Noii Campioni Nationali la tineret au stabilt nou RECORD la pescuit crap pe balta Corbu – 834,1 KG

Prezenți pe pista de la Corbu la Campionatul Național de Tineret la Pescuit Crap desfășurat în perioada 30 mai – 2 iunie, Tudor Brie și Patrick Biro, pescari de crap și membrii ai echipei CRAP24, au reușit să stabilească un nou record de cantitate pescuită în 72 de ore.

Tudor Brie și Patrick Biro, membrii ai echipei CRAP24, noii Campioni Naționali la tineret pe disciplina pescuit crap

Tudor Brie și Patrick Biro, membrii ai echipei CRAP24, noii Campioni Naționali la tineret

De asemenea, tânăra echipă de pescari a înțepat și titlul suprem pus în joc, ocazie cu care au devenit noii Campioni Naționali la Tineret pe disciplina pescuit crap.

Tudor Brie: „Un concurs la care ne așteptam să fie foarte dificil… și așa a fost. Somnul foarte puțin și munca fizică epuizantă au făcut ca după concurs să cedam fizic.

Patrick Biro: Nici crapii comuni nu ne-au refuzat nada

Patrick Biro: Nici crapii comuni nu ne-au refuzat nada

Începutul a fost unul slab, cu foarte mult pește nepunctabil datorită unei greșeli de strategie. Mai exact, am nădit groundbait și semințe, iar asta a atras foarte mulți ciortani la limita cântarului, peștele mai mare preferând doar boiliesurile.

Ne-am prins relativ rapid de problemă și tot concursul „l-am dus” ulterior din corbă, alimentând vadul constant ori de câte ori prindeam puțin timp liber.

Pe toata durata concursului comportamentul peștilor ne-a obligat să nădim ori de câte ori prindeam un moment liber

Pe toată durata concursului comportamentul peștilor ne-a obligat să nădim ori de câte ori prindeam un moment liber

Chiar și așa, datorită frecvenței cu care prindeam, nu reușeam să nădim atât de mult cât ne-am fi dorit. Aveam câte o serie de 5-10 pești în 30-60 minute, după care pauză 15-25 minute. Apoi, o luam de la capăt.

Pauzele cred apăreau pe fondul faptului că peștele mânca nada mai repede decât reușeam noi să o aruncăm, iar apoi pleca. După maxim 30 minute, se întorcea din nou pe nada recent aruncată în apă.

Tudor cu un frumos crap oglindă de Corbu

Tudor cu un frumos crap oglindă de Corbu

Din fericire am reușit să prindem pești din ce în ce mai mulți și mai mari, iar la ultimele două cântare am contabilizat 118, respectiv 123 kg.

Am folosit boiliesurile noastre, Target Baits, gama Squid, tari și solubile de 20 mm. Pentru cârlig am mers pe boiliesuri tari, de 16 mm, îmbrăcate în pastă și echilibrate cu câte un capac de pop-up sau o boabă de porumb flotant.

În paralel am mers și cu bile solubile de 20 mm, iar la finalul concursului am consumat aproape 80 kg de boilies.

Sfârșitul competiției ne-a găsit cu un avans de peste 230 kg față de echipa care s-a clasat pe locul II și, stabilind un nou record oficial de cantitate pe balta Corbu, mai exact 834,1 kg în 72 ore, am devenit CAMPIONI NATIONALI la TINERET 2013!

Tudor și Patrick - fericiții câșigători ai Capionatului Național de Tineret la pescuit crap 2013

Tudor și Patrick – fericiții câștigători ai celei de a doua ediții a Campionatului Național de Tineret la pescuit crap

Acest lucru se datorează, credem noi, bunei organizări în stand, muncii constante depusă pe toată durata competiției și, nu în ultimul rând, nadei de foarte bună calitate.

Felicit toți participanții la acest concurs și mulțumesc organizatorilor pentru șansa oferită.

Fir întins!”

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm părerea ta!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *