Noul record al Marii Britanii la crap oglinda?

Stephen Johnson a devenit recent unul dintre puținii pescari de crap din Marea Britanie care se poate lăuda că a pus pe mal un pește cu care a depășit bariera celor 60 lb (27 kg)

Aflat recent la pescuit pe lacul The Avenue din Shropshire, Stephen a reușit să păcălească acest minunat crap oglindă care a cântărit nu mai puțin de 27,396 kg.

Stephen și crapul Jona, cel mai probabil următorul record al Marii Britanii la crap oglindă

Stephen și crapul Jona, cel mai probabil următorul record al Marii Britanii la crap oglindă

Colosalul specimen a gustat din nadă în a doua dimineață a patidei de pescuit, Stephen aflându-se la a treia sesiune pe lacul de numai 4 hectare.

Având de a face cu un vânt destul de puternic, pescarul s-a adăpostit într-o zonă mai ferită a lacului și a pescuit cu toate cele trei lansete pe un vad aflat nu foarte departe de mal.

A nădit zona cu un amestec de viermuși vii și morți, plus ceva boabe de porumb dulce. La cârlig a mers pe buchete generoase de viermuși legate pe firele de păr ale monturilor combi lansate pe vad.

Firele forfacurilor au fost o combinație între textilul Kryston Super Nova și monofilamentul Korda Mouthtrap, iar în privința cârligelor pescarul a mers pe numarul 6 din seria Arma Point a celor de la Fox.

Primii pești, unul de 9,1 kg și un al doilea de 10,7 kg, au venit încă din prima zi a paridei, iar trăsătura decisivă a venit în a doua dimineață, undeva în jurul orei 9:20.

“Chiar mă pregăteam să recuperez și să înprospătez monturile de pe vad. Erau de mai multe ore în apă, iar peste noapte nu am înregistrat niciun fel de acțiune”, a declarat Stephen.

“Încă de când am ridicat lanseta știut la capătul firului se află unul dintre greii lacului și, când a ajuns la doar 10 m de mal, l-am recunoscut ca fiind crapul oglindă numit Jona. Peștele fusese prins ultima dată în octombrie 2012, când a câtărit puțin peste 25 kg. Acum mă așteptam să împingă acul cântarului la peste 27 kg.

La scurt timp după dril, mai toată lumea de pe lac s-a strâns în jurul cântarului, iar când indicatorul s-a oprit la 27,400 kg, nu mi-a venit să cred că am pus pe mal un asemenea exemplar”, a mai adăugat Stephen.

Suntem absolut convinși că Jona a intrat deja în vizorul foarte mulor pescari de crap, iar asta pentru că, la doar 3 kg distanță de recordul actual, acesta ar putea deveni noul record al Marii Britanii în ceea ce privește crapul oglindă, stabilit acum la 30,454 kg.

Trimite și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *