Nou de la JAG Products – Stage Bites, sau cum sa pescuiesti la crap cu pichetii fixati pe ponton

Stage bites reprezintă o invenție foare ingenioasă a celor de la JAG, care oferă pescarului libertatea de a-și monta picheții și buzzbarii pe ponton sau pe orice suprafață în care puteți înșuruba un holșurub.

Fie că vorbim de pontoane din lemn, maluri taluzate cu trunchiuri de copaci etc, soluția propusă de Jag vine și rezolvă aceaste probleme.

Ingeniozitatea sistemului consta si in faptul ca o parte a pichetului joaca si rol de surubelnita

Ingeniozitatea sistemului constă și în faptul că o parte a pichetului joacă și rol de șurubelniță

Până acum, dacă erai adeptul pescuitului cu picheți dar vadul preferat avea deschidere cu ponton, apărea problema instalării sculelor. Am fost în această ipostază și, de cele mai multe ori, singura parte pozitivă a situației era faptul că trebuia să devenim foarte creativi și să căutăm soluții.

N-are sens să vă povestim ce forme și poziții puteau lua picheții și așezarea lansetelor, dar suntem convinși că dacă am fi știut de existența unui astfel de produs am fi putut acorda mult mai mult timp pescuitului.

Kitul complet JAG Stage Bite

Kitul complet JAG Stage Bite

În fine, din câte ne putem da seama și judecând după finisaje, Stage baits-urile par niște mici inginerii foarte atent gândite și proiectate pentru a rezolva reale probleme ale pescarilor.

Ba mai mult, ca o confirmare parcă a faptului că băieții de acolo înțeleg exact problemele de care ne putem lovi la instalarea pe vad a suporturilor, cei de la JAG au lansat recent și conceptul Xcavator.

Acest sistem vine să soluționeze și dificultățile care pot apărea dacă pescuiți pe vaduri cu multă piatră, nisip, bogate în rădăcini de copaci sau, de ce nu, pământ înghețat bocnă.

Pichet echipat cu sistemul Xcavator

Pichet echipat cu sistemul Xcavator

Filetul sistemului a fost special conceput pentru a face față și celor mai dificile soluri, iar dacă Stage baits-urile rezolvă problema vadurilor cu ponton, picheții echipați cu sistemul Xcavator rezolvă restul situațiilor “mai dure”.

Revenind la Stage baits-uri, alăturat pichetului propriu-zis care este format din două părți, kit-ul mai conține un cap de șurubelniță (parte a sistemului) și un holșurub.

Pe lângă forma cu totul specială pe care o are baza pichetului, pentru o și mai bună stabilitate a ansamblui, aceasta este prevăzută cu patru “dinți” care, odată ce șurubul este strâns, se încastrează în lemn, devenind practic niște mici ancore care nu lasă pichetul să se rotească.

Fixarea lansetelor pe ponton este mult mai usoara si discreta folosind sistemul Stagebites

Fixarea lansetelor pe ponton este mult mai ușoară și discretă folosind sistemul Stagebites

Mai mult, dacă ești genul de pescar care mai rătăcește lucruri, sistemul Stage baits elimină și posibilitatea de a pierde șurubelnița pentru că este parte componentă a sistemului.

Conceptul nu este nou, au mai existat producători care au lansat produse similare, dar care nu au fost îmbrățișate de pescari atât de bine, cel puțin nu de cei de pe meleaguri mioritice.

Pentru a rezolva problema integral (fixare lansetă față-spate) Stage baits-urile se vând în set de câte două, iar prețul anunțat de producător pentru o pereche este de £66.99 (puțin peste 330 lei)

Iată și un filmuleț de prezentare a Stage baits-urilor:

Poate că acum, odată cu noul sistem propus de JAG, care pe lângă utilitate are într-adevăr și un aer special, o să ne placă mai mult ideea de a pescui cu picheți pe pontoane.

Noi deja ne gândim la un set.

Găsești articolul util? Postează un comentariu mai jos, vrem să-ți ştim părerea!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *