Montura pentru pescuit la crap cu viermusi

Prev1 of 8Next

Montura cu viermuși este foarte eficientă în pescuitul la crap în perioadele reci ale sezonului. Fiind foarte bogați în proteine, viermușii sunt considerați una dintre momelile clasice de apă rece și pot face minuni când multe alte momeli dau greș.

Montura de pescuit la crap cu viermuși - the Maggot Rig

Montura de pescuit la crap cu viermuși – the Maggot Rig

Un alt motiv pentru care crapii preferă viermușii este că tiparul acestei momeli este foarte apropiat de cel al hranei naturale pe care aceștia o consumă zilnic. Purtând numele de The Maggot Rig, montura este foarte intens promovată de pescarii de crap britanici și nu numai, ca soluție extrem de eficace pe ape care nu țin foarte mult ciortan sau albitură.

Montura Maggot Rig poate fi realizată cu ajutorul unui inel pentru viermi (maggot clip) sau se poate folosi ață de cusut pe care se înșiră viermii. Noi preferăm cea de a doua variantă pentru că ne lasă libertatea de a schimba rapid tipul de momeală.

Ca aplicabilitate, montura cu viermuși este extrem de eficace pe apă rece, în lunile răcoroase, pe substrat tare sau pietriș.

Elemente necesare pentru realizarea monturii:

– Cârlig (nr. 8 – 10)
– Fir textil cu cămașă (30 cm)
– Varniș siliconic (0,5 cm)
– Anou metalic pentru monturi (mărime medie)
– Tub termocontractant (1 cm)
– Sursă de abur pentru prelucrarea tubului termo
– Unealtă pentru decojirea firului textil cu cămașă
– Foarfecă ascuțită
– Ață de croitorie (20 cm)
– Ac de cusut

Pentru realizarea corecta a monturii cu viermuși, click pe butonul „Mai departe”

[kkstarratings]

Prev1 of 8Next

1 Comment

 1. monturiporumb.ro

  14 martie 2014 at 9:24 am

  O montura de crap destinata pescuitului in anotimpurile primavara devreme-toamna tarziu.
  Cred ca aceasta montura se poate utiliza si atunci cand populatia de pesti de dimensiune mica este rara chiar inexistenta si crapul este foarte mofturos in toate perioadele din an.
  Alternativa la subiectul cu pricina poate fi si executarea monturii crap Maggot utilizand viermi artificiali de la firme consacrate dipuiti in arome persistente si de calitate.Aceasta alternativa este eficace datorita faptului ca viermii nu pot fi furati sau distrusi de pestii de talie mica.
  Ideea principala pentru aceasta varianta este aceea ca din 2 in 2 ore montura Maggot trebuie demontata (viermii ramanand pe clips) si ansamblul fir-clips-viermi introdusi in aroma.Ca si montura se poate utiliza blow back pentru ca cu usurinta putem dezasambla firul monturii.
  MULTA STIMA ECHIPEI CRAP24.RO

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *