Un nou record la crap pe lacul Sisterea

Întocmai cum îi stă bine unui start promițător, nici n-am marșat bine în noul sezon de pescuit, că recordurile personale au și început ușor, dar sigur, să fie doborâte. Astfel, la finalul weekendului recent încheiat, Balanean Lucian (colaborator Target Baits și apropiat al echipei CRAP24) a reușit să-și treacă un nou crap record în fișele personale. Toată aventura, detaliile primei sale ieșiri la pescuit în noul sezon, dar și amănunte legate de monturile și momelile folosite (fără secrete!), în rândurile ce urmează.

Seara pe lacul Șișterea - deschiderea standului 11

Seara pe lacul Șișterea – deschiderea standului 11

Lucian: „După o lungă perioada de iarnă și un martie capricios, hotărăsc să încep prima partidă de pescuit din acest an pe lacul Șișterea. Anul trecut, tot în martie, reușeam să prind aici un frumos exemplar de crap comun de 22 kg. Atunci am pescuit pe standul 5. De această dată însă, am făcut rezervarea pentru standul 11. Îl mai pescuisem între timp și de cele mai multe ori mi-a adus capturi frumoase.

Ajuns pe baltă, am fost întâmpinat de administratorul bălții, Robi, de la care am aflat că s-a prins destul de bine, doar că nu a „ieșit” nici un exemplar capital. Despachetez, mă instalez, timp în care ajunge și partenerul meu de pescuit, Dodo, și el foarte pregătit pentru o nouă partidă. După ce-am terminat de instalat tabăra, am de nădit vadul. Am dat cu bile tari și solubile de 16 și 20 mm, Target Baits, din gamele squid şi classic. La cârlig am pus tot boiliesuri, de 16 mm, din gama squid, ținute în dip.

Standul a fost împărțit în două zone, fiecare primind câte 3 monturi

Standul a fost împărțit în două zone, fiecare primind câte 3 monturi

După ore de discuții și amintiri cu și despre pescuit care s-au prelungit până la miezul nopții, hotărâm că e vremea să ne odihnim puțin. Nu apuc bine să ațipesc, că stația îmi și dă deșteptarea cu câteva bipuri apatice. Mă îndrept nedumerit spre lansete și constat că un swinger este căzut (drawback). Gândeam deja că am fost deranjat de un ciortan. Înțep, iar după câteva ture de mulinetă, timp în care îmi dau seama că nu e deloc un ciortan, îi spun partenerului meu că avem un pește mare.

După un dril de 25-30 de minute, am reușit să pun în minciog un frumos exemplar de crap oglindă, cântărit la 21 de kg, pe care l-am botezat „Micuțul somalez”. Bucuros că am reușit să prind un asemenea pește, am închinat cu Dodo un pahar, după care ne-am pus la somn. A doua zi dimineață, după o rapidă sesiune foto cu „micuțul”, acesta s-a întors în lac pentru a face fericiți și alți pescari.

Lucian și noul să record personal la crap oglindă - un superb exemplar de 21 kg înțepat pe lacul Șișterea

Lucian și noul să record personal la crap oglindă – un superb exemplar de 21 kg înțepat pe lacul Șișterea

În următoarele 24 de ore am mai avut patru prezentări, reușind să pun pe saltea încă trei crapi. Toți peștii au venit la o bilă de 16 mm, aromată cu squid și tipuită cu o jumătate de pop up Tuti frutti. Am pescuit din mână, la o distanță de 85-90 m, pe un substrat tare, unde adâncimea apei atingea 3,5 m.  Monturile au fost cu plumb pierdut, iar forfacul (legat cu cârlige Mugga nr. 6) a fost de aproximativ 15 cm.

Momeala de la cârlig a fost formată dintr-o bilă de 16 mm de fund, plus un "capac" de pop up

Momeala de la cârlig a fost formată dintr-o bilă de 16 mm de fund, plus un „capac” de pop up

A avut parte de un început de sezon pe cinste, în care am reușit să-mi dobor recordul personal la crap oglindă.Vă doresc tuturor fir întins!”

Ți-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *