Primii crapi ai primaverii

Fiecare început de sezon are farmecul său. Odată cu primele grade pozitive în termometre, relaxarea impusă de iarnă își găsește sfârșitul. Pescarii revin pe malurile apelor recent dezghețate, iar vadurile încep să-și primească din nou musafirii. Întocmai a procedat și Alex Ardelean, un tânăr pescar din Satu Mare, care recent a pus punct primei partide de pescuit din acest an. Detaliile aventurii, povestite chiar de el, în cele de mai jos.

Primăvara a început promițător pentru Alex

Primăvara a început promițător pentru Alex

Alex: „Ca orice pescar care a trebuit să îndure pauza impusă de sezonul rece, eram nerăbdător să merg la partida de pescuit programată la începutul primăverii. Astfel, în urmă cu câteva zile, am ajuns din nou pe malul lacului Moby Dick. Aveam la dispoziție 48 de ore în care speram să pun pe saltea unul dintre frumoșii crapi ai lacului.

Am fost pe lac în jurul orei 17:00. Vremea era încă rece, ceva mai târziu făcându-și loc chiar și o ploaie mocănească. Având mai multe standuri libere, m-am așezat pe zona de la mijlocul lacului. În dreapta aveam o zonă adâncă, iar în stânga apa era ceva mai mică. Am despachetat și am plantat rapid lansetele în buza malului opus. Am nădit cu spărtură de boiliesuri solubile și tari, toate date pe o zonă unde găsisem ceva crengi și alte agățături. Știam că mustăcioșii mai serioși ai lacului stau constant în zonă, așa că am profitat că vadul nu era ocupat.

Un frumos crap oglindă reușit de Alex chiar la început de sezon

Un frumos crap oglindă reușit de Alex chiar la început de sezon

A doua zi, în jurul orei 14:00, la câteva secunde de la primul beep venit dinspre senzori, am înțepat primul pește. După 5 minute de dril, am reușit să aduc pe saltea primul solzos al partidei. L-am cântărit, pozat și eliberat rapid. Avea doar 7 kg, așa că am pregătit în grabă lanseta și am plantat-o exact în același loc, sperând la o captură mai serioasă. După nici 10-15 minute, același inconfundabil beep îmi atrage atenția, doar că de această dată părea mai intens. A urmat un dril de 7-8 minute, la finalul căruia am mai așezat pe saltea un crap frumos de 8 kg. Noaptea m-a mai „deranjat” încă unul, de 5,2 kg, dar frigul cumplit – care făcuse minciogul ca de sticlă și salteaua de cântărire precum talpa de pantof – a contribuit considerabil la dificultatea drilului.

În ciuda vremii deloc prietenoasă, crapii s-au întrecut să ajungă pe salteaua de primire

În ciuda vremii deloc prietenoasă, crapii s-au întrecut să ajungă pe salteaua de primire

Dimineața, în jurul orei 9:00, am mai venit un run. Am înțepat și mi-a venit în minte că de acestă dată e posibil să am de-a face cu unul mai îmbrăcat. După 10 minute de dril, am pus pe saltea captura partidei, un frumos mustăcios de 10,2 kg. În ultima zi vremea s-a îmbunătățit, iar crapii au început să mănânce mai serios. Am mai înțepat alți patru pești, însă nimic mai mare. Toți s-au încadrat între 7-9 kg.

Deși partida de pescuit era aproape de final, Alex a mai reușit încă un superb crap comun

Deși partida de pescuit era aproape de final, Alex a mai reușit încă un superb crap comun

Am pescuit cu montura blow back și simplă, legate cu nodul fără nod, cu lungimi de 20-25 cm. Am folosit un fir suplu, iar cârligele au fost numărul 6. Pe firul de păr am tras boiliesuri mici, de 8-10 mm, tari și critic echilibrate. Erau rulate pe fishmeal (făină de pește), iar în privința aromelor, am mers pe clasica combinație de squid cu căpșună. Pentru un plus de atractivitate, alături de momeală am pus și săculeți solubili de 8-10 cm, stropiți cu dipul GOO (aromă de căpșună).

Captura partidei, un impecabil crap comun trecut de 10 kg

Captura partidei, un impecabil crap comun trecut de 10 kg

Una peste alta, a fost o partidă spectaculoasă, cu multe peripeții, la finalul căreia care am pus pe saltea nu mai puțin de 7 crapi cu greutăți între 5,2 și 10,2 kg. O experiență frumoasă, dar totodată și dificilă.”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *