Doua zile, doua anotimpuri si doua capturi de doua cifre

Coincidență sau nu, partida de început a sezonului de pescuit s-a învârtit în jurul cifrei 2. Două zile, două anotimpuri, complexul Two Lakes Two Brothers, doi pești, două branduri consacrate – CPK și Fox International.

Boiliesurile CPK XXL, alegerea lui Bogdan pentru începutul de sezon

Boiliesurile CPK XXL, alegerea lui Bogdan pentru începutul de sezon de pescuit la crap

Partida de început de sezon alături de Echipa CPK pe minunatul lac Tâncăbești a devenit deja un frumos și foarte așteptat obicei. Ajunsă la cea de-a 2 a ediție, nici că puteam găsi un prilej mai bun pentru a ne testa iscusința și noul produs CPK Carp & More: Eazy To Use PVA Mesh.

Urmă să pescuiesc alături de Andrei Popescu, pe standul Stânga Planet. Am ajuns târziu pe baltă, undeva în jurul orei 23. Am montat cortul și am pregătit rapid echipamentul pentru dimineața următoare.

Nerăbdător, am început să îmi leg câteva monturi. Am folosit Fox Reflex Camo de 25 lb, un fir binecunoscut pentru rezistența și calitățile remarcabile de camuflare pe substrat, excelent de folosit în pescuitul plantat.

CPK PVA Easy To Use - noile produse aflate în teste la prima partidă de pescuit din sezon

CPK PVA Easy To Use – noile produse aflate în teste la prima partidă de pescuit din sezon

În privința cârligelor, am mers pe Fox Arma Point SSSP nr 4 și 6. Am folosit monturi simple, iar la cârlig am pus una sau două boiliesuri CPK XXL de 16 mm și 20 mm.

La răsăritul soarelui am sărit în barcă în căutarea vadurilor pentru cele 3 lansete. Două dintre locurile la care ma gândeam erau în buza plaurului din față, iar cea de-a treia urma să meargă într-un golf dintre plauri.

Prognoza meteo nu era favorabilă. Se anunțau temperaturi apropiate de zero în prima zi, însoțite de averse de ploaie și vânt puternic. A doua zi, însă, erau prognozate temperaturi de peste 20 de grade.

Bogdan a nădit cu boiliesuri mici, de maxim 16 mm

Bogdan a nădit cu boiliesuri mici, de maxim 16 mm

Cu asta în minte, mi-am propus sa abordez vadurile diferit. Astfel, pe două dintre lansete am nădit consistent plus săculeț solubil cu boillesuri CPK XXL de 16mm, iar la cea de a treia am nadit izolat. La cârlig am mers la fel, cu săculeț solubil și boiliesuri CPK .

După primele 12 ore, primesc doua beep-uri la una dintre lansetele plasate în zona plaurului. Inițial am crezut că îmi juca feste vântul puternic. Apoi, până să-mi trag pantofii lanseta a plecat pe run.

Un prim crap comun, care a venit să confirme un început de sezon cum nu se poate mai bun

Un prim crap comun, care a venit să confirme un început de sezon cum nu se poate mai bun

La finalul unui dril relativ scurt, am reușit să aduc pe saltea un mult așteptat crap comun de 14-15 kg. Fiind prima captura din an, l-am rugat pe colegul nostru Adrian Botin să mă ajute cu 2, 3 poze. Adi pescuia pe un stand alăturat și s-a oferit imediat să mă ajute. După eliberarea peștelui, am replantat lanseta și am așteptat.

Au urmat 24 de ore fără activitate. Apoi, în ultima dimineață un run mă aduce din nou lângă lansete. De această dată era vorba despre lanseta plantata în zona golfului dintre plauri, iar la finalul drilului am primit în vizită pe vad încă un crap comun.

De această acul cântarului s-a oprit la „doar” 13 kg. Ce mod mai plăcut de a-ți servi cafeaua de dimineață decât astfel?

Ziua bună se cunoaște după crapii pescuiți dimineață

Ziua bună se cunoaște după crapii pescuiți dimineață

Cu cel de-al doilea pește am și încheiat scurta partidă de deschidere de sezon. O ieșire reușită, ținând cont de condițiile meteo. Cât privește lacul, cu siguranță voi reveni aici cu drag și cu speranța că voi face cunoștința și cu locatarii mai îmbrăcați ai lacului.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *