Doi crapi de peste 14 kg pescuiti dupa mai multe saptamani de prenadire a vadurilor

Rob Shanks, pescar de crap consultant pentru compania producătoare de articole de pescuit la crap ESP, a reușit un remarcabil rezultat la o partidă desfășurată săptămâna trecută, în condiții serioase de iarnă.

Rob cu primul crap al partidei, o oglindă de 14 kg

Rob cu primul crap al partidei, o oglindă de 14 kg

Eforturile lui Rob de a prenădi vadul vizat și observarea atentă a lacului, i-au adus nu mai puțin de 2 crapi trecuți de 14 kg, iar asta la o singură partidă de 24 de ore.

Recent întors de la pescuit, Rob declară:

„Am prenădit constant timp de câteva săptămâni la rând două dintre vadurile despre care știam că produc pe vreme rece. Unul dintre vaduri chiar mi-a atras atenția pentru că știam despre el că, în iernile ultimilor ani, a oferit constant câțiva dintre “greii lacului”.

Am mai reușit două partide de-o zi înainte de cea cu pricina, dar s-au finalizat fără succes. În schimb, am observat că lacul se trezea treptat la viață, iar păsările erau într-o continuă căutare a nadelor oferite.

Cu adevărat interesant a fost că unul dintre vadurile pe care l-am nădit vreme de trei săptămâni, cu ceva mai mult de 7 kg de nadă, nu prezenta interes pentru păsări. Văzând asta, mi-am închipuit că peștii au frecventat și “curățat” zona, iar odată cu anunțarea încălzirii vremii, mi-am și planificat o partidă de 24 de ore pe locul respectiv.”

„Am pescuit simplu. Ceva pop-up-uri cu aromă de ciocolată albă, ținute peste iarnă în dip, puse pe monturi de tip chod, pe care le-am legat cu leadcore ESP, monofilament Stiff Filament de 25 lb și cârlige Stiff Riggers de 5.

Crapul comun de peste 15 kg al partidei și covorul de chiciură așezat dimineața peste iarbă și crengile copacilor

Crapul comun de peste 15 kg al partidei și covorul de chiciură așezat dimineața peste iarbă și crengile copacilor

Ca nadă, le-am oferit câte o mână de boiliesuri de 15mm, câte una la fiecare dintre cele trei lansete cu care am pescuit. Odată cu lăsarea întunericului, am avut numeroase “fire luate-n cap”, iar asta îmi confirma că peștii sunt în zonă și se hrănesc pe zona pescuită.

La mai bine de o oră și jumătate după ce soarele a apus deja, nu aveam nicio trăsătură. A mai nădit puțin vadurile și, pentru că temperatura scădea rapid, m-am băgat în sacul de dormit.

La 1:30 am fost trezit de sunetul asurzitor al senzorului din mijloc, iar după o luptă destul de aprigă aveam în plasa minciogului una dintre oglinzile cunoscute ale bălții, care a cântărit puțin peste 14 kg.

În primele ore ale dimineții ce a urmat am mai avut o trăsătură, de această dată la lanseta din dreapta, care s-a concretizat într-un minunat crap comun îmbrăcat cu haine de iarnă.

Peștele a cântărit puțin peste 15 kg, iar după ce am terminat ședința foto, la eliberare, lacul era deja înghețat în proporție de 80%.

Aceasta a fost categoric cea mai memorabilă partidă de iarnă pe care am trăit-o în cei peste 20 de ani de când pescuiesc la crap.”

Rob, felicitări pentru rezultate dar și pentru partida foarte atent pregătită!

Trimite și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *