Nade, momeli si strategii castigatoare la Open Sarulesti

La ceva vreme distanță de la finalul unuia dintre cele mai importante concursuri de pescuit la crap din calendarul intern – Open Sărulești 2014, dând curs interviului inițiat de Cătălin ToaderȘtefan Munteanu (membru al echipei câștigătoare) ne-a dezvăluit formula care a condus către victorie echipa din care a făcut parte.

Ștefan Munteanu cu unul dintre crapii care au dus echipa pe primul loc

Ștefan Munteanu cu unul dintre crapii care au dus echipa pe primul loc

Ștefan, sunteți noii campioni de la Open Sărulești – cum a fost concursul?

Având în vedere temperaturile dinaintea concursului, părea mai mult decât o simplă provocare. Încurajați de faptul că este un concurs de plantat, am pornit la drum împreună cu Mihai Onea, Vlad Mocanu și Alexandru Vlad, niște băieți extrem de motivați, fapt pentru care ne-am putut organiza și închega foarte bine echipa. În competiții nu există rezultat individual, podiumul este doar rezultatul muncii în echipă. Open-ul Sărulești, organizat de C.S. Baricada Carp, a avut o durată de 5 zile și un număr de 15 echipe puternice în lupta pentru titlu. A fost o competiție frumoasă, cu o luptă relativ strânsă până în ultimul moment, deoarece peștele nu a răspuns așa cum toată lumea se aștepta, iar avantajul nostru de 19 kg față de locul secund putea fi doborât cu un singur crap.

Munca în echipă a fost recompensată cu victorie la Open Sărulești

Munca în echipă a fost recompensată cu victorie la Open Sărulești

În ciuda faptului că s-a prins pește puțin și că vremea n-a fost chiar cea mai prietenoasă, v-ați descurcat să găsiți peștii. Ce nade și momeli ați folosit și ce strategii ați aplicat? Unde și cum ați găsit peștii?

Noi am pescuit pe standul din stânga turnului de apă. Am început prin a sonda zona din barcă și am localizat un platou unde apa avea o adâncime de 3,5 metri, în timp ce pe restul ariei sondate adâncimile variau de la 6 la 9 metri. După balizare, am început clasic, împărțind bețele pe platou, prag și pe adâncime. Am pescuit cu boiliesuri produse de Constantin Beceru, căruia îi și mulțumim. Bilele tari de 20 mm (fishmeal monster crab) le-am folosit atât la cârlig cât și pe patul de nadă. Am folosit monturi standard pentru plantat: leadcore, safety clips, plumbi tip Grippa de 300 g, rigul din fir textil de 20 lbs, cârlige variate de la numărul 2 până la numărul 6. Răspunsul peștilor a întârziat să apară, astfel că în primele 2 zile de concurs am reușit să prindem un singur pește de 4 kg, de pe platou. Concentrându-ne mai mult pe acea zonă, cu nădiri moderate și diverse încercări la cârlig (bile de 10, 16, snowman etc), peștii au început, ușor-ușor, să apară. Prezentările s-au înmulțit în ultimele 24 de ore de concurs, crapii având greutăți între 6 și 11 kg.

Un singur crap putea schimba oricând ordinea în clasament

Un singur crap putea schimba oricând ordinea în clasament

Mulțumit de organizarea de la Sărulești?

Nu pot avea decât cuvinte de laudă pentru organizare! Felicit administrația Raduță Lake pentru ceea ce reprezintă lacul Sărulești pentru pescari, pe Dan Constantin și Răzvan Ulmeanu pentru eforturile depuse la organizarea acestui concurs, pe arbitri pentru munca depusă și, nu în ultimul rând, pe George Iorga pentru deosebitele fotografii! De asemenea, felicitări tuturor participanților și celor care au reușit să ajungă pe podium.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *