Montura Combi – the Combi Rig

Prev1 of 5Next

Montura Combi este una universală, care poate fi folosită în conjuncție cu majoritatea tipurilor de momeli folosite în pescuitul la crap. Fie că preferi boiliesurile de fund, pop-up-urile, porumbul sau chiar momelile vii, montura combi se pretează foarte bine la oricare dintre acestea.

Montura Combi Rig

Montura Combi  – the Combi Rig

Denumirea monturii combi vine de la faptul că este formată din două segmente; unul rigid, din monofilament sau fluorocarbon, și unul foarte suplu, din fir textil. Formată astfel, montura combi îmbină practic suplețea și naturalețea de care momeala are nevoie pentru o prezentare cât mai naturală cu rigiditatea segmentului de fir secundar, care vine în ajutorul monturii jucând rol de proptea atunci când peștele va încerca să scuipe momeala.

Chiar dacă montura combi este în general utilizată împreună cu momeli de fund (bottom-bait) sau critic echilibrate (balanced bait), funcționează foarte bine și cu boabe de porumb artificiale flotabile, acestea ridicându-se ușor de pe substrat, așezându-se exact deasupra secțiunii suple a monturii.

Sfat CRAP24

Fiind foarte versatilă, îți recomandăm să încerci diverse combinații de momeli cu grade diferite de flotabilitate, pentru a vedea care „lucrează” cel mai bine pentru tine și pentru situația dată.

Aplicabilitate

Foarte utilă atunci când aveți nevoie de prezentări discrete. Fiind un material rigid și aproape invizibil în apă, fluorocarbonul oferă camuflajul perfect și reduce posibilitatea peștilor de a scuipa montura.

Firul textil anulează rigiditatea fluorocarbonului în apropierea cârligului, lăsându-i acestuia o libertate mare de mișcare și de înțepare a peștelui.

Materialele necesare pentru realizarea monturii combi sunt:

– 20 cm – 30 cm de fir textil (20 lb – 30 lb)
– 30 cm – 35 cm de fluorocarbon (40 lb – 45 lb)
– Varniș siliconic
– Cârlig (nr. 2, 4, 6, 8)
– Stoper momeală
– Pastă de plumb

Pentru realizarea corecta a monturii combi, click pe butonul “Mai departe”[kkstarratings]

Prev1 of 5Next

3 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *