Montura de pescuit la crap iarna, pe apa rece

Dacă ar trebui să folosești o singură montură în perioada rece a anului, când apele încă sunt sărace în grade, pe care ai alege-o?

Dacă la început de sezon preferi pop-up-urile ca momeală, montura rigidă articulată este una dintre cele mai bune monturi de pop-up. Este foarte eficientă la înțepare și nu se încurcă!

Dacă la început de sezon preferi pop-up-urile ca momeală, montura rigidă articulată este una dintre cele mai bune monturi de pop-up. Este foarte eficientă la înțepare și nu se încurcă!

În cazul nostru, de cele mai multe ori am merge pe mâna unei monturi simple, de aproximativ 18-25 cm, legată cu fluorocarbon. Cârligul, un wide gape (cu deschidere largă), l-am atașa cu nodul fără nod, iar ca momeală, în funcție de lacul pescuit și de condițiile date, am alege una de mici dimensiuni (10-12 mm), critic echilibrată. Fie un pop-up ancorat cu o alică de substrat, fie o variantă gata „bricolată” din gamele wafters (momeli care se scufundă foarte încet, sub greutatea cârligului și a monturii). În felul acesta am prins poate cei mai mulți crapi în perioadele reci ale anului, devansând în mod evident alte tipuri de monturi folosite în paralel.

Recomandare CRAP24

Pentru modul corect de legare a nodului fără nod folosind fluorocarbon și un cârlig cu ochet, poți urmări un tutorial în articolul: Cum sa legi corect nodul fara nod la montura cu fluorocarbon

Mai jos sunt prezentate și preferințele a trei pescari britanici: Myles Gascoyne, Alan Taylor și Frank Warwick – fiecare argumentând în detaliu alegerile pe care le fac în privința monturilor folosite în cursul lunilor mai reci ale anului.

Revenind la întrebarea inițială, tu ce montură preferi la început și final de sezon? (ne poți indica și argumenta alegerile tale postând un comentariu ceva mai jos, în subsolul articolului)

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *