Tonuri de crap pe lacul Sanpaul

În urmă cu mai bine de un an, undeva la final de sezon 2013, am prins pe lacul Sânpaul un crap în două tonuri. Am fost dintotdeauna fascinat de particularitățile crapilor, așa că l-am ținut bine minte. Mi-a atras rapid atenția, iar la cântar știu clar că acul acestuia bătea bine spre 13 kg.

Standul 24, lacul Sânpaul, primele ore ale dimineții. O panorama de vis.

Standul 24, lacul Sânpaul, primele ore ale dimineții. O panorama de vis.

Deși ulterior am pescuit destul de des aici, a rămas totuși unul dintre crapii pe care nu i-am mai văzut o bună bucată de vreme. La ultima partidă însă, desfășurată chiar zilele acestea pe Sânpaul, am avut surpriza să-l mai prind o dată, ocazie cu care l-am cântărit la 15,5 kg.

În 2013, același exemplar cântărea aproape 13 kg

În 2013, același exemplar cântărea aproape 13 kg

A venit în primele ore a unei dimineți frumoase, la o combinație meșterită în cort înainte de ivirea zorilor. Un snowman (momeală compusă din două sau mai multe elemente suprapuse, de unde și denumirea – om de zăpadă) format dintr-o bilă de ficat cu un pop up fructat, ambele acompaniate de un mic săculeț cu spărtură, producție CPK, a căror colaborator sunt de anul acesta.

Alin a combinat o momeală de fund cu una plutitoare și a atașat la cârlig un săculeț solubil cu ceva spărtură de nadă.

Alin a combinat o momeală de fund cu una plutitoare și a atașat la cârlig un săculeț solubil cu ceva spărtură de nadă.

Dar nu peștele în sine este cel mai important lucru, ci faptul că lacul merge în direcția bună. Crapii cresc, se înmulțesc și sunt tot mai frumoși, fiecare partida petrecuta oferind constant noi provocări.

Recent, împreună cu un grup de prieteni, am început să căutăm și alte exemplare frumoase de crap, cu particularități specifice, având ca obiectiv capturarea repetată a acestor exemplare. Ne gândim să identificăm, pe cât posibil, un tipar al comportamentului acestor pești și să le urmărim evoluția. De exemplu, dacă în 2013 am prins acest crap în coda băltii, pe standul numărul 18, unde apa este relativ mică, acum l-am capturat pe standul 24, într-un loc cu apă adâncă. Interesant, nu?

Tonuri de crap pe lacul Sânpaul. Aici, Alin cu superbul crap comun în două nuanțe, capturat la începutul sezonului 2015

Tonuri de crap pe lacul Sânpaul. Aici, Alin cu superbul crap comun în două nuanțe, capturat la începutul sezonului 2015. De acestă dată, peștele a cântărit peste 15 kg.

În fine, ideea este că lacul de la Sânpaul devine pe an ce trece un lac tot mai incitant, un lac unde până și cei mai titrați pescari de crap pot găsi obiective care să-i motiveze. Felicitări administrației!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *