Record la crap doborat de o britanica

Recordul la crap comun al unuia dintre cele mai faimoase complexe de pescuit din Marea Britanie, Linear Fisheries, a fost recent doborât. Lyndsy Fisher, pescăriță britanică originară din Birmingham, a reușit capturarea acestui incredibil crap de 23,6 kg (52lb 14 uncii) în urma unei partide de pescuit de doar 48 de ore. Aflat la mai puțin de 100 km distanță de casa pescăriței, lacul Oxlease (10 ha), unul dintre cele 8 lacuri deschise pescuitului cu tichet din cadrul complexului, a fost o alegere constantă pentru Lyndsy în ultimii ani.

Noul record la crap comun al complexului Linear Fisheries

Noul record la crap comun al complexului Linear Fisheries

A pescuit în imediata apropiere a unui zone consistente de brădiș, la aproape 45 m distanță de mal. Ca momeală, Lyndsy a lipit câteva boabe de cânepă într-un mic ghem, l-a tras pe un maggot clip destinat pescuitului cu viermuși, și a legat montura cu un cârlig de 8 Korda Krank. Lungimea forfacului a fost de maxim 10 cm, legat cu Korda N-Trap Soft, totul adăugat într-o pungă PVA umplută cu cânepă și porumb (PVA friendly).

Lyndsy a spus: „Am dublat punga de PVA, astfel încât să-i trebuiască ceva mai multă vreme pentru a se topi, apoi am lansat la jumătate de metru peste patul de iarbă. După ce a ajuns pe substrat, am recuperat puțin fir, până când am simțit că punga s-a apropiat de brădiș. Am nădit zonă cu cânepă, porumb și ceva boilies tocat Squid Octopus de la Solar.”

După cum era de așteptat, plasarea precisă a momelii a recompensat-o Lyndsy la scurtă vreme cu un run rapid. „De îndată ce am apucat să-l vad în timpul drilului, parcă am știut exact ce pește am la capătul firului.”

„Nu-mi venea să cred că este vorba de captura lacului, deși, când a ajuns în minciog lucrurile au devenit destul de evidente! Odată ce peștele a ajuns în siguranță pe salteaua de primire, am explodat de fericire”, a adăugat ea.

Lyndsy nu este străină de capturarea crapilor mari ai complexului, anteriorul ei record personal fiind peștele numit Big Plated (capturat la 20,1 kg), un crap destul de scump la vedere și râvnit de mulți pescari care pescuiesc aici, dar care este rezident într-un bazin vecin, lacul St Johns.

Lyndsy a devenit acum a doua femeie care deține recordul la crap comun al complexului, după Angie Lawley (consultat Avid Carp) care a prins același pește în luna mai a acestui an la o greutate ceva mai mică – 23,5 kg. În schimb, captura lui Angie a fost primul crap al complexului care a depășit bariera celor 50 lb (22,7 kg).

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *