Doua recorduri la crap si un final neasteptat

Prima partida de pescuit din sezon este întotdeauna specială. Peștii abia-și așteaptă micile ofrande, iar pescarii sunt extrem de nerăbdători să le ofere în schimbul unor prime driluri. Dacă cei din urmă mai au de-a face și cu un record, partida devine și mai memorabilă. Este exact scenariul urmat de prima sesiune din an a lui Gabriel Comanici, consultant Target Baits și apropiat al echipei Crap24. Întreaga aventură, povestită de Gabriel în detaliu, în rândurile de mai jos.

Alături de crapii de dimensiuni impresionante, lacul Harsany (Ungaria) oferă peisaje superbe

Alături de crapii de dimensiuni impresionante, lacul Harsany (Ungaria) oferă peisaje superbe

„În sfârșit pe lac! După ce inițial am primit o veste mai puțin plăcută, referitoare la anularea rezervării inițiale (cauza: ceva încurcături încă neelucidate), ajung la destinație.  Eram pe lacul Harsany și, împreuna cu un bun prieten, ne începeam prima partida plănuită pentru aceasta primăvară.

În ciuda vremii capricioase, cu temperaturi crescute pe timpul zilei și puțin sub zero grade pe timpul nopții, entuziasmul ajungerii în standul de pescuit ne-a făcut să uitam de acest inconvenient. Instalăm rapid tabăra în stand, acesta oferind spațiul necesar amândurora. Era prima mea partidă din an, aveam 96 de ore la dispoziție să-i dau de cap, și încă nu eram sigur pe strategia pe care urma să o abordez.

După nădirea din barcă, drilurile s-au succedat rapid

După nădirea din barcă, drilurile s-au succedat rapid

După câteva ore în care am pescuit fără să intrăm cu barca pe apă, consultându-mă cu prietenul meu am decis să ieșim în larg pentru a face cunoștință cu locul pescuit. A urmat o verificare destul de discretă a substratului, ocazie cu care am constatat ca pe zona în care pescuiam montura era o victima sigura a nămolului adânc și afânat.

Am continuat căutarea până am identificat un platou de câțiva metri cu substrat mai tare și apă mai mică, exact locul pe care îmi doream să-l găsesc. Fixăm imediat baliza, aruncam aproximativ 10 kilograme de nadă (boilies Target Baits, gama Bela Crab și gama Clasic combinat cu pelete și puține semințe), apoi ne întoarcem în stand.

Monturile folosite au fost simple, iar momeala de tipul snowman

Monturile folosite au fost simple, iar momeala de tipul snowman

Nu trec mai mult de două-trei ore și apar primii crapi. Atât la mine, cât și la prietenul meu. După o vreme, aveam deja câțiva crapi prinși, cu greutăți cuprinse între 7 și 14 kilograme. Văzând potențialul bălții, deja mă gândeam tot mai mult la doborârea recordului personal. Pescuiam la cârlig cu snowman, format din bilă de 16mm BelaCrab și un pop up de 11mm cu aromă de ananas. În continuarea forfacului aveam montura cu plumb pierdut. Vroiam să ne creștem puțin media peștilor, așa că la scurt timp am mărit puțin dimensiunea bilelor de la snowman, mergând pe una de 20mm și pop up de 15mm.

Era pentru prima oară când acul cântarului lui Gabriel depășea bariera celor 20 de kilograme

Era pentru prima oară când acul cântarului lui Gabriel depășea bariera celor 20 de kilograme

Eram în a doua zi de pescuit și, având în vedere că standul ne oferea tot mai mult pește, avem speranțe din ce în ce mai mari. Pregătim barca și nada, apoi, în ora stabilită pentru intrat pe apă ne apropiem de baliza și nădim concentrat zona. Ajunși la mal, schimbam câteva vorbe și prietenul meu intră deja în dril cu un crap de puțin peste 10 kg.

În ciuda frecvenței cu care prindeam, eram tot mai nerăbdători să vedem și un crap cu adevărat mare în minciog. Mai dau câteva bile din cobră (știam că avem pește în zonă și nu vroiam să-și piardă interesul), iar după o mână de bile hangerul se ridică ușor. Las cobra și mă îndrept către lansetă. Mai aștept câteva secunde și înțep. Peștele nu era foarte bătăios, dar parcă la capătul firului simțeam o greutate și o forță net superioară comparativ cu cei anteriori. Odată ajuns în minciog, mă uit la prietenul meu și încep să zâmbesc. Era exact ce așteptam: un minunat crap comun de 22,400 kg, cu care reușeam să-mi depășesc recordul anterior (19 kg).

Deși poza nu este la o calitate foarte bună (a fost făcută noaptea), superbul crap comun a cântărit nu mai puțin de 22,4 kg

Deși poza nu este la o calitate foarte bună (a fost făcută noaptea), superbul crap comun a cântărit nu mai puțin de 22,4 kg

Bucuria nu s-a oprit însă aici pentru că începusem să prindem din ce în ce mai bine. În ziua următoare, întocmai ca și precedenta, în jurul orei 20:00 intru din nou în dril cu alt crap „îmbrăcat”. De această dată aduc la mal o oglindă, de „numai” 20,250 kg. Era pentru a doua oară când îmi depășeam recordul personal și eram extrem de fericit.

În următoarele ore au mai intrat încă 3 crapi, mai mici, urmați de liniște. În ultimele 24 de ore, spre marea noastră surprindere, nu mai reușim să prindem nimic. Pescuind cu un băț izolat undeva la marginea stufului, prietenul meu a mai reușit totuși încă 2 crapi, cei drept, mai mici.

Crapul oglindă de peste 20 kg a încheiat seria peștilor mari

Crapul oglindă de peste 20 kg a încheiat seria peștilor mari

Cu toate că finalul a fost dezamăgitor, per total am reușit să prindem în jur de 25 de crapi. Cu siguranță experiența va rămâne memorabilă pentru noi și vom reveni cu placere pe acest minunat lac.”

Ai prins și TU recent o captură memorabilă și vrei să le povestești și altora despre reușită? Trimite-ne foto alături de câteva detalii la support @ crap24.ro și aventura ta poate apărea aici, în site-ul crap24.ro!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *