Fodora – Lacul dintre case (VIDEO min 2:09)

În urmă cu câteva weekenduri, am dat curs invitației prietenului meu, Alin, de a testa un lac micuț și cochet aflat în apropierea Clujului. Lacul se va deschide în curând publicului larg și-am ajuns aici pentru o partidă test.

Lacul Fodora oferă imagini ce par rupte dintr-o poveste frumoasă

Lacul Fodora oferă imagini ce par rupte dintr-o poveste frumoasă

Însoțit de Sebi și Vlad, partenerii mei de pescuit din aceasta partidă, am pornit spre destinație. Nu mai văzusem locul, astfel că am rămas foarte surprinși de ce-am găsit la destinație: un superb lac cu lebede și rațe, aflat chiar între case. După ce am scos bagajele din mașină, am fost cazați în căsuțele care se găsesc pe marginea apei. Sunt patru astfel de căsuțe și toate sunt dotate cu curent electric și pot acomoda cu ușurință fiecare câte două persoane.

Pe malul cu căsuțe al lacului, umbra este asigurată de o mică livadă

Pe malul cu căsuțe al lacului, umbra este asigurată de o mică livadă

După instalarea echipamentului am ales locurile în care vom pescui, iar apoi am nădit. Ca nada am mers din start pe boiliesuri din gama squid, gama clasic și mici cantități de semințe preparate. Cea mai mare curiozitate era cum au să răspundă peștii la boiliesuri, balta nemaifiind pescuită niciodată până acum, aceasta fiind o partidă inaugurală. Spre surprinderea noastră, peștii au răspuns foarte bine și relativ rapid, primele prezentări venind la nici două ore după nădire.

Lebedele își întâmpină musafirii încă de la sosire

Lebedele întâmpină musafirii lacului încă de la sosire

Odată cu trecerea orelor, peștii răspundeau tot mai bine la nadă. Se vedea clar că e pe placul lor, iar confirmarea a constat în 14 prezentări venite în primele 12 ore ale partidei, prezentări concretizate în 11 pești.

Crapii au început să apară la doar două ore de la nădirea inițială

Crapii au început să apară la doar două ore de la nădirea inițială

Cel mai bun randament l-au dat monturile combi cu momeli ușurate, atât cele legate cu fir textil cămășuit, cât și cele formate din fluorocarbon și textil. Cârligele au fost de mărime medie, de 4 și 6, iar pe firul de păr am pus bilele critic echilibrate din gama squid, montate în stil snowman.

Claudiu cu un minunat crap oglindă al lacului Fodora, una dintre numeroasele capturi ale partidei

Claudiu cu un minunat crap oglindă al lacului Fodora, una dintre numeroasele capturi ale partidei

La finalul celor 48 de ore ale partidei m-am declarat foarte mulțumit atât datorită timpului petrecut într-o ambianță plăcută, cât și din punct de vedere al capturilor contabilizate: 6 pești sub 5 kg, 19 exemplare între 5 și 10 kg, și 13 peste 10 kg, cei mai mari patru pești fiind trecuți bine de 12 kg.

Iată și un spectaculos video care prezintă lacul la începutul acestui sezon de pescuit:


În concluzie, recomand cu căldura locația pescarilor C&R care au un timp limitat alocat pescuitului, dar și celor care vor să petreacă partida alături de familie, lacul oferind tot confortul necesar, de la toaletă cu duș și bucătărie echipată, până la saltea de primire și sac de cântărire.

Mai multe detalii despre lac și condiții de pescuit puteți găsi pe pagina de facebook a lacului Fodora

Ți-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *