La Tancabesti, crapul mare trage de doua ori

Unul dintre cei mai constanți pescari de crap prezenți pe pistele de concursuri, membru fondator al unuia dintre cele mai active cluburi de pescuit la crap de la noi, Clubul Baricada Carp, Răzvan Ulmeanu, aflat la o partidă de plăcere pe celebrul carpodrom de la Tâncăbești, a reușit un rezultat demn de invidiat.

La scurt timp după partida în cauză, Răzvan s-a așezat în fața tastaturii și ne-a trimis povestea sesiunii detaliată precis.

Răzvan și crapul comun de peste 20 kg pescuit recent pe Tâncăbești

Răzvan și crapul comun de peste 20 kg pescuit recent pe Tâncăbești

Răzvan Ulmeanu: ”Pescuiesc de mulți ani pe Tâncăbești dar, spre diferență de partidele de la primele contacte cu balta, în ultima vreme fiecare sesiune trebuie pregătită din ce în ce mai amănunțit. Iar asta, evident, din cauza presiunii tot mai mari pe care o pescarii o exercită asupra peștilor de aici, lucru care a condus la prinderea tot mai dificilă a crapilor capitali.

Ultima partidă, nu foarte lungă, de doar 48 de ore (vineri-duminică), nu a făcut notă discordantă de celelalte și, cunoscând desul de bine profilul bălții, am pregătit-o foarte atenta. Ca vad, aveam deja rezervat unul dintre cele mai prolifice locuri de pescuit de aici, celebrul Bradu.

Am folosit monturi combi, legate cu fir Snake Bite de 25 lb, lungi de 30 cm și echilibrate cu tungsten, cârlige Korda Wide Gape numărul 4 și leadcore lung de 1 metru.

Legat de nadă, am mers pe boiliesuri fierte, de 20 și 16 mm, întregi dar și sparte, iar la cârlig am pus bile de 14 mm. Toate bilele, atât cele de la cârlig cât și cele nădite au fost din gama Crab Belachan, produse de Radu Bădică.

Foarte curios, un pui de lebădă a inspectat foarte atent zona pescuită de Răzvan

Foarte curios, un pui de lebădă a inspectat foarte atent zona pescuită de Răzvan

Sunt un adept înrăit al boiliesurilor cu aromă de belachan, iar asta încă din anul 2009. Anul acesta însă, datorită aromei echilibrate de crab și gustul ușor picant al acestei game de nadă, am hotărât să acord o atenție mai specială bilelor produse de Radu.

În ceea ce privește tehnica de pescuit, prefer stilul plantat. Pescuind astfel, îmi pot poziționa mult mai bine monturile în zonele “fierbinți” și pot studia atent substratul, în acest fel asigurându-mă că monturile sunt poziționate corect. Acord o importanță maximă acestui aspect, pentru că o montură așezată prost scoate din joc o lansetă.

Revenind, având toate acestea pregătite, am plantat cele patru lansete și m-am pus pe așteptat “marea captură”.

În ciuda aparențelor, aceasta nu a întârziat foarte mult să apară și, după numai o jumătate de oră de la așezarea monturilor pe zonele strategice, am avut o trăsătură violentă, urmată de un dril pe măsură, care a durat nu mai puțin de 25 de minute.

La a doua ședință foto, având deja lecția învățată, crapul a pozat mult mai liniștit

La a doua ședință foto, având deja lecția învățată, crapul a pozat mult mai liniștit

Inițial, știind ce monștrii adăpostește Tâncăbeștiul, am crezut că am prins un somn, asta și din cauza numeroaselor întoarceri din mal. La final, surpriza! Totul s-a concretizat în minciog cu un superb crap românesc de 20,70 kg. Ca o particularitate, peștele nu mai avea alte urme de cârlig în gură, semn că nu mai fusese prins până acum, lucru destul de rar pe Tâncăbești.

După scurta sesiune de poza și eliberare a peștelui, a urmat o noapte destul de liniștită, fără capturi numeroase. Parte din vină pentru noaptea tăcută a avut și lungimea firului de păr de 4 cm, care, din punctul meu de vedere selectează destul de bine peștii.

Surpriza de proporții a venit însă sâmbătă, în jurul orei 14, când, în urma unei noi trăsături urmată un dril ceva mai scurt decât primul, a aterizat în minciog același pește. Din nou, sesiunea de poze aferentă, de data asta fără cântărire pentru a nu stresa peștele mai mult decât era necesar. De altfel, știam foarte bine cu câte kilograme se mândrește.

Pentru a evita un stres suplimentar, peștele a fost redat rapid lacului Tâncăbești

Pentru a evita un stres suplimentar, peștele a fost redat rapid lacului Tâncăbești

La un moment dat, martor al plimbărilor mele pe lac a fost un pui de lebădă, care, foarte curios să vadă cum plantez, s-a apropiat suficient de mult de mine pentru a-l putea fotografia. Sau cine știe, poate doar vroia să apară în poze și să ajungă celebru în paginile siteului crap24.ro!

Ca o concluzie, mai nou, la Tâncăbești, crapii mari trag întotdeauna de două ori la belachan!”

Răzvan, felicitări pentru partidă, pentru reușita cu adevărat remarcabilă și mulțumim pentru cele trimise!

Trimite-ne și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *