Pasiunea pentru pescuitul la crap, cel mai recent film cu Leon Hoogendijk (VIDEO min 53:57)

Nu la foarte mult timp de la anunțarea filmului „Passion for Carp”, Big Fish Italia a ridicat materialul integral în canalul YouTube al acestora.

Filmul a fost filmat în Italia, durează puțin peste 50 de minute și îi are ca actori principali pe legendarul pescar de crap Leon Hoogendijk și vechiul prieten și partener de pescuit al acestuia, Didier Moin.

Leon Hoogendijk cu unul dintre crapii pescuiți la filmările materialului lansat recent

Leon Hoogendijk cu unul dintre crapii pescuiți la filmările materialului lansat recent

Materialul vine ca răspuns al lui Leon la invitația italienilor de la Big Fish, iar lacul pe care se desfășoară acțiunea îți va tăia practic respirația.

Nu foarte mare – Leon chiar îl compară la un moment dat cu dimensiunile lacului Redmire din Marea Britanie care are doar puțin peste un hectar – acest paradis al pescarilor de crap situat în inima unei păduri recent trezită la viața de primăvară, le-a oferit celor doi una dintre cele mai spectaculoase partide de pescuit.

Chiar dacă dimensiunile nu îi sunt impresionante, fiind foarte bogat în hrană naturală și cu o populație de pești nu foarte numeroasă, lacul nu a fost deloc ușor de pescuit.

Dacă mai mai adăugăm și dificultatea substratului foarte bogat în vegetație submersă, copaci căzuți sau crescuți în apă, rădăcini, ștepi și multe alte alte forme de agățături care abia lăsau câte un ochi nu mai mare de un metru pătrat de zonă liberă, atunci vă puteți da seama că pescuitul cu 6 lansete a fost o reală provocare.

Fiind foarte rutinați – Leon având mai bine de 40 de ani de primul crap pescuit – cei doi pescari au reușit să schimbe din mers strategia de pescuit, iar asta le-a adus pe saltea unii dintre cei mai frumoși crapi ai lacului.

După spusele proprietarului bălții, chiar și cel mai mare crap al lacului a fost scos la lumină, la un moment dat, în lentilele armatei de obiective prezente pe vad.

Partida, ca multe altele de altfel ale lui Leon, a început cu identificarea și nădirea vadurilor după care, peste noapte, acestea au fost lăsate nepescuite. Astfel, spune Leon, peștii capătă mai multă încredere în nadă și vor fi mai puțin precauți atunci când va introduce și monturile în apă.

Ca strategie de nădire au mers pe o variantă precaută, lăsând doar câte o mană de nadă foarte concentrat în jurul monturii. Fiind în fața unei partide lungi, nu intenționau să sature peștii încă de la început, iar faptul că apa ține foarte multă hrană naturală a venit oarecum în sprijinul acestei decizii.

O să vedeți că pe parcursul partidei, undeva în a patra zi, pescarii și-au adaptat tipul de prezentare, snowman-ul având un cuvânt greu de spus până la finalul sesiunii.

În fine, nu vrem să vă mai răpim plăcerea vizionării filmului, dar nu putem încheia fără să vă avertizăm că materialul vă poate trezi reale porniri către vadul de pescuit!

Ţi-a plăcut filmulețul? Dă-i un like și postează un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *