Nou Record Mondial la Crap comun – 41,276 kg (91lb)!

Pe 11 noiembrie, Eric Smith, pescuind pe Lac de Curton (Rainbow Lake) Franța, a stabilit noul record mondial la crap comun.

 Crap comun de 41,276 kg - noul Record Mondial pescuit in Franta, pe Rainbow Lake

Crap comun de 41,276 kg – noul Record Mondial pescuit in Franta, pe Rainbow Lake

Eric a reușit pună pe mal peștele care chiar îi poartă numele, „Eric’s Common”. În mod absolut incredibil crapul a cântărit 91lb (41,276 kg) și a fost capturat de Eric până în prezent de cinci ori.

Prima dată l-a pescuit în mai 2007 și a cântărit puțin peste 26 kg. Apoi, în septembrie 2008, s-au întâlnit din nou, de această dată peștele cântărind puțin peste 31 kg.

A treia oară când a facut cunoștință cu salteaua pescarului a fost în luna septembrie, 2009, și a cântărit aproape 32 kg. A patra capturare a fost în iunie 2010, și a cântărit puțin peste 33 kg, moment în care ceilalți pescari au decis că peștele trebuie sa-i poarte numele lui Eric.

Anul trecut, chiar dacă nu s-a mai întâlit cu monturile lui Eric, peștele a văzut din nou minciogul pescarilor și, în octombrie 2011, cântărea deja 84lb (38,100 kg), iar în decembrie a fost înregistrat din nou cu o greutate de 88lb (39,916 kg).

În acel moment Eric a știut că în 2012 se poate depăși bariera celor 90lb, dar niciodată nu a visat că i se va întâmpla chiar lui.

Chiar dacă a facut multiple sesiuni de pescuit până în septembrie 2012, Eric nu a avut noroc, iar peștele i-a tot ocolit plasa minciogului. Apoi, prin octombrie, a primit un telefon în urma căruia a mai stabilit o ieșire pentru noiembrie.

Sesiunea a fost rezervată după 3 până pe 17 noiembrie și, în urma unei invitații, Eric a fost însoțit de Alan Taylor.

Începutul partidei nu a fost foarte prietenos cu pescarii și a continuat cu trei zile de ploi abundente și o gripa pentru Eric. Fiind bolnav, el a petrecut primele cinci zile ale sesiunii în cort, iar apoi, miercuri, și-a revenit și a scos lansetele la lumină.

După două zile de pescuit, pe vineri, a decis să schimbe o lansetă plasată inițial la distanța mare, mai aproape, pe apă mai adâncă, într-o zonă în care a zărit ceva sărituri și pe care a prenadit-o.

Apoi, duminică dimineață, la 11:15, hangerul a căzut cu o trăsătură pe dropback, iar Eric a început drilul cu ceea ce părea inițial a fi o plătică. După doar două minute și-a dat seama că avea ceva greu la capătul firului și, înotând spre el la începutul drilului, i-a lăsat impresia că are de-a face cu un pește mic.

Alan, prietenul lui Eric, a venit foarte repede sa-l ajute, a pregătit minciogul și după alte câteva minute peștele a fost în plasă.

Cu peștele deja în minciog, Alan a spus râzand că este sigur sărit de 80lb și că pare a fi peștele Lockey’s (Martin Loke) Common.  Imediat după, Eric a pus lanseta jos, s-a uitat în plasa minciogului și a spus: Nu, nu este este peștele lui Lockey, ci este al meu!

Peștele a fost pescuit pe un vad nădit cu un kilogram de boilies și ceva alune tigrate albe.

Echipa Crap24 îl felicită pe Eric Smith pentru captura sa incredibilă, pentru legătura specială pe care, credem noi, o are cu peștele și pentru stabilirea noului Record Mondial la Crap comun!

Trimite-ne și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *