Frasinet 1

Balta Frasinet 1 a fost deschisă după doi ani de amenajări şi populări (în 2007 a fost populată cu 9 tone de crap, caras, cteno, ştiucă, şalău,  iar asta face din Frasinet 1 un loc ideal pentru pescuit şi petrecere a timpului liber.

Balta Frasinet 1

Balta Frasinet 1

Aflată între dealuri, este înconjurată de plopi (cu vârsta de 40 de ani) şi sălcii pletoase şi creţe. Malurile sunt acoperite cu iarbă, iar pe alocuri coboară domol sau sunt plate permițând accesul ușor și camparea în apropierea apei.

În partea opusă digului betonat se află o porțiune cu trestie și papură considerată zonă de protecție și conservare, atât pentru vegetația naturală, cât și pentru pești.

Fundul balţii este în mare parte tare, dar are şi zone bogate în mâl.

Balta are o suprafaţă de 20 ha, o adâncime medie de 2 m, iar recordul lacului la somn este de 10 kg.

Crapul românesc, oglindă, ctenul, sângerul și novacul au constituit obiectul populărilor constante, cu ocazia cărora s-au introdus frecvent exemplare cu greutăți între 0,5 și 7 kg.

 

Frasinet 1
Da o nota articolului
Crap24
Prezent pe

Crap24

Content Manager la CRAP24
Colaborator și autor constant de articole pentru reviste de profil. Coordonator de proiecte și realizator de aplicații precum Carp Fishing by Clear Fishing, prima aplicație dedicată pescuitului la crap declinată în cele mai importante 7 limbi de circulație internațională și disponibilă în cele mai mari platforme mobile, iOS și Android. Membru fondator CRAP24.RO. Record personal: Crap Comun 20,2 Kg
Crap24
Prezent pe

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *