Matrix Kompressor, poate cei mai versatili indicatori de pescuit la crap

Încă de la lansarea brandului Matrix Innovations în România, absolut toate articolele producătorului britanic ne-au captat atenția. Veneau parcă din alt „film”. Robuste, sănătoase, având tăieturi drepte sau curbate cu o precizie admirabilă, arătau de parcă ar fi fost construite să te „țină” o viață. Ba chiar și imaginea din logoul ales  — un Bulldog englez, câine de talie medie cu o alură masivă și impunătoare — ne-a trimis cu gândul tot către zone precum „stabilitate” și „siguranță”. Ulterior, am aflat că fiecare articol listat în oferta lor este realizat manual în Marea Britanie, cele metalice fiind construite dintr-un inox cu totul special, iar asta ne-a confirmat că într-adevăr avem de-a face cu o gamă de produse de o calitate excepțională.

Indicatorii Matrix Kompressor vin livrați într-un ambalaj special

Indicatorii Matrix Kompressor vin livrați într-un ambalaj special

Erau totuși unele articole care, cel puțin la prima vedere, nu se încadrau în tiparul celorlalte. Ambalate într-un soi de tuburi transparente și afișând la fel de mândre eticheta cu impozantul bulldog, am zărit câteva „bețișoare” negre care ieșeau oarecum în evidență. La o inspecție mai atentă însă, ne-am edificat rapid. Denumiți sugestiv „Kompressor” și destinați pescuitului la distanțe extreme, aveam de-a face cu ceea de ulterior s-au dovedit a fi unii dintre cei mai adaptabili indicatori de tip quiver pe care i-am testat vreodată. Iar aparent fragilele bețișoare, erau de fapt tijele acestora, construite integral din fibră de carbon.

Construiți pentru pescuitul la crap la distanțe mari, Matrix Kompressor se adaptează excelent la mai toate situațiile de pescuit

Construiți pentru pescuitul la crap la distanțe mari, Matrix Kompressor se adaptează excelent la mai toate situațiile de pescuit

Din păcate nu foarte popular pe plaiuri mioritice, quiver-ul, indicator de pescuit la crap cu tijă de tensionare, poate fi folosit fie ca swinger (cu un clips de prindere fix și brațul de carbon puțin tensionat), fie ca hanger (cu toate reglajele lăsate libere). Potrivit poate în cele mai multe situații de pescuit, construit într-un mod simplu dar fiind în același timp mai eficient decât toate suratele sale pe care le văzuserăm până la acea vreme, Kompressor-ul este un indicator foarte de versatil. Fie că pescuiești cu firele slabe (așa numita tehnică de pescuit slack line fishing), unde ai nevoie de un hanger extrem de fin, care să nu imprime tensiune în fire aproape deloc, dar și de o prindere pe fir cât mai flexibilă, fie că preferi un pescuit la distanță, unde întinderea rapidă și constantă a firelor este esențială pentru un pescuit eficient, Kompressor, un quiver atât de simplu în construcție, se dovedește a fi demn de denumirea și logo-ul pe care-l poartă. Fără să reclame elemente suplimentare menite a-i schimba acțiunea, și care, dacă nu ești un pescar foarte organizat le poți pierde pe vadul de pescuit sau, mai grav, printre scândurile pontoanelor; Kompressor-ul este pe cât de necomplicat, pe atât de eficient și rapid de reglat.

Folosiți cu clipsurile flexibile de fir, indicatorii Kompressor pot reprezenta o soluție chiar și pentru pescuitul la crap cu fire slabe (slack lines)

Folosiți împreună cu clipsurile flexibile de fir (care asigură o libertate de mișcare de peste 300 de grade), indicatorii Kompressor pot reprezenta o soluție chiar și pentru pescuitul la crap cu fire slabe (slack line fishing)

Ba mai mult, dacă ești adeptul pescuitului cu rod-pod-ul poziționat vertical sau pur și simplu desenul vadului o cere, spre diferență de majoritatea swingerelor sau hangerelor (care prin forma lor constructivă nu sunt făcute să fie instalate vertical), quiverele Kompressor se simt excelent la înălțime și lucrează în consecință. Tot ceea ce ai de făcut este să reglezi tensiunea cu care tija va acționa asupra firului, iar restul vine de la sine. Reglat corect, exact la limita la care ar putea mișca plumbul din loc la orice trăsătură (este o tehnică pe care o vei stăpâni în timp), Kompressor nu ajută doar la o pre-înțepare mai fermă și mai rapidă a peștelui, dar elimină și problema semnalizărilor trăsăturilor pe cădere, acolo unde majoritatea swingerelor nu trec testul, mai ales în cazul pescuitului la distanțe mari.

Reglarea indicatorilor Kompressor se face extrem de facil, rotița supra-dimensionată de inox fiind foarte ușor de fixat

Reglarea și tensionarea tijei indicatorilor Kompressor se face extrem de facil, rotița supra-dimensionată din inox fiind foarte ușor de fixat

Iar pentru că ne place să fim diferiți și să ieșim din uniforma „impusă” de prea multă vreme de unul dintre cei mai mari producători de scule de pescuit care poartă nume de animal viclean, preferăm „kompresoarele” și pentru că — întocmai ca mai toate elementele din oferta Matrix —  pot fi personalizate în numeroase feluri, iar asta într-un mod foarte facil. Chiar dacă nu este neapărat necesar, schimbându-le capul (culoare sau dimensiune), sistemul de prindere pe fir sau adăugându-le greutăți suplimentare, poți avea instant alt tip de indicator, care să se potrivească rapid nevoilor, stilului tău de pescuit și/sau condițiilor impuse de vad. Cu alte cuvinte, nu credem că exagerăm deloc când afirmăm că Matrix Kompressor sunt poate cei mai avansați indicatori existenți momentan în piață, iar asta datorită versatilități de care dau dovadă, dar și a reglajelor multiple pe care le permit.

Disponibile în diverse variante, atât culoarea capetelor cât și dimensiunea acestora se pot schimba foarte rapid

Disponibile în diverse variante, atât culoarea capetelor cât și dimensiunea acestora se pot schimba foarte rapid

Dacă preferi totuși să ai indicatorii iluminați, toate capetele acestora sunt prevăzute cu un locaș special construit pentru găzduirea un izotop, disponibil, de asemenea, în oferta Matrix. După cum probabil știți, avantajul izotopilor este acela că, fiind la fel de utili pe timp de noapte ca și un indicator iluminat, aceștia nu-ți consumă bateriile senzorilor, iluminând constant pe durata a mulți ani. O economie serioasă dacă iei în calcul costul bateriilor.

Capetele indicatorilor Matrix sunt prevăzute cu locaș special pentru izotop

Colorate în nuanțe extrem de vizibile, capetele indicatorilor Matrix sunt prevăzute cu locaș special pentru izotop

Și pentru că ulterior am înțeles și scopul ambalajului futurist în care „compresoarele” erau livrate, iată un sfat: Tuburile respective, cele în care indicatorii sunt livrați, pot juca rol de protecție la transport, chiar și după achiziție. Cel puțin noi așa le folosim. 😉

Combinația dintre inox și carbon este una dintre cele mai reușite, atât vizual cât și funcțional. Aici, Robert Nicolae, în compania unui set de buzzbari Matrix Rock Solid, fixați pe kiturile Stage Stick, folosind pentru semnalizarea trăsăturii indicatorii Kompressor

Combinația dintre inox și carbon este una dintre cele mai reușite, atât vizual cât și funcțional. Aici, Robert Nicolae, în compania unui set de buzzbari Matrix Rock Solid, fixați pe kiturile Stage Stick, folosind pentru semnalizarea trăsăturii indicatorii Kompressor

Livrați cu noile sisteme de fixare Multi-Block din inox, împreună cu capetele colorate Hot Head și clipsurile de fir flexibile (construite integral din oțel inoxidabil), Matrix Kompressor pot fi achiziționați din magazinele distribuitoare Matrix Innovations în România.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *