Momeli de pescuit crapi mari la cel mai mare targ de pescuit din Romania

Plecați la drum cu fulgii de zăpadă-n geam, am ajuns la târg dis de dimineață. Doar nu era să ne țină-n casă câțiva stropi de apă. La fel credem că s-au gândit și alte câteva zeci de pescari care erau deja la casele de bilete. În fine, ne-am așezat la coadă. Odată intrați, ne-am propus să găsim cele mai mari momeli de pescuit la crap.

Peletele de cârlig de 30 mm de la Carp Zoom au o textură foarte grunjoasă

Peletele de cârlig de 30 mm de la Carp Zoom au o textură foarte grunjoasă

De ce mari? Păi poate că la început de sezon nu este cea mai bună strategie pentru abordarea crapilor capitali dar, odată cu încălzirea apei, pe lacurile unde competiția pe hrană este mare, selectarea crapilor mari poate fi o adevărată încercare.

Pe astfel de lacuri, de cele mai multe ori,  o strategie care presupune pescuitul cu momeli supradimensionate poate rezolva destul de multe dintre necunoscutele ecuației.

Un Jumbo Pellet de 60 mm aproape că egala în diametru capacul borcanului celor de 30 mm

Un Jumbo Pellet de 60 mm aproape că egala în diametru capacul borcanului celor de 30 mm

N-a durat foarte mult și am dat cu nasul peste ceva pelete Carp Zoom de 30 mm, ambalate în borcane, spunem noi, puțin cam mici pentru ele. E adevărat, pe ambalaj scrie că sunt indicate în pescuitul la somn, dar nici crapii nu credem că se dau la o parte odată ce dau cu mustățile se ele.

Tot de la Carp Zoom, de asemenea recomandate în pescuitul la somn, am mai văzut și Jumbo Peletele care sunt rulate în diametre de 30, 40, 50 și, atenție, 60 mm!

Pelete de cârlig de 40 mm lansate recent de Dynamite Bites

Pelete de cârlig de 40 mm lansate recent de Dynamite Bites

Ne-am continuat căutarea și următoarele „mega momeli” le-am găsit la diametre de 22, 30 și 40 mm, ambalate în caserole ceva mai încăpătoare, la un preț acceptabil și semnate Dynamite Baits.

Din ce am văzut, producătorul a declinat noile pelete pe majoritatea gamelor de nadă pe care le avea deja în portofoliu, astfel că, dacă sunteți fan al unei arome sau nade de la Dynamite, acum puteți pescui și cu pelete complementare din aceiași gamă.

Pelete de 22, 30 și 40 mm rulate cu mix de pop up

Pelete de 22, 30 și 40 mm rulate cu mix de pop up

Ba mai mult, dacă preferați prezentări de tip snowman (om de zăpadă), Dynamite a lansat recent și o gama de pop up-uri rulate în formă de pelete, nuanțate în culori fluo și trase tot în diametre de 22, 30, respectiv 40 mm.

La polul opus, extrem de populare și bine vândute, cum de altfel era și firesc, au fost pop-up-urile mici, de 8mm, fructate și desenate în culori cât mai țipătoare.

Pop up-urile de 8mm au avut priză la public

Pop up-urile de 8 mm au avut priză la public

Așa cum era firesc, ne-am aruncat un ochi și după ceva „scule” pregătite să nădească vadul cu mega nadele identificate și, fără să luăm în calcul bărcuțele de nădire prezente în număr mai mare ca nicicând, am găsit doar ceva cobre de 30 mm plus o gamă de rachete ceva mai generoase în diametru.

Pe acestea din urmă ne-am propus să le includem într-un nou proiect despre care o să povestim în curând.

Rachete de nădire care poartă indicativul "Large"

Rachete de nădire care poartă indicativul „Large”

Una peste alta, duminică este ultima zi de târg. Ca de obicei, noi vom striga prezent și sperăm să ne întoarcem cu tolba la fel de plină de informații, noutăți, scule și bârfe direct din gura târgului.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un like și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *