Halloween cu Crapomonstrii!

Se știe că venirea lunii noiembrie nu prea este așteptată de pescari, deoarece pentru mulți reprezintă sfârșitul sezonului de pescuit la crap. Se știe, de asemenea, că toamna este probabil cea mai bună perioadă pentru pescuitul la pește mare. Un alt fapt bine cunoscut este că balta de la Siclău, județul Arad, deține capturi capitale. La fel de bine este cunoscut și că pe 31 octombrie se sărbătorește Halloween-ul, sărbătoare asociată cu apariția a fel și fel de monștrii.

Ce nu se știe în schimb, sau mai bine zis ce nu știam noi, Brie Tudor și Patrick Biro, era că aveam în față cea mai tare partida de pescuit la crap din viata noastră, pe o vreme extraordinară pentru luna noiembrie (temperaturi de până la 22 grade) și cu multi monștrii – în adevăratul sens al cuvântului – veniți în vizită pe saltelele noastre pregătite de primire.

Crapul comun de 22,80 kg, primul pește al partidei

Crapul comun de 22,80 kg, primul pește al partidei

Și pentru că ne-am gândit să-i întâmpinăm așa cum se cuvine, crapii au fost ademeniți cu noile boiliesuri Target Baits, aflate încă în fază de testare. Sunt o concepție diferită de celelalte pe care le producem, fiind special destinate pescuitului la pește mare. Valoarea proteică ridicată, culoarea negricioasă și combinația lichidelor nutritive, împreună cu cu pasta de belachan și aroma de crab, fac boiliesurile din gama BelaCrab nada ideală pentru pescuitul exemplarelor capitale.

Patrida a început timid, primele 36 ore fiind fără trăsătură. Am reușit să sparg gheața sâmbătă dimineață, 2 noiembrie, pe la ora la 6, la finalul unei plecări violente. După un dril foarte frumos, reușesc să pun pe saltea primul pește al partidei, noul meu record personal la acel moment, un superb crap de 22,80 kg. Următoarele 24 ore au fost de vis, alți patru crapi cu greutăți între 17,200 și 18,700kg vizitând, pe rând, salteaua de primire.

Patrick cu un crap comun din seria celor de 17-18 kg

Patrick cu un crap comun din seria celor de 17-18 kg

Eram super încântați amândoi. Eu mă bucuram de noul record personal și Patrick, apropiindu-se la doar 300 grame de al său, avea așteptări mărețe. În schimb, ceea ce a urmat este de-a dreptul demn de „poveste pescărească”. Am reușit să forțăm weekendul până marți, iar duminică seara ne-a găsit cu lansetele în apă.

În ciuda unui vânt puternic, a ploii și a începutului de seară, suntem scoși din starea de moleșeală de o plecare foarte puternică, la o lansetă poziționată în apropierea malului stâng, profitând că standul 1 se eliberase. Drilul nu a fost spectaculos, în schimb aveam impresia că aduc un bolovan.

La mal, la primul contact vizual cu peștele, îmi dau seama că este mare. Speram să treacă bariera celor 20 kg. Odată ce a ajuns în minciog, Adi, un prieten bun aflat în vizită, mă ajută să-l ridic din apă, iar odată pus pe saltea, acesta îmi zice, “Brie tată, ăsta are peste 25”.

Capturile de două cifre au continuat și peste noapte

Capturile de două cifre au continuat și peste noapte

Într-adevăr, peștele era, cel puțin pentru mine, șocant de mare. Facem tara la sacul de cântărire, iar odată pus pe cântar, acul acestuia indica fix 25,02 kg. Ce puteam să îmi doresc mai mult? Eram efectiv în extaz. Îl pozez, filmez și apoi îl redau apei. A fost cea mai puternică trăire pe care am avut-o de când pescuiesc la crap.

Tudor și noul său record personal, crapul comun de 25,02kg

Tudor și noul său record personal, crapul comun de 25,02kg

Încă în extaz, după nici 30 minute, avem plecare pe lanseta lui Patrick. După un dril destul de lung, punem pe saltea încă un crap comun, de acestă dată puțin mai lung decât salteaua de primire (aprox 1.05 m). Nu ne venea să credem că într-un interval atât de scurt am reușit să punem pe saltea două astfel de exemplare. Cântarul a sărit și de acestă dată de cifra 20, oprindu-se la fix 23,00kg. Noul record personal al lui Patrik.

După această serie nebună, au urmat încă 30 ore fără trăsătură. În ultima noapte mai reușesc să scot 2 exemplare superbe, un crap oglindă de 20.8 kg și un comun de 18.8 kg. În concluzie, peștii prinși în această partidă au fost în număr de 9. Cu cel mai mic cântărind 17.20 kg și patru trecuți bine de 20 kg, media celor 9 pești a fost de 20.3 kg!

Crap comun de fix 23kg, nou record personal și pentru Patrick

Crap comun de fix 23kg, nou record personal și pentru Patrick

Dacă îmi spunea cineva că a prins așa ceva într-o singură partidă, era puțin probabil să-l cred, dar am trăit asta pe pielea mea și a fost incredibil. Din peștii prinși, 7 au intrat pe boiliesurile din gama BelaCrab, inclusiv cei 4 trecuți de 20 kg, iar alți 2 pe cele din gama Squid.

Nu pot să închei fără să felicit administrația bălții de la Siclău pentru amenajarea de acolo și pentru crapii extraordinari care trăiesc în lac.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *