Facau

Balta Făcău se află la mai puțin de 20 km de București, în județul Giurgiu. Pe șoseaua București–Alexandria, după ce treceți de Mihăilești, în comuna Gorneni faceți la dreapta pe drumul ce duce la Făcău.

Balta Facau

Balta Facau

Șoseaua este asfaltată, iar pe baltă intrați pe un drum de pământ destul de bun, dar cu șleauri adânci în mai multe locuri. Dacă plouă recomandăm tracțiune 4X4. Asta așa, pentru a nu risca nimic.

Balta Făcău este întinsă pe circa 100 ha, cu o lungime de mai bine de 4km, balta are, în cea mai mare parte, apă adâncă încă de la mal și lățimi ce depășesc pe alocuri 150 de metri.

Substratul balții Făcău este bogat în structuri, agățături concretizate în cocioace dense, care se găsesc constant în apropierea perdelelor de stuf din maluri, acelea fiind și cele mai propice vaduri pentru plasarea monturilor.

Recomandăm momeli flotante și critic echilibrate, iar dacă lansați monturile din mână, pentru o prezentare adecvată folosiți săculeți PVA  încărcați ceva pufuleți solubili. Aceștia vor îcetini căderea monturilor pe substrat, permiţând aşezarea acestora ușor pe fund.

Ca monturi, recomandăm sisteme care permit pierderea plumbului, pe leader de leadcore sau tub antitangle. În zonele cu mâl folosiți forfacuri lungi, suple și puneți un pufulete PVA pe cârlig înainte de lansare.

Malul drept, privind dinspre intrare, este mai înalt și se poate campa în condiții bune, malul fiind în mare parte acoperit cu iarbă. Porțiunile cu stuf alternează cu deshideri mai largi sau mai înguste și creează o diversitate de locuri de pescuit.

Pe malul stâng, unde apa este și mai puțin adâncă, stuful este compact pe porțiuni întinse, iar locurile de pescuit sunt mai greu accesibile.

Crapul românesc și tenul dețin supremația pe balta Făcău. De la exemplare de 2-3kg până la adevărați coloși care ating și 20 de kilograme, balta Făcău este o adevărată Mecca a pescarilor dornici sa-și depășească recordurile personale.

Ai pescuit recent pe balta Făcău? Lasă un comentariu la finalul articolului cu detaliile partidei tale.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *