Montura Combi – the Combi Rig

Prev1 of 5Next

Montura Combi este una universală, care poate fi folosită în conjuncție cu majoritatea tipurilor de momeli folosite în pescuitul la crap. Fie că preferi boiliesurile de fund, pop-up-urile, porumbul sau chiar momelile vii, montura combi se pretează foarte bine la oricare dintre acestea.

Montura Combi Rig

Montura Combi  – the Combi Rig

Denumirea monturii combi vine de la faptul că este formată din două segmente; unul rigid, din monofilament sau fluorocarbon, și unul foarte suplu, din fir textil. Formată astfel, montura combi îmbină practic suplețea și naturalețea de care momeala are nevoie pentru o prezentare cât mai naturală cu rigiditatea segmentului de fir secundar, care vine în ajutorul monturii jucând rol de proptea atunci când peștele va încerca să scuipe momeala.

Chiar dacă montura combi este în general utilizată împreună cu momeli de fund (bottom-bait) sau critic echilibrate (balanced bait), funcționează foarte bine și cu boabe de porumb artificiale flotabile, acestea ridicându-se ușor de pe substrat, așezându-se exact deasupra secțiunii suple a monturii.

Sfat CRAP24

Fiind foarte versatilă, îți recomandăm să încerci diverse combinații de momeli cu grade diferite de flotabilitate, pentru a vedea care „lucrează” cel mai bine pentru tine și pentru situația dată.

Aplicabilitate

Foarte utilă atunci când aveți nevoie de prezentări discrete. Fiind un material rigid și aproape invizibil în apă, fluorocarbonul oferă camuflajul perfect și reduce posibilitatea peștilor de a scuipa montura.

Firul textil anulează rigiditatea fluorocarbonului în apropierea cârligului, lăsându-i acestuia o libertate mare de mișcare și de înțepare a peștelui.

Materialele necesare pentru realizarea monturii combi sunt:

– 20 cm – 30 cm de fir textil (20 lb – 30 lb)
– 30 cm – 35 cm de fluorocarbon (40 lb – 45 lb)
– Varniș siliconic
– Cârlig (nr. 2, 4, 6, 8)
– Stoper momeală
– Pastă de plumb

Pentru realizarea corecta a monturii combi, click pe butonul “Mai departe”[kkstarratings]

Prev1 of 5Next

3 Comments

 1. ionescu viorel

  11 februarie 2014 at 1:07 pm

  SHAUN HARISSON este adeptul monturii combi,un mare pescar consacrat la nivel international.
  Inainte de toate consider ca rigul confectionat cu montura combi link este rigul cel mai complex si eficace si motivez acest lucru:
  1.Mecanica monturii este realizata 100% pentru ca alegem firul cel mai moale sau suplu existent.
  2.Dinamica monturii combi link este de neegalat deoarece putem alege firul fluorocarbon cel mai rigid cu putinta astfel legatura rigului cu aceasta montura poate fi folosita in sistemul fir central confectionat din fir textil fara sa folosim tija rigida sau varnis siliconic.
  3.Fluorocarbonul este firul cu vizibilitate aproape nula in apa si constructia rigului cu acest tip de fir da de furca celor mai suspiciosi crapi existenti in ape limpezi.
  4.Monturile crap leadcore sunt cele mai complexe iar daca rigul i-l executam cu montura combi devine o montura care n-are rival.
  OBSERVATIE:MONTURA COMBILINK NECESITA INDEMANARE DESTUL DE RIDICATA DAR CU TIMPUL PESCARUL I-SI POATE CONSTRUI SINGUR RIGUL CU MONTURA COMBI.
  FELICITARI SITEULUI CRAP24 PENTRU DEZVOLTAREA ACESTUI SUBIECT SI NU NUMAI.

 2. ionescu viorel

  14 februarie 2014 at 7:58 pm

  FELICITARI ECHIPEI CRAP24 PENTRU ACEST ARTICOL.
  Acord manopera gratuita la confectionarea a 10 monturi combi-link persoanelor care raspund corect la întrebarea:
  De ce montura porumb formata din doua repere galben-rosu de la Enterprise Tackle este mai eficace decat montura confectionata dintr-un singur reper galben-galben de la aceeasi firma?

 3. monturiporumb.ro

  13 martie 2014 at 11:08 am

  Deasemenea montura combi rig se poate executa si din 2 repere de fir textil,unul rigid si altul suplu matasos obtinand o montura de crap mai ieftina decat cea cu fluorocarbon.
  Situtia de mijloc ca si pret pentru montura combi este constructia cu fir Amnezia de la firma Sunset avand cea de-a 2a componenta de fir suplu matasos echivalent cu celelalte variante dezbatute anterior.
  Pentru un pescuit de primavara se poate opta la constructia monturii combi cu fir rigid Amnezia 20lb si un fir matasos chiar cu dia.0,12mm cu precizarea ca dupa fiecare crap capturat se va schimba rigul.DE CE?In dril exista varianta chiar daca pescarul este experimentat sa existe o frecare a firului de 0,12mm cu ochetul carligului si pentru a preantampina pierderea exemplarului urmator, acest rig se va schimba,avand in trusa noastra mai multe riguri construite in acelasi mod.
  Multumesc pe aceasta cale lui SHAUN HARISSON care este modelul meu de pescar de talie internationala si nu in ultimul rand echipei CRAP24.RO pentru amabilitatea de care a dat dovada prin faptul ca am avut oportunitatea de a ma exprima in legatura cu acest subiect.monturiporumb.ro Viorel Ionescu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *