Echipa Angliei acuza Romania de educarea crapilor de pe lacul Corbu si contesta rezultatul Campionatului Mondial!

Conform The Independent, Anglia acuză România de trucarea rezultatului de la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap 2012 prin hrănirea constantă a peștilor cu un anumit tip de nadă, timp de 5 luni înaintea desfășurării competiției .

Reusita romanilor de la Capionatul Mondial de pescuit la Crap 2012 este contestata de echipa Marii Britanii

Reușita românilor de la Capionatul Mondial de Pescuit la Crap 2012 este contestată de echipa Marii Britanii (foto worldcarp2012.com)

Titlul de campioni mondiali, obținut de componenții echipei României de pescuit la crap, pe 30 septembrie, în urma competiției de 4 zile, desfășurată pe lacul Corbu 2 (Mamaia), poate fi în pericol.

Ian Huntington, managerul echipei Korda England Carp Team, acuză organizatorii români ai celei de-a XIV-a ediții a Campionatului Mondial de pescuit la crap, de trucarea rezultatului. Concret, românii au hrănit peștii din lac, începând cu luna mai 2012, cu un anumit amestec, pe care, ulterior, l-au folosit ca nadă.

Echipele Bulgariei, Serbiei și Portugaliei, clasate, în această ordine, în urma României, s-au antrenat pe lacul Corbu și au aflat de acest truc. Dar echipele Africii de Sud și Angliei, favorite ale competiției, au fost în necunoștință de cauză și au folosit momelile tradiționale. Echipa Africii de Sud, care a câștigat ultimele patru ediții ale Campionatului, s-a clasat abia pe locul 5.

Huntington admite că această tehnică nu este „strict împotriva regulamentului”, dar este „contrară spiritului de fair play”. De partea lor, organizatorii Campionatului spun că nu știu de contestație și califică acuzațiile echipei Angliei drept „bazaconii”.

„Contestația trebuia depusă atunci, până la termenul limită, care era data de 30 septembrie, pentru a se putea face verificările de rigoare. Așa, sunt doar vorbe aruncate în vânt. Acesta este și va rămâne rezultatul oficial.

Ca idee, echipa Portugaliei nu s-a antrenat pe lacul Corbu, ei venind aici doar pe durata Campionatului”, a declarat Dana Voiculescu Calotă, purtătorul de cuvânt S.C. RIG SERVICE.

Ca un comentariu personal, noi credem că echipa Angliei chiar are nevoie de astfel de explicații. Un loc 18 din 20 este greu de justificat și de digerat de către sponsori care, din auzite, anul acesta au cheltuit sume consistente cu echipa Marii Britanii. Voi ce părere aveți?

Vă puteți exprima părerea postând un comentariu în subsolul articolului!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

1 Comment

  1. Marius Nicolescu

    30 octombrie 2012 at 7:29 pm

    fiecare balta are trucul ei,dar daca romanii au trisat asa cum spun echipele altor tari inseamna ca am castigat doua titluri mondiale. tineti cont ca Romania a dat doua catare consecutive de 0.In Portugalia o sa fie mai greu pentru ca lacul este ciudat si mai este si clima diferita.HAI ROMANIA !!!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *