Chris De Clercq, pescar de crap de origine belgiană și consultant pentru Fox International, a publicat recent povestea a doi crapi de peste 19 kg pescuiți la finalul anului trecut.
Peștii au fost pescuiți pe lacuri diferite și, chiar dacă acțiunea s-a întâmplat cu câteva luni în urmă, fiind vorba de două bălți foarte dificile, ne-am gândit că merită totuși să vă povestim despre aventurile lui Chris.
“Primul crap mare l-am prins la o montura chod rig, legată cu un cârlig nr. 5, și pus un segment de leadcore (fir textil cu miez de plumb) camuflat în culorile substratului. Eram pe un lac unde, pe un vad de dimensiuni reduse, am prins bine preț de câteva săptămâni.
Chiar dacă nu erau foarte mari, la fiecare partidă aveam pești pe vadul respectiv. Nu intrau mai mari de 14 kg dar aveam încredere că vadul va da și ceva mai mare.
Într-o noapte extrem de rece a lui noiembrie, la ora 2 noaptea, a sosit și momentul mult așteptat,iar după o lupă destul de extenuantă, priveam în plasa minciogului un superb crap oglindă de 19 kg și câteva grame.
Al doilea pește trecut de pragul celor 19 kg l-am pescuit la începutul lui decembrie, pe o apă pe care o aveam în vizor pentru sezonul 2013. Aici strategia câștigătoare a fost pescuitul cu mici săculeți de PVA umpluți cu ceva pelete, iar la cârlig boiliesuri trase pe firul de păr “în tipar” snowman (om de zăpadă)
Am legat montura cu un cârlig nr. 5 fixat cu adaptor Line Aligna, iar în privința firului am mers pe o variantă combi (textil îmbrăcat în cămașă de plastic) de 20 lb. De această dată prezentarea a venit la amiază pe un frig îngrozitor și, imediat ce am înțepat peștele, am știut că am ceva mare la celălalt capăt al firului.
Superba oglindă de 19,200 kg a fost înțepată exact în centul buzei de jos, asta confirmând încă odată că atunci când pescuiești la pește mare este indicat să folosești cârlige ceva mai mari.
Acest rezultat nu a făcut decât să-mi confirme că lacul este extrem de promițător și d’abia aștept să-mi încep sezonul pe acest nou lac.”
Chris, felicitări pentru capturi și pentru partidele friguroase pe care l-ai îndurat pentru a înțepa acești minunați crapi!
Rezultatele tale confirmă încă odată, dacă mai era cazul, că indiferent de durata partidei și moment al anului, dacă localizarea și monturile sunt făcute și alese corect, recompensele nu vor întârzia (prea mult) să apară.
Trimite și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!
Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!