Slalom printre crapi de doua cifre

The Best One se anunța a fi un concurs interesant, desfășurat pe un lac pe care îl cunosc destul de bine. Mi-a atras atenția imediat. Nu mai participasem la o competiție într-un astfel de format – se premiau doar cei mai mari 3 pești. În plus, ținând seama că pe Mika Alas mai toate weekend-urile sunt ocupate cu concursuri, aveam foarte puține șanse să ajung aici la o partidă de plăcere.

Mika Alas a fost alegerea organizatorilor pentru a găzdui cupa The Best One, ediția 2017

Mika Alas a fost alegerea organizatorilor pentru a găzdui cupa The Best One, ediția 2017

N-am stat prea mult pe gânduri și, împreună cu partenerul meu de pescuit, Florentin Nadai, am hotărât să nu ratam oportunitatea de a prinde câțiva pești frumoși. Dacă mai intra și ceva mare, cu atât mai bine.

Tragerea la sorți ne-a rezervat ultima bilă din bol. Ne-a revenit standul 8, unul renumit pentru cantitate. Ca poziționare, locul este situat pe colțul bălții și trebuie pescuit undeva la 115 m.

Deși era permisă și nădirea cu semințe, am hotărât să nădim doar cu câteva mâini la început. N-am dat multe și le-am adăugat ceva pelete amestecate. Mai apoi am nădit doar cu bile tari, de 20 mm, din gamele Orient Express și Triple X.

N-aveam griji în privința peștilor, ci doar referitor la vreme, pentru că nu se anunța deloc prietenoasă. Iar odată cu primii stropi de ploaie, bănuielile ni s-au confirmat.

Începutul concursului ne-a găsit montând cortul. Ne-am grăbit să întindem tabăra, întrucât ploile ne dădeau deja târcoale. Am pornit pescuitul cu monturi fine – cârlige de 8, legate cu fir combi.

Monturile fine, legate cu fire combi s-au dovedit foarte eficiente

Monturile fine, legate cu fire combi s-au dovedit foarte eficiente

Trăsăturile au apărut la scurt timp după prima nădire, iar până seara aveam deja 8 pești scoși la saltea. Asta în condițiile în care de pe toată baltă nu reușeai să aduni atât.

La cântar, cel mai mare pește a împins acul până la 18,800 kg. O oglindă burtoasă, plină de icre, care ne-a poziționat pe locul 3 în clasament, în spatele a doi solzoși trecuți de 20 kg.

Deja ne era clar că pentru a prinde podiumul final aveam nevoie de un pește trecut bine de 20 de kilograme. Odată cu veștile primite după prima noapte, sarcina a devenit și mai dificilă. Standul 7 cântărise un pește de 26 kg.

Mika Alas este un lac celebru pentru crapii corpolenți pe care-i găzduiește

Mika Alas este un lac celebru pentru crapii corpolenți pe care-i găzduiește

Am prins constat, zi și noapte, pește după pește. Reușeam o medie foarte bună, de peste 15 kg. Nu era însă suficientă. Am mărit dimensiunea bilelor de cârlig și numărul lor, ajungând să pescuiesc cu 2 bile de 24 și un fir de păr de 7 cm!

Încercam o selecție a peștilor, dar ce selecție poți face între cei de 18 – 19 kg și cei de 20-23 kg? În teorie poate merge, în practică în schimb… Am rămas totuși deciși să prindem mult și, poate, printre ei să-și facă loc cireașa de pe tort.

Crapii de două cifre n-au stat deloc departe de vadurile nădite

Crapii de două cifre n-au stat deloc departe de vadurile nădite

La finalul celei de a doua zi trecusem de 30 de bucăți. Din păcate, pierduserăm de mult locul 3. Cel mai mare pește al nostru era puțin trecut de 19 kg, urmat de mulți între 16 și 18 kg, care nu mai contau însă. Apoi, două critice de 20 mm au schimbat radical situația.

În jurul orei 18.00, la finalul unui dril prelungit am adus la mal un superb crap comun de 22,900 kg, care ne-a trimis din nou direct pe locul 3. Cu puțin noroc am reușit să ne menținem în poziția recâștigată.

Prindeam constant pești între 15 și 19 kg, iar asta făcea deliciul unei partide extrem de ofertante, în care am reușit să scoatem la mal mai multi pești decât toate celelalte 12 standuri la un loc.

Unul dintre nenumărații crapi comuni de peste 15 kg reușiți în concurs

Unul dintre nenumărații crapi comuni de peste 15 kg reușiți în concurs

Ultimele ore de concurs ne-au găsit în dril, pe o ploaie torențială, instalați tot pe locul trei și cu peste 50 de crapi capturați. N-am prins nici un crap mai mic de 12 kg, iar media s-a menținut până la final la peste 15 kg.

Obosiți și sătui de pescuit, cu doar câteva minute înainte de final am pus pe saltea un ultim comun. Cântărind fix 20,700 kg, acesta a fost peștele care a pus capăt unui concurs reușit, căruia cu siguranță nu îi vom rata următoarea ediție.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *