La World Carp Classic 2013 trofeul suprem merge catre o echipa feminina

Gata, e oficial, pentru prima dată în istoria World Carp Classic competiția a fost câștigată de o echipă feminină. Este un moment istoric, iar asta pentru că încă de la prima ediție a evenimentului, cea din 1998, cea mai mare provocare dedicată pescuitului la crap din lume nu a mai fost câștigată de o echipă de fete.

Prima echipă feminină din istoria World Carp Classic care câștigă titlul suprem

Prima echipă feminină din istoria World Carp Classic care câștigă titlul suprem

Tot o premieră este și pentru sponsorul principal al evenimentului, Dynamite Baits, care și el reușește pentru prima dată câștigarea concursului prin echipa Bianca Venema și Lizette Beunders. Fetele

Lizette și Bianca ocupat prima poziție pe mai toată perioada concursului, dar au reușit să se impună destul de agresiv din partea a doua a acestuia, terminând pe primul loc cu nu mai puțin de 40 de crapi și un total de 366,5 kg. Pe lângă peștii contabilizați în foile arbitrilor, fetele au mai reușit să aducă pe saltea încă 5 pești nepunctabili și au mai pierdut alți 5 în dril.

Locul secund a fost ocupat de echipa Rob Tough și Lee Jackson

Locul secund a fost ocupat de echipa Rob Tough ( fost câștigător al WCC în 2009) și Lee Jackson

Ca nadă, cele două au folosit un amestec de boiliesuri din noua gamă Monster Tiger Nut ‘Red Amo’, alune tigrate, spărtură de alune și groundbait Amino Black.

La final cele două sportive au demonstrat nu doar că au avut o inspirație foarte bună în ceea ce privește pescuitul pe un lac atât de dificil și imprevizibil, dar și că pot face față din punct de vedere fizic și mental la un nivel extrem de ridicat și în condiții de stres destul de grele.

Bucuria a atins cote maxime în standul fetelor la semnalizarea sfârșitului de concurs

Bucuria a atins cote maxime în standul fetelor la semnalizarea sfârșitului de concurs

Din ce-am înțeles de pe canalele media locale, pe tot parcursul competiției echipa a funcționat impecabil, iar împreună cu runner-ul lor, pe durata celor 5 zile de concurs, au fost imbatabile. Pentru asta merită toate laudele și, evident, trofeul cel mare câștigat într-o disciplină dominată, nu-i așa, aproape exclusiv de bărbați.

În ceea ce privește echipele românești, se pare că șansa nu a fost de parte lor, punctând până la final doar 2 dintre cele 7 prezente pe Bolsena. Iată că dacă anul trecut o echipă românească reușea să cucerească prima treaptă a podiumului, cea de-a 15 ediție a concursului a fost una destul de zgârcită cu pescarii români, aceștia reușind până la final să aducă la cântar doar 5 pești.

Krzysztof Mroz (pescar de origine poloneză) și captura acestei ediții de World Carp Classic 2013, un superb crap comun de 22,6 kg

Krzysztof Mroz (pescar de origine poloneză) și captura acestei ediții de World Carp Classic 2013, un superb crap comun de 22,6 kg

Patru dintre ei, printre care și un superb crap comun de fix 21 kg, au fost adjudecați de echipa Carping Club – PVTV formată din Sorin Rudeanu, Cristian Rudeanu și Manuel Chejnoiu, iar ce-l de-al cincilea, un comun de 7,3 kg, prins chiar în prima zi a concursului, a mers la echipa lui Peter Micula campionul en-titre.

Suntem absolut convinși că ai noștri au făcut tot ce le-a stat în putință să întoarcă rezultatul în favoarea lor, însă, din păcate, pe un lac de dimensiunile Bolsenei, unde imprevizibilul și neșansa sunt prezente destul de constant, pescuitul pare să fie dominat în mare măsură și de ceva noroc.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *