Pescuit la crap prin ochiuri de vegetatie

Ai încercat să pescuiești pe un lac plin de iarbă? Ai pierdut monturi și nu ai avut nicio trăsătură? Ei bine, nu-i ușor de abordat un astfel de lac dar în pescuitul la crap recompensele mari sunt, de obicei, direct proporționale cu efortul depus.

Monturile plasate cu atenție, chiar la marginea zonelor cu vegetație sau în ochirile acestora, te pot recompensa cu capturi frumoase.

Monturile plasate cu atenție, chiar la marginea zonelor cu vegetație sau în ochiurile acestora, te pot recompensa cu capturi frumoase. Aici Robert Nicolae, membru fondator al echipei CRAP24, cu un superb crap comun trecut bine de 17 kg

Evident că e greu să ai încredere în prezentarea monturilor când le găsești pline de ghemotoace verzi îmbibate cu apă. Totuși, dacă plasarea lor se face cu atenție, problema pescuitului la crap în vegetație rămâne doar în mintea noastră.

SFATURI pentru pescuit la crap pe bălti invadate de vegetație:

În primul rând, lucrează cu plumb ușor. Un plumb de 40g va permite momelii să se oprească spre suprafața vegetației, spre deosebire de unul de 80-100g, care se duce la fund ca o piatră.

Cânepa preparată va stimula crapii să caute adânc în pâlcurile de iarbă restul de nadă

Cânepa preparată va stimula crapii să caute adânc în pâlcurile de iarbă restul de nadă

Încearcă plumbi trilob, se așează pe fundul apei cu o mișcare de oscilație laterală și nu scufundă în mâl. Nu sunt grozavi la distanță, dar sunt eficienți în vegetație.

Ai grijă cum lași plumbul să cadă pe substrat, după ce a atins apa. Ține firul tensionat și îl vei încetini, putând aprecia în același timp și cât de mult se scufundă.

Dacă ai nevoie să arunci departe, cu plumbi-picătură, care au tendința să se îngroape în mâl, ia o montură elicopter și pune forfacul cât mai departe de plumb. Momelile recomandate sunt cele flotante, iar forfacul, destul de lung.

E important ca plumbul să nu ascundă forfacul în iarbă, ca prezentarea să fie corectă. Momeli flotante înseamnă fie bile critic echilibrate (tip snowman), fie direct pop-up-uri.

Chiar dacă la prima vedere o astfel de imagine nu îndeamnă la o nouă partidă de pescuit crap, zonele bogate în vegetație sunt adevărate depozite de hrană pentru crapi

Chiar dacă la prima vedere o astfel de imagine nu îndeamnă la o nouă partidă de pescuit crap, zonele bogate în vegetație sunt adevărate depozite de hrană pentru crapi

E bine să ai în vedere și pungile de PVA, fiindcă te ajută să prezinți montura deasupra vegetației. Pui în pungă montura plus o mână de nadă (pelete și boiliesuri) și sigilezi punga. Vei avea în jurul nadei mici goluri de aer, care vor face ca punga să se așeze mai ușor pe fundul apei.

Nu-ți fă griji că nada alunecă sub stratul de iarba. Va emite oricum un „parfum” pentru crapi, care vor veni să o caute.

Marginile "câmpurilor" verzi sunt zone ideale pentru a plasa o montură

Marginile „câmpurilor” verzi sunt zone ideale pentru a plasa o montură

În sfârșit, încearcă și un arc năditor, cu momeala protejată în interiorul bilei de nadă. Imaginează-ți câțiva fulgi de porumb și o mână de semințe desprinse din bulgăre stând la suprafață covorului de vegetație. Cât de tentant trebuie să fie așa ceva pentru crapi?

Ni s-a întâmplat de mai multe ori ca arcul năditor să fie singura soluție în locuri cu iarbă pe fund, în timp ce alte abordări n-aveau succes. Nici pentru noi, nici pentru alții.

Te gândești că arcul se îngroapă și crapul nu dă de el? Ba îl găsește fără probleme. Crapii sunt antrenați să „sape” după mâncare. Fac asta zi de zi și le și place.

Bulgarii de nadă pot fi foarte utili în a curăța o zonă de vegetație și de a crea un vad numai bun de pescuit

Bulgarii de nadă pot fi foarte utili în a curăța o zonă de vegetație și de a crea un vad numai bun de pescuit

Unii profită de acest comportament ca să-i „roage” să le curețe locul. Dacă faci o mini-campanie de nădire pe un vad care ține pește, poți constata după câteva nădiri că peștii, răscolind vegetația după mâncare, mai ales dacă le dai semințe, au creat spații libere.

Îți poți plasa montura în aceste ochiuri curate. Ține minte locul și pescuiește-l de câte ori ai ocazia, ca să-l întreții. Fir întins!

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un like și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta.

1 Comment

  1. D

    4 noiembrie 2018 at 11:53 pm

    Buna am si eu o balta sapata recent, si la primavara as populao cu peste pana atunci o tin goala sa se vegeteze, si am sa bag crap reproducator, e necesar neaparat sa aiba vegetatie balta sau se pot reproduce si fara vegetatie?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *