Magura 9

Balta Măgura 9, acumulare de aproximativ 13 ha, face parte din Valea Zboiului și este în județul Călărași, la 43 km de București.

Pentru a ajunge  pe baltă, plecând din București, mergeți pe ieșirea către Oltenița, iar după comuna Frumușani se face dreapta pe DN 401, către Comunele Herești, Hotarele.

Balta Magura 9

Balta Magura 9

Drumul se va intersecta cu DN 41 Oltenița – Giurgiu, iar aici faceți stânga, către Oltenița. După aproximativ 2 km întâlniți indicatorul „Acces la balta Magura 9„.

Balta Măgura 9 are o lungime de aproximativ 1.3 km, cu o adâncime care oscilează între 1.5 și 4.5 metri. Fundul bălții Măgura 9 este în general tare, alternând cu zone cu mâl în apropierea stufului din proximitatea malurilor.

Accesul pe Măgura 9 se face pe drum pietruit amenajat din DN 41 (Oltenita-Giurgiu). Drumul ce se menține foarte bine și în condiții de ploaie și este singura cale de acces pe baltă.

Cu mașina se ajunge până în incinta administrației bălții, unde există  parcare amenajată și păzită. De asemenea, în incinta parcării găsiți și o hartă cu prezentarea locurilor de pescuit.

Balta Magura 9, drum acces si parcare

Balta Măgura 9, drum acces și parcare

După alegerea vadului, pescarul se deplasează la locul vizat sau rezervat și descarcă echipamentul, apoi revine în parcare unde poate lăsa mașina.

Balta Măgura 9 are 36 de pontoane cu dimensiunea de  20 mp (4 m*5 m),  amplasate la o distanță de 30 m unul de celălalt. Pe Măgura 9 se pescuiește pe un singur mal și speciile predominante sunt crapul comun și crapul oglindă.

Balta a fost preluată fără o năvodire prealabilă, iar la un pescuit de control s-a constat existența unei populatii sănătoase de crap și cteno (4-5 kg/buc) și exemplare de somn și crap peste 10 kg. Populația piscicolă total estimată de crap și cteno este în jurul a 4 tone.

În primăvara lui 2012 balta Măgura 9 a fost populată cu alte 8 tone de crap cu dimensiuni între 2,800 kg și 5 kg plus 56 de crapi de greutate medie de 10 kg.

Ai pescuit recent pe balta Măgura 9? Adaugă un comentariu la finalul articolului cu detaliile partidei tale.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

3 Comments

 1. Stelian

  2 ianuarie 2013 at 11:59 am

  Am pescuit anul trecut de 5 sau 6 ori, iar in una dintre partide am prins si un crap de 18 kg. Balta este foarte frumoasa, conditii decente. Recomand.

  • crap24

   17 ianuarie 2013 at 11:27 am

   Salut Stelian,

   Mulţumim pentru info/recomandare și felicitări pentru captura cu adevărat deosebită.

   Ai și ceva poze cu peştele? Dacă da, le poți ataşa câteva vorbe despre cum a decurs partida de pescuit?
   Trimite-le, te rugăm, la support@crap24.ro, iar noi iți postăm povestea în site.

   Iar dacă mai ajungi pe baltă, nu uita să ne povesteşti despre partidă.

   Fir întins!

 2. nita adrian

  4 august 2014 at 12:01 am

  Balta ok, conditii optime, un plus pentru lumina de pe ponton, foarte utila pescuitului pe timp de noapte, peste suficient cat sa te tina ocupat intr-o partida de 24 h. recomand.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *