta nu-i deranjează câtuși de puțin. O astfel de abordare spune destul de multe despre cât de profundă le este pasiunea, nu?

Transporterul celor doi, practic întreaga lor avere

Transporterul celor doi, practic întreaga lor avere

Aventura le-a fost presărată cu destul de multe momente dificile, dar, în mod evident, le-a adus și nenumărate satisfacții. Cele mai multe se regăsesc în pozele pe care le-au făcut în tot acest timp, majoritatea fiind împărtășite deja cu prietenii din mediul online. Recent au reușit să pună cap la cap și un material video, pe care l-am preluat și vi-l prezentăm mai jos.

Alex, cu un impecabil crap comun pescuit în expedițiile recente

Alex, cu un impecabil crap comun pescuit în expedițiile recente

Montajul celor doi se derulează vreme de aproape cinci minute, aducând în obiectiv crapii lacurilor din Franța, Italia și Spania, dar și câteva elemente conexe pescuitului. De exemplu, chiar primele secunde, videoclipul începe cu o scenă înregistrată în luna septembrie 2014, când, împreună cu alți prietenii buni – Tim și Danni, au rulat boiliesuri pentru partidele următoare. Din ce povestește Alex, vroiau să testeze limitele  echipamentelor destul de profesionale ale băieților (Alex spune că Tim era foarte mândru de utilajele sale, care reprezintă practic pasiunea lui). Deși a implicat foarte multă muncă, la finalul zilei au reușit să ruleze o jumătate de tonă de boiliesuri!

Alex și Caroline, un cuplu care-și trăiește visul, cu un superb crap de 23,7 kg, pește înțepat în vara lui 2014, pe Cassien/Franța

Alex și Caroline, un cuplu care-și trăiește visul, cu un superb crap de 23,7 kg, pește înțepat în vara lui 2014, pe Cassien/Franța

Apoi, în timp ce așteptau ca boiliesurile să se usuce, vizitând împrejurimile casei, au găsit o mică cârtiță care încerca cu disperare să scape săpând în beton. Au recuperat-o și dus-o pe sol moale, moment în care micul animal și-a găsit calea de întoarcere către adevărata-i casă. Experiența pare mai degrabă simbolică, reprezentând parcă aventura celor doi în încercarea de a evada din mediul urban spre a îmbrățișa calmul, liniștea și imprevizibilul, exact acele elemente care te-ar putea „împinge” către trăirile unui vis magic.

Ţi-a plăcut filmulețul? Dă-i o notă și un like! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *