Pescuit la crap cu peripetii in Africa de Sud

Proaspăt întors din îndepărtata Africa de Sud, Roderick Langeveld, pescar de crap olandez consultant Solar Tackle, a montat un material video al partidei de pescuit recent încheiată.

Roderick cu unul dintre crapii comuni care l-au suprasolicitat în dril

Roderick cu unul dintre crapii comuni care l-au suprasolicitat în dril

Fiind vorba de o locație mai exotică, experiența de pe Tzaneen Dam nu a fost una lipsită de aventuri ieșite din tiparul celor cu care suntem obișnuiți.

Astfel, amenajarea standului cu ajutorul tractorului și curățarea acestuia cu maceta sau aprovizionarea pescarilor cu lemne de foc aduse cu remorca, au asezonat drilurile cu hipopotami desfășurate în adâncul întuneric al nopții și micile invazii ale miriapodelor supradimensionate.

Pe lângă toate astea, pescarii au avut parte și de nenumărate driluri finalizate cu capturi extrem de bătăioase și pline de viață.

Trăsăturile parcă aveau ca singur scop smulgerea lansetelor de pe suporturi, iar peștii cedau spre plasa minciogului doar după o luptă demnă de adevărați războinici.

Imensele miriapode erau prezente la tot pasul

Imensele miriapode erau prezente la tot pasul

Suntem convinși că pescarii exact astfel de“ingrediente” căutau, mai ales că Rodney, cum mai este numit de către prieteni, este la a patra vizită cu acest scop în Africa de Sud.

Având mai bine de 10 ore de zbor și fiind nevoit să meargă la servici la scurt timp după ce ateriza, Rodney a montat filmulețul în avion și, după cum o să vedeți, materialul nu pare deloc făcut “pe genunchi”.

„Mi-a plăcut diferența de climă pe care am simțit-o odată întors în “haosul organizat” de acasă.

Crapii nu s-au lăsat prea mult așteptați la întâlnirea cu obiectivele camerelor prezente pe vad

Crapii nu s-au lăsat prea mult așteptați la întâlnirea cu obiectivele camerelor prezente pe vad

În aceeași zi în care am aterizat a trebuit deja să merg la slujbă. Am pus capăt astfel celei de a patra (mult prea scurtă) aventură a mea în această imensă țară și mărturisesc că nu mai contenesc în a mă minuna de frumusețea și mirajul locurilor de fiecare dată când ajung aici.

Pentru că nu eram foarte străini de ce ne aștepta, de această dată am ridicat puțin ștacheta și am ajuns să pescuim pe un lac de 850 de acri (343 ha), populat cu o diversitate mare de specii de pești.” a povestit Rodney la întoarcere.

Pescarul s-a mai arătat profund impresionat de amabilitatea localnicilor, deschiderea pescarilor de acolo și de faptul că, spre diferență de majoritatea locațiilor celebre pe care a pescuit, aici nu sunt locuri rezervate ori dedicate unor echipe anume sau alte parti-pris-uri în legătură cu sponsorii care susțin echipele care vin să pescuiască.

În fine, nu vă mai răpim din plăcerea vizionarii materialului și vă invităm în următoarele 15 minute să potriviți scaunul într-o poziție relaxantă și volumul boxelor ceva mai sus.

Ţi-a plăcut filmulețul? Dă-i un like și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta!

2 Comments

 1. monturiporumb.ro

  1 aprilie 2014 at 10:46 am

  Fara comentarii acest articol si plin de pericole la tot pasul si sincer un pescar de toata admiratia de a reusit sa pescuiasca intr-o asemenea salbaticie.
  Nivelul adrenalinei crescut a facut ca pescuitul din lacul Rainbow din Africa de Sud sa fie unul foarte ciudat si dupa parerea mea ar trebui supravegheat fiecare pescar care i-si arunca lansetele in acest lac prin:
  1.pozitionarea unor paznici suplimentari cu arme cu tranchilizant in caz ca apare vre-un hipopotam mai agresiv sau de ce nu un alt animal periculos care-si apara teritoriul.
  2.medic specializat in prim ajutor in cazul in care pescarul este muscat de vre-un sarpe veninos sau vreo insecta dubioasa avand pentru fiecare antidotul necesar.
  3.imprejmuirea baltii in perimetrul in care se pescuieste cu gard cu conectare la tensiune electrica cu specificatii din 5 in 5 m IN LIMBA ENGLEZA SI NU NUMAI pentru a preveni unele accidente majore.monturiporumb.ro

 2. monturiporumb.ro

  3 aprilie 2014 at 7:11 pm

  Cred ca ar trebui sa vin cu o rectificare a numelui lacului din Africa de Sud acesta numindu-se Tzaneen Dam iar Rainbow fiind un lac din Franta populat cu” monstrii”.
  N-as vrea sa ma scuz dar am parcurs foarte multe articole de-ale voastre si mai incurc borcanele.multumesc pentru atasare.
  monturiporumb.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *