Doi crapi record pescuiti in mai putin de 24 de ore

În urmă cu doar câteva zile, Andrei Vasilas, pescar originar din Turda și apropiat echipei CRAP24.RO, ne-a trimis câteva rânduri puse pe hârtie trăind un minunat sentiment de împlinire sufletească, dobândit în urma rezultatelor și experienței avute la o recentă partidă de pescuit. Ajuns din nou pe lacul Zajarki din Croația, Andrei, împreună cu vărul său, Alin, pescuind exclusiv cu nada pentru care oferă consultanță, Dudi Bais, au avut parte de un rezultat de-a dreptul remarcabil.

Lacul Zajarki/Croația adăpostește poate unii dintre cei mai mari crapi din Europa

Lacul Zajarki/Croația adăpostește poate unii dintre cei mai mari crapi din Europa

Andrei: „Am ajuns pe lac în jurul orelor 06:00 și, nefiind aici pentru prima dată, ne-am instalat pe unul dintre puținele locuri disponibile (unul pe care-l mai pescuisem cu altă ocazie). Am aruncat bețele destul de repede și am început nădirea, conștienți fiind de apetitul insațiabil al crapilor acestei balastiere. Ajutați de spomb, am nădit cu bile Mr Dudi și Mr Red, tari și solubile, făcând două paturi de nadă, câte unul pentru fiecare set de lansete. La cârlig am pescuit simplu, cu o bilă solubilă de 24 învelită în pastă.

Monturile alese au fost simple - fir suplu cu o bilă îmbrăcată în pastă și trasă pe firul de păr

Monturile alese au fost simple – fir suplu cu o bilă îmbrăcată în pastă și trasă pe firul de păr

Spre surprinderea noastră peștii au răspuns foarte repede la nadă. În prima zi am reușit să punem pe saltea 5 pești, reușind o medie de aproximativ 10 kg. Ceva mai târziu, undeva la 03:00 dimineața, a apărut și unul dintre veteranii bălții, un crap de 23 kg. A doua zi am împrospătat monturile la primele ore ale dimineții și ne-am început, ca de obicei, programul de nădire. Peste zi, fiind o vreme ploioasă, nu prea prindeam nimic. De fapt nu prindea nici un pescar dintre cei aflați pe lac. Seara însă, totul lua o altă întorsătură.

Cântărind aproape 31 kg, crapul comun pescuit de Andrei a poposit în salteaua de primire la finalul unui dril de 25 de minute

Cântărind aproape 31 kg, crapul comun pescuit de Andrei a poposit în salteaua de primire la finalul unui dril care a durat 25 de minute

În ziua următoare, în jurul orelor 19:00, senzorul unei lansete a început să sune și metri de fir se desfășurau cu rapiditate de pe tamburul mulinetei. Am înțepat ferm, moment în care mi-am dat seama că la capătul liniei era un pește ceva mai mare. N-aveam însă nici cea mai vagă idee despre ce surpriză aveam să trăiesc. După aproximativ 25 minute de dril, timp în care peștele lua fir de pe mulinetă într-un mod cum nu mai văzusem până atunci, reușesc să aduc în minciog un imens crap comun care a cântărit nu mai puțin de 30,800 kg. Am făcut câteva poze, atât pe mal cât și în apă, și l-am eliberat în siguranță, sub privirile a mai multor pescari uimiți și ei de mărimea și frumusețea peștelui.

Crapii de peste 20 de kg au făcut constant cunoștință cu salteaua de primire

Crapii de peste 20 de kg au făcut constant cunoștință cu salteaua de primire

Am mai prins în noaptea ce avea să vină alți pești de 20, 21, 22 kg, punând astfel punct primei parți a sesiunii. Eram deosebit de încântați. Următoarea zi, chiar după nădirea din cursul zilei, la aproximativ 24 ore de la captura record, din nou senzorul uneia dintre lansete începe să sune agresiv, iar firul să zboare de pe tambur cu rapiditate. Retrăind parcă momentul cu o zi înainte, cumva știam că un alt pește mare a poftit la nadă. Am înțepat, iar după un dril de aproximativ 30 minute am pus pe saltea un crap oglindă care a împins acul cântarului până la 31,800 kg. Incredibil, nu-mi venea să cred ce realizasem – 2 pești trecuți bine de 30 kg, în mai puțin de 24 ore! Un record absolut, atât pentru mine, cât și pentru nada fără de care nu cred că aș fi reușit.

Andrei cu noul său record personal și vedeta partidei - Crap oglindă de 31,850 kg

Andrei cu noul său record personal și vedeta partidei – Crap oglindă de 31,850 kg

În următoarele zile am mai prins câțiva pești trecuți de 20 kg, cel mai mare cântărind 23 kg. În ultima zi, pe 30 mai, am împachetat totul și am pornit spre casă. Eram deosebit de mulțumiți de rezultatul celor 96 ore de pescuit, dar gândul ne zbura deja la concursul care urma să aibă loc în perioada următoare, tot pe acest lac, și la care eram deja înscriși. Aveam să participam alături de alte 25 echipe austriece de renume, iar locația ne încânta cum nu se poate mai mult. Dar asta este altă discuție, despre care, evident, vom povesti în cel mai scurt timp tot aici, în paginile site-ului CRAP24.RO.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE![kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *