Hobaia

Balta Hobaia se află în satul cu același nume, în comuna Ogrezeni, județul Giurgiu. Din București sunt două variante de drum. De pe autostrada București-Pitești se iese la Bolintin Vale, iar de aici se merge spre Ogrezeni până în Hobaia.

Balta Hobaia

Balta Hobaia

A doua variantă este prin Mihăilești, pe șoseaua București–Alexandria. În Mihăilești, după ce trecem barajul lacului, la indicatorul Malu Spart facem la dreapta.

Trecem prin comunele Poșta, Buturugeni și Zorile, după care urmează Hobaia. În sat, la troiță, se face la stânga și apoi putem ieși la dreapta pentru a ajunge la casa paznicilor sau mergem direct înainte și ajungem pe digul dintre cele două incinte.

Dacă alegem varianta pe autostradă, avem circa 42 km, iar prin Mihăilești aproximativ 35 km. Drumul este asfaltat până în Hobaia, iar pe conturul bălții este pietruit și se păstrează în condiții bune și pe ploaie.

Balta Hobaia are dimensiuni impresionante

Balta Hobaia are dimensiuni impresionante

După populări repetate, cu crapi între 0,8 şi 1 kg, balta Hobaia a devenit una dintre primele balţi din ţară în ceea ce priveşte densitatea mare de crap. Ştiucile şi şalăii respectabili nu reprezintă o surpriză.

În ceea ce priveşte substratul, acesta este in mare parte tare, dar şi mâlos şi în anumite zone prezintă agăţături.

Hobaia este balta pe care s-a organizat prima selecţie naţională la de pescuit la crap şi care, iniţial, a fost propusă ca pista pentru desfăşurarea Campionatul Mondial la crap din 2012.

Suprafa bălţii Hobaia (ambele incinte) este de  311 ha, are o adâncime de 2 – 4 m, iar recordul bălţii la crap este un comun de 21 kg.

Pe maluri sunt amenajate 23 de standuri cu umbrar, grătar și coșuri de gunoi (17 pe balta mare și 6 pe cea mică). În perspectivă se are în vedere amenajarea unui magazin cu articole de pescuit. Alimente se pot procura de la magazinul din sat.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *