Sfaturi pentru partide de pescuit scurte, pe balti cu crapi putini

Dacă te afli în fața unei partide de pescuit scurte pe o baltă cu puțini crapi, trebuie să ai în vedere faptul că o abordare ideală este destul de greu de creionat. Ar trebui ori să mergi des pe baltă, ca să poți trage concluzii, sau faci partide mai lungi. În principiu, este vorba despre câteva chestii simple de care trebuie să ţii cont, care ar fi următoarele.

Pop up-urile fluorescente - momeli de crap potrivite pentru sesiuni scurte

Pop up-urile fluorescente – momeli de crap potrivite pentru sesiuni scurte

Să ai echipamentul pregătit de pescuit, în sensul în care totul trebuie să fie semi-montat – lansetele echipate cu mulinetele, senzorii puși pe rodpod, momelile pregătite în recipiente mici, ca să nu pierzi timpul aranjând toate astea pe malul bălții.

Apoi, trusa trebuie să fie una minimalistă, ușor de transportat și care să conțină cârlige și leadcore gata legate, monturi gata făcute etc. La modul ideal, ar fi perfect dacă ai ști dinainte locul în care urmează să pescuiești, asta ţi-ar permite să mergi cu 1-2 zile înainte, în cazul în care ești convins că nu va pescui altcineva acolo, și să nădești puțin cu nadele pe care le vei folosi la pescuit.

Mobilitatea este cel mai important aspect, astfel că pentru o partidă atât de scurtă e important să poți schimba locul, la nevoie, fără să te chinui prea tare. De aceea, în cazul în care sesiunea are loc doar peste noapte, nu e cazul să cari un cort după tine (asta dacă nu vorbim de o partidă desfășurată acum, în perioada rece a anului), e de ajuns o simplă umbrelă dedicată sau chiar doar patul/scaunul, dacă știi că vremea va fi frumoasă.

În ceea ce privește cealaltă variabilă a sesiunii, și anume faptul că în baltă sunt crapi puțini, aici intervine probabil cel mai important aspect al pescuitului la crap – localizarea. Dacă balta e una cunoscută, atunci e mai ușor de abordat, fiindcă fiecare lac are locuri în care peștii stau în mod obișnuit, în funcție de anotimp și de vreme.

Montura D poate fi o alegere foarte potrivită pentru pescuitul cu pop-up-uri de mare atracție

Montura D poate fi o alegere foarte potrivită pentru pescuitul cu pop-up-uri de mare atracție

Dacă e o baltă complet străină, atunci totul devine ceva mai complicat. Poți începe cu o informare la patronii bălții, dar aceștia nu sunt chiar sursa cea mai fidelă, mai ales pe la noi. Odată ajuns pe vadul ales, începe întotdeauna pescuitul cu momeli considerate rapide, aromate şi foarte atractive din punct de vedere vizual.

Un pop-up fluorescent în culori aprinse (roz, portocaliu, galben, verde) poate fi un bun început, ca și monturile dedicate acestor boiliesuri flotante – 360 grade, D Rig, Whity Pool Rig. Poți astfel evalua destul de rapid dacă ai pește în față sau nu și să schimbi locul, dacă ai această opțiune. Dacă nu folosești boilies și regulile bălții permit asta, folosește monturi cu momitor și nadă vie la cârlig.

Astfel vei avea cu siguranță mai multe prezentări, dar și dezavantajul că nu poți selecționa în niciun fel specia și dimensiunile. În rest, totul ține de experiența și de inspirație. Fir întins!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE![kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *