Record personal la crap doborat pe Sisterea

Recent întors de la o reușită partidă de pescuit la crap de 36 de ore desfășurată în weekend pe lacul Șișterea, Cosmin Nistea ne povestește în ce a constat rețeta succesului.

Cristi și superbul crap oglindă de 13 kg pescuit din imediata apropiere a deversorului

Cristi și superbul crap oglindă de 13 kg pescuit din imediata apropiere a deversorului

Inițial aveam de gând sa merg la baltă pentru aranjarea și pregătirea standurilor pentru concursul Cupa XtremeCarp, ediția a III-a, care se va desfășura în weekendul următor.

Dar dacă tot ajungeam pe baltă, de ce sa nu combin utilul cu plăcutul, nu? Așa că mi-am luat și sculele de pescuit. Alături de mine a venit și un amic, Cristi, care s-a oferit să ma ajute la balizatul apei și amenajarea standurilor.

Ajunși pe baltă, am constatat că nu aveam cum să intrăm pe apă pentru amplasarea balizelor și nici locuri libere pe standurile consacrate, cele de pe apă mare de la dig. Încurajați de vremea bună din weekend, pe baltă se mai aflau 3-4 echipe de pescari.

După o scurtă ședință tehnică, decidem să ne așezăm unul vis-a-vis  de celălalt, exact lângă dig. Dacă locul lui Cristi este în mod normal stand de pescuit, eu am fost nevoit să ma așez pe un loc neamenajat, iar cortul să îl montez la distantă de 20 de metri ceva mai sus, în pantă de unde am așezat bețele.

Floricica de boliesuri care însoțea monturile lui Cosmin

„Floricica” de boliesuri care însoțea monturile lui Cosmin

Am decis să atac cu două lansete zona unde dalele de beton se întâlnesc cu substratul mâlos al apei, undeva la 4 metri de la dig, iar cu al treilea băț să mă plimb prin larg, căutând peștii.

Ca nadă am folosit boiliesuri la cârlig, pe bandă solubilă, iar în săculeții PVA i-am umplut cu micropelete. Monturile amplasate la dig erau acompaniate la fiecare lansare și de 2-3 pumni de boiliesuri.

Cristi a pescuit în zona cea mai adâncă a lacului, în apropierea deversorului, unde apa în momentul de față are aproximativ 5,5 metri adâncime. Am reușit să lansăm monturile chiar înaintea lăsării întunericului, după care ne-am pus sa dormim fiecare. Speram ca sunetul avertizorilor să ne trezească în orice moment.

Eliberarea noului record personal, una dintre cele mai frumoase oglinzi ale lacului Sisterea

Eliberarea noului record personal, una dintre cele mai frumoase oglinzi ale lacului Sisterea

În prima noapte Cristi reușește să își doboare recordul personal cu o superba oglindă de 13 kg, capturată la boilies de Belachan „cu capac” de porumb artificial, scoasă chiar din fața deversorului.

La răsăritul soarelui a venit vremea să fiu și eu trezit de sunetul senzorului, iar la finalul drilului am reușit să pun pe saltea un rotofel de 7,5 kg, capturat tot la boilies de Belachan însoțit de jumătăți de boilies puse pe bandă PVA (montura floricică).

Pe timpul zilei nu am fost deranjați, probabil și din cauza presiunii care era în constantă creștere. În noaptea ce a urmat am mai capturat alți trei crapi, mai mici, de 3-4 kg. Toți la același tip de „bilă”.

Cosmin la finalul drilului cu crapul oglindă de 7,5 kg

Cosmin la finalul drilului cu crapul oglindă de 7,5 kg

În tot acest timp, pe lac, au mai fost prinși doar 2-3 crapi mici, de până la 2-3 kg. Dacă luăm în seamă că peștii nu au mâncat, rezultatul partidei a fost unul bun, chiar dacă nu am reușit nici măcar până în momentul de față să pregătim balta pentru concurs.

Cosmin, felicitări pentru partidă și mult spor la amenajarea standurilor 😉

Trimite și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *