Momeli de pescuit la crap jumi-juma

Astilean Victor Iulian, pescar de crap cu rezultate constante și unul dintre cei mai activi fani ai paginii nostre de facebook, ne-a trimis recent un material cu unul dintre secretele sale cu ajutorul căruia a reușit, în sezoanele trecute, zeci de capturi  în vreme ce restul vadurilor “se odihneau”.

Conceptul nadei nu este nou, dar Victor nu-și arogă meritele unei invenții ci, mai degrabă, adaptarea acestuia la nevoile proprii.

Momelile Half'n Half pregatite de Victor

Momelile Half’n Half pregătite și scoase de Victor la ședința foto 

Boiliesurile Half’N Half, pentru că așa au fost denumite de cei care le-au lansat inițial, sunt practic un hibrid între boiliesuri de tip pop-up și boiliesuri de fund. Rezultatul, după cum probabil deja intuiți, este o momeală critic echilibrată. Sneaky, sneaky!

Iată și cele împărtășite de Victor referitor la acestă momeală foarte productivă pe care a folosit-o cu succes în ultima vreme:

“Half’n Half este un boilies critic echilibrat, format pe jumătate din mix de pop-up-uri și cealaltă jumătate din mix de boilies scufundător. Le-am creeat special pentru situațiile deosebite în care peștii se hrănesc apatic sau sunt reticenți la boiliesurile oferite.

Pentru o mai buna ancorare pe substrat, Victor foloseste o alica de plumb pe firul de par, imediat sub momeala

Pentru o mai buna ancorare pe substrat, Victor folosește o alică de plumb pe firul de păr, imediat sub momeală

Datorită consistenței sunt foarte productive când pescuiesc pe substrat mâlos sau murdar, și-mi rezolvă, de cele mai multe ori, problema inactivității care poate apărea când am de-a face cu astfel de situații.

Fiind formată pe jumătate din mix de pop-up, momeala se așează foarte ușor pe substrat și nu se scufundă în nămol, așa cum s-ar putea întâmpla cu un boilies de fund. Astfel, stând deasupra substratului și fiind colorate în nuanțe “țipătoare”, reușesc să atrag atenția crapului destul de rapid.

De asemenea, fiind critic echilibrate, acestea ajută la funcționarea corectă a monturii pentru că, datorită greutății reduse, sunt aspirate mult mai ușor de către pești.

Ideea este a celor de la Imperial Baits, iar eu am preluat doar conceptul și am încercat să le produc după mix-urile mele. Astfel, sunt în situația foarte fericită de a avea boiliesuri echilibrate și rulate cu aroma și mixurile pe care le prefer.

Ca tehnică de pescuit, momesc cu bile scufundătoare și solubile, iar la cârlig pun, evident, Half’n half-uri. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar în testele efectuate pe mai multe ape din țară dar și din afara granițelor sau dovedit deosebit de bune.

Victor cu una dintre victimele Half'n Half-urilor

Victor cu una dintre victimele Half’n Half-urilor

Vara trecută, pe Cetariu, de exemplu, pe o temperatură infernală de 37/38 grade, când majoritatea standurilor șomau, am avut nu mai puțin de 21 de prezentări.”

Victor, mulțumim pentru cele împărtășite cu noi și felicitări pentru faptul că încerci să „ieși din rând” creându-ți propriile avantaje față de ceilalți.

Nu în ultimul rând, apreciem deschiderea de a scrie și dezvălui și celorlalți din “secretele” tale. De fapt, desprea asta este vorba: Pescuit la crap fără secrete!

Găsești articolul util? Postează un comentariu mai jos, vrem să știm și părerea ta!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *