Monster Carp Lake, lacul cu crapi mari si vicleni

În urma unei discuții avute cu bunul meu prieten și colaborator, Ioan „Saky” Vida, proprietarul renumitului Monster Carp Lake, am hotărât să fac o partidă de 7 zile de pescuit pe această frumoasă locație. Ajungând acolo pe o ploaie torențială de care am avut parte tot drumul, am fost întâmpinat de Saky care mi-a dat câteva sfaturi și m-a îndrumat către standul pe care urma să pescuiesc.

Alain Stângaciu cu noul său record personal la crap

Alain Stângaciu cu noul său record personal la crap, 22,04 kg

Am început să îmi transport echipamentul, iar apoi încet-încet tabăra a început să capete formă. Am instalat totul în compania aceleiași ploi care nu dădea deloc semne că are de gând să se oprească. Am ignorat umezeala și-am sărit în barcă în căutarea unui vad pe care să-l balizez și, bineînțeles, să-l pescuiesc. Fiind pus în situația de a rezolva ecuația unei ape necunoscute, la care se mai adăuga și vremea destul de capricioasa cu vânt și presiune atmosferică deloc stabilă, trebuia să mă gândesc bine cum voi aborda partida și ce fel de strategie voi folosi.

Localizarea era imposibilă, deoarece locatarii vicleni și bătrâni ai lacului sunt exemplare mari, recorduri, care nu își trădează sub nici o formă prezența. Pentru că în curând ura să se întunece, după ce am reușit să plasez monturile pe vad m-am ocupat de ultimele detalii în cea ce privește tabăra. După primele 24 de ore petrecute în cort vremea era aceiași, iar lansetele nemișcate.

Având încredere în strategia aleasă, nu aveam altceva de făcut decât să aștept un semn sau orice altceva de care să mă pot lega. După mai bine de 90 de ore de liniște totală, vremea a început ușor să se îmbunătățească și odată cu acesta schimbare a venit și primul bip.

Am sărit ca ars din pat, mai să uit să mă încalț și-am sprintat către lansete. Adrenalina începea să îmi circule prin tot corpul și nu îmi venea să cred că unul din senzori avea să îmi dea un bip.

Cu ochii ațintiți pe lansete, făceam eforturi serioase să mă trezesc. După aproximativ un minut a venit și al doilea bip, urmat de un run mult așteptat. Având informații despre partidele altor pescari făcute aici care din păcate nu au avut rezultate deloc bune eram nespus de fericit că la celalalt capăt al firului aveam un pește. Mai mult de atât: la finalul drilului aveam să constat că era și noul meu record personal.

Partida s-a încheiat doar cu acest exemplar frumos, înțepat pe un lac mirific, cu mult stuf și foarte bine întreținut și care, în ciuda dimensiunilor, este o adevărată provocare.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *