Cupa Secret Baits – o competitie de succes, desfasurata pe o balta de top

Desfășurată la finalul lunii aprilie a acestui an pe una dintre cele mai spectaculoase piste de pescuit la crap situată lângă Belgrad, Mika Alas, prima ediție a concursului Cupa “Secret Baits” s-a bucurat de un real succes.

Cupa Secret Baits, ediția I

Cupa Secret Baits, ediția I

Deși am avut ghinionul de a începe competiția exact în ziua în care am asistat la o încălzire bruscă a vremii (de la 18°C, la 28°C), fapt ce a făcut ca peștii să nu fie “cooperanți”, până la finalul evenimentului lucrurile s-au așezat favorabil pentru majoritatea celor prezenți la start. Începând din a doua zi și continuând pe tot parcursul întrecerii, peștii s-au decis să răspundă insistențelor concurenților, nenumăratele răsturnări de situații fiind de acum posibile mai la tot pasul.

Start greoi cu crapi pe măsură
Panoramă de noapte pe lacul Mika Alas

Panoramă de noapte pe lacul Mika Alas

Inițial, concursul a început destul de anevoios pentru majoritatea concurenților, Echipa Zero Baits reușind totuși să se instaleze în fruntea clasamentului încă de la primul cântar. La 8 ore distanță de la start, liderii clasamentului aveau deja o diferență de 50 kg față de următorii clasați, Echipa Ghiți Baits 1.

După cântarul de dimineață, situația din clasament s-a păstrat oarecum asemănătoare, Echipa Zero Baits (Pitters, Rus, Babos) reușind să își mențină avansul de 50 kg față de următoarea clasată, Echipa Secret Baits 1 (Negrea, Mureșan, Cighirean), urmată îndeaproape pe locul 3 de Echipa Ghiti Baits 1 (Ghiușan, Seimeanu, Haiduc).

Crapii lacului Mika Alas sunt foarte spectaculoși

Crapii lacului Mika Alas sunt foarte spectaculoși

Cântarul de la ora 20 aduce din nou modificări în clasament, Echipa Jani Carp Team (Vaju E., Vaju J., Miron) reușind să pună pe saltea mai bine de 165 kg, care i-au trimis direct pe poziția 1 în clasamentul de cantitate.

Din păcate pentru ei în clasamentul de calitate nu reușesc decât un loc 9, insuficient pentru a urca pe primele trei trepte ale clasamentului. Podiumul în acel moment era următorul: locul 1 – Echipa Zero Baits (Pitters, Rus, Babos), Locul 2 – Echipa Breftelean, Făgărășan, Puia și Locul 3 – Echipa Secret Baits 2 (Tilea, Bodo, Nadai).

Calitățile nadelor Secret Baits au fost constant apreciate de rezidenții bălții Mika Alas

Calitățile nadelor Secret Baits au fost constant apreciate de rezidenții bălții Mika Alas

După încă o noapte extrem de agitată, cântarul de dimineață modifica clasamentul după cum urmează: Locul 1 – Echipa Zero Baits (Pitters, Rus, Babos), Locul 2 – Echipa Secret Baits 2 (Tilea, Bodo, Nadai) și Locul 3 – Echipa Ghiți Baits 2 (Mailat, Doroftei, Victor). Peste zi, Echipa Jani Carp Team (Vaju E., Vaju J., Miron) a reușit să captureze mai bine de 230 kg, printre care și câteva exemplare mai mari, care i-au ajutat să urce pe a doua poziție a clasamentului.

Echipa Zero Baits (Pitters, Rus, Babos) reușește să se mențină pe prima poziție a clasamentului datorită celor 3 puncte din clasamentul de calitate, dar și a punctului din clasamentul de calitate. Pe poziția a 3-a coborând Echipa Secret Baits 2 (Tilea, Bodo, Nadai).

Pe final de concurs
Nici tenii n-au stat departe de monturile pescarilor

Nici tenii n-au stat departe de monturile pescarilor

Cântarul din ultima dimineață a concursului aduce o răsturnare spectaculoasă a clasamentului prin căderea pe locul 4 a Echipei Zero Baits (Pitters, Rus, Babos). În acel moment clasamentul a devenit: Locul 1 – Echipa Jani Carp Team (Vaju E., Vaju J., Miron), Locul 2 – Echipa Secret Baits 2 (Tilea, Bodo, Nadai) și Locul 3 – Echipa Ghiți Baits 2 (Mailat, Doroftei, Victor).

În cele câteva ore rămase până la finalul competiției nu s-a mai produs nicio surpriză, cu toate că aceasta era posibilă în orice moment, diferențele fiind foarte mici între ocupanții pozițiilor 2 și 5.

Clasamentul final la sfârșitul celor 4 zile de concurs a arătat astfel: Locul 1 – Echipa Jani Carp Team (Vaju E., Vaju J., Miron), Locul 2 – Echipa Secret Baits 2 (Tilea, Bodo, Nadai) și Locul 3 – Echipa Ghiți Baits 2 (Mailat, Doroftei, Victor).

Cifrele ediției
Captura primei ediții a Cupei Secret Baits, un frumos crap comun de 25,15 kg

Captura primei ediții a Cupei Secret Baits, un frumos crap comun de 25,15 kg

Imediat după fluierul final, statisticile au fost următoarele: 3364.65 kg capturate, 272 pești, media tuturor peștilor reușiți fiind de 12,370 kg. Tot la capitolul statistică sunt de menționat și cei 6 crapi de peste 20 kg, captura concursului de 25,15 kg, cele 4 echipe care au avut media celor mai mari 5 pești mai mare de 18 kg, cea mai mare cantitate prinsă – 617,67 kg și cea mai mare medie a unei echipe – 18,676 kg.

Invitație pe un lac mirific
Vadurile lacului Mika Alas sunt foarte bogate în vegetație

Vadurile lacului Mika Alas sunt foarte bogate în vegetație

Pentru cine nu cunoaște această deosebita baltă de la Mika Alas, vă pot spune că este una dintre cele mai echilibrate piste de concurs pe care am pescuit sau pe care am concurat, oferind șanse egale de a câștiga pentru mai bine de 75% dintre participanți, în oricare perioadă a anului. Asta nu înseamnă că restul de 25% dintre locuri nu au șanse. Din contră, s-a dovedit că prin muncă și urmând o strategie corect aleasă și locurile mai puțin cotate au reușit să obțină trofee.

Încă o dată, și-o facem și mai lată!
Clasament Final la sfârșitul Cupei Secret Baits - ediția I

Clasament Final la sfârșitul Cupei Secret Baits – ediția I

Cam aceasta ar fi cronica primei ediții a Cupei “Secret Baits”, un frumos început al unui eveniment care dincolo de adrenalina competiției adună laolaltă prieteni, camarazi ai pescuitului de cursă lungă, vânători de capturi capitale și povești pe măsură, dar și orgolii destul de mari. Acestea sunt doar câteva dintre nenumăratele motivele pentru care așteptăm deja cu nerăbdare începerea celei de-a doua ediții a cupei Secret Baits, care are loc peste mai bine de o lună, în perioada 01 – 04 Octombrie 2015.

Crapi de două cifre, sănătoși și spectaculoși - elemente constante pe lacul Mika Alas

Crapi de două cifre, sănătoși și spectaculoși – elemente constante pe lacul Mika Alas

Pentru înscrieri la startul acestei competiții care va avea loc în toamnă (în plin sezon al capturilor), detaliile concursului, regulament și premiile puse la bătaie, datele de contact ale organizatorului sunt: Secret Baits (Florin Negrea 0724 924 205 / 0749 754 191) sau vizitați pe pagina de facebook a evenimentului. Fir întins!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *