La final de Expo pescuit pur si simplu 2014, editia de primavara

Iată că cea de-a 13 ediție a evenimentului care ne deschide de câțiva ani sezoanele de pescuit, Expo Aventuri la pescuit, a ajuns la final. A fost o ediție care a strâns mare parte din crema pescuitului românesc sub același acoperiș, motiv pentru care, chiar dacă sunt destul de multe voci în ușor dezacord cu politicile de vânzare ale expozanților, am putut schimba opinii, împărtășii din experiența celor mai avizați și, nu în ultimul rând, să facem ceva achiziții acum, chiar la început de sezon. Iar asta fără a fi nevoiți să luăm la pas toate magazinele sau să frăsuim internetul, în căutarea unui mix proaspăt sau a unei bile recent rulate.

Standurile de nadă și-au primit vizitatorii "cu bilele la vedere"

Standurile de nadă și-au primit vizitatorii cu oferte de nerefuzat și „cu bilele la vedere”

Că veni vorba de nadă, pe toată durata târgului capitolul a fost acoperit exemplar de standurile Carping Club, MG Carp, Senzor și CPK. Tot aici, am văzut și ceva game noi de nade, lansate chiar cu ocazia expoziției, dar și noile ambalaje și loturi de nadă prezentate recent de către băieții de la Carping. Blindați de oferte menite să-ți mute banii din buzunare, nădirea le-a dat roade, motiv pentru care le-au „cules” constant pe parcursul celor patru zile.

Toate standurile cu nadă au afișat ofertă de tipul 2+1. Aici, standul MG Special Carp

Toate standurile cu nadă au afișat ofertă de tipul 2+1. Aici, standul MG Special Carp, unul dintre cele mai aglomerate pe durata evenimentului

Din păcate, nu același lucru putem spune și despre expunerea și prezentarea echipamentului de pescuit la crap, marea dezamăgire venind chiar din standul Normark/Total Fishing, care s-a prezentat extrem de slab în ceea ce privește reprezentarea brandurilor și produselor Shimano, Dynamite Baits și ACE.

Oferta Dynamite Baits putea fi ceva mai generoasă

Oferta Dynamite Baits putea fi ceva mai generoasă

Pe disciplina pescuitului la crap oferta lor a fost cu mult sub așteptări, iar faptul ca Dynamite Baits a lipsit inexplicabil în zona boilies-urilor și nu numai, a lăsat libertate și mai mare de mișcare producătorilor autohtoni de nadă.

Gama de mulinete Shimano destinate pescuitului la crap a fost una modestă pe perioada expoziției

Gama de mulinete Shimano destinate pescuitului la crap a fost una modestă pe perioada expoziției

Revenind însă la echipamente, nemulțumirea ne-a mai fost diminuată de standul Peapa.ro, care recunoscut fiind pentru înclinația destul de apăsată către zona pescuitului la răpitori, la această ediție au delimitat un stand destul de generos în care au expus exclusiv echipament de pescuit la crap. Astfel, a fost pentru prima dată când am avut de-a face cu o zonă mai serioasă din acest punct de vedere în standul Peapa.ro, unde corturile, rod-podurile, lansetele, paturile, avertizorii și toate celelalte „acareturi” atât de familiale nouă ne-au primit cu brațele deschise.

Zona dedicată pescuitului la crap din standul peapa.ro a fost una foarte vizitată

Zona dedicată pescuitului la crap din standul peapa.ro a fost una foarte vizitată

Nefiind un stand foarte mare, nu de puține ori l-am văzut aglomerat la limita suportabilului, motiv pentru care chiar nu înțelegem de ce alte magazine și/sau importatori și distribuitori mult mai specializați în această zonă, se încăpățânează să nu ne ia banii cu astfel de ocazii.

Zona dedicata pescuitului la crap din standul Peapa a fost mai tot timpul aglomerata

Zona dedicată pescuitului la crap din standul Peapa.ro a fost mai tot timpul aglomerată

Și indiferent de motivele enumerate ca pe o poezie extrem de bine învățată, apare totuși o întrebare care nu ne dă pace: Cum se face că, în ciuda faptului ca sudul este extrem de bine reprezentat în ceea ce privește pescuitul la crap, răpitoriștii pot, își permit și nu reclamă constant aceleași impedimente și motive pentru care să ne refuze o întâlnire programată chiar la început de sezon?

Urmând o rețetă de succes, standul Energofish a afișat o oferă absolut impresionantă de scule de pescuit

Urmând o rețetă de succes, standul Energofish a afișat o oferă absolut impresionantă de scule de pescuit

În fine, disipate oarecum uniform în cele trei mari corturi care au găzduit evenimentul, alte echipamente și accesorii de monturi am mai zărit și în standurile Claumar, Energo Fish, Mille Maistro, Mim Team și alte câteva. Ajunși la Mim Team, aici ne-a atras atenția o serie nouă de lansete, Wildie Resistance Stalking de la ProWess, prezentate ca noutate pentru 2014. Gama conține două modele, de 2,70 și 3 m, care vin echipate cu 9 inele SIC, mandrină compactă de tip split-handle și mufare inversă, pe spigot, acestea făcând categoric deliciul unui pescuit la crap din barcă sau în zonele dificile, cu multe obstacole, ale malurilor.

Noile lansete Wildie Resistance Stalking de la ProWess

Noile lansete Wildie Resistance Stalking de la ProWess

Tot aici am mai găsit și o variantă de plumbi a căror greutate a rămas constantă în ciuda acțiunilor naturii (100g), despre care suntem absolut siguri că sunt 100% ecologici și fish friendly.

Plumbi 100% ecologici pe rafturile standul Mim Team

Plumbi 100% ecologici pe rafturile standul Mim Team

Per total, chiar dacă încă este mult loc de mai bine, suntem de părere că am avut ce vedea, iar dacă mai ținem seamă că este singura ocazie de asemenea anvergură la care putem striga prezent, nu regretăm nicio secundă cei 10 lei plătiți la intrare. Revederea cu prietenii, schimbul de impresii vizavi de noul sezon, micile bârfe și cârcotele la care am tot crescut în extra sezon sunt, evident, neprețuite.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *