Dragoesti

Balta Dragoești, cunoscută și ca balta BGS, este situată în judetul Ialomița și este destinată deopotrivă pescarilor de crap, staționar dar și de răpitori.

Balta Dragoesti sau balta BGS

Balta Dragoesti sau balta BGS

Dacă plecați spre Drăgoești din București, ieșiți pe drumul spre Urziceni, iar după aproximativ 40 de kilometri ajungeți în Movilița. Odată ajunși în Movilița, mergeți spre Roșiori. Drumul asfaltat continuă prin localitatea Valea Bisericii, după care urmează localitatea Drăgoești.

Din Movilița până la Drăgoești sunt 11 km. În Drăgoești, din capătul drumului asfaltat se merge înainte pe un drum pietruit, care duce direct pe baltă.

Drumul de acces din jurul bălții este pietruit și parțial acoperit cu iarbă, menținându-se în bune condiții și pe timp ploios.  Nu este un drum de 5 stele dar, în condiții normale, se poate ajunge pe baltă cu orice tip de automobil.

Balta Dragoești, locul "La sălcii"

Balta Dragoești, locul „La sălcii”

Cu o suprafață de 30 ha, cu adâncime medie de 2,5 m – 4 m (spre stăvilar) și alimentată din izvoare naturale și din râul Valea Bisericii, balta Drăgoești oferă condiții naturale ce favorizează creșterea dezvoltarea diferitelor specii de crapi prezente aici.

Fundul bălții este în cea mai mare parte acoperit cu mâl și pe alocuri cu nisip, fără agățături.

Monturile recomandate pe balta Dragoești sunt cele prevăzute cu plumbi ușori sau speciali pentru pescuitul pe substrat moale.

Ca forfacuri, recomandăm pescuitul cu fire lungi, ușor scufundătoare, cu snowman sau forfacuri dedicate momelilor plutitoare, Withy Pool Rig fiind un exemplu foarte bun.

Ca recorduri la crap comun balta Drăgoești se laudă cu exemplare de 14 kg și 16 kg la cten.

Locuri consacrate pentru pescuit la crap pe Drăgoești – Stăvilar, La sălcii, zonele cu stuf de la Canal sau Insulă și La cot.

Ai pescuit recent pe balta Drăgoești? Adaugă un comentariu la finalul articolului cu detaliile partidei tale.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *