Abordarea partidelor scurte de pescuit la crap

Timpul alocat pescuitului la crap îți este tot mai limitat? Îți planifici partidele de pescuit de pe o zi pe alta și nu reușești să le desfășori pe intervale mai lungi de 12 ore? Ba mai mult, balta pe care pescuiești nu se laudă cu o populație consistentă de crapi, iar rezidenții sunt foarte greu de tentat și de adus în fața obiectivului foto? Ei bine, iată câteva sfaturi menite să-ți simplifice planificarea unei astfel de partide, programată pe bălți cu crapi putini și mofturoși.

Partidele rapide de pescuit la crap implica o planificare precisă

Partidele rapide de pescuit la crap implica o planificare precisă

Încă din start menționez că trebuie să ai în vedere faptul că o abordare ideală a unei partide rapide, pe o baltă cu pești puțini, e destul de greu de creionat. Ar trebui ori să mergi des acolo, ca să poți trage concluzii, sau să faci inițial partide mai lungi. Dar, ca idee, în principiu este vorba despre câteva chestii simple de care trebuie să ții cont.

Pregătește echipamentul

Să ai echipamentul pregătit de pescuit, în sensul în care totul trebuie să fie semi-montat – lansetele echipate cu mulinetele, senzorii puși pe rodpod, momelile pregătite în recipiente mici, ca să nu pierzi timpul aranjând toate astea pe malul bălții. Apoi, trusa trebuie să fie una minimalistă, ușor de transportat și care să conțină cârlige și leadcore gata legate, monturi gata făcute etc.

Montura D este indicată pentru pescuit cu boiliesuri pop-up la cârlig

Montura D este indicată pentru pescuit cu boiliesuri pop-up la cârlig

La modul ideal, ar fi perfect dacă ai ști dinainte locul în care urmează să pescuiești, asta ţi-ar permite să mergi cu 1-2 zile înainte, în cazul în care ești convins că nu va pescui altcineva acolo, și să nădeşti puțin cu nadele pe care le vei folosi la pescuit.

Schimbă vadul pescuit

Mobilitatea este cel mai important aspect, astfel că pentru o partidă atât de scurtă e important să poți schimba locul, la nevoie, fără să te chinui prea tare. De aceea, în cazul în care sesiunea are loc noaptea, nu e cazul să cari un cort după tine, e de ajuns o simplă umbrelă dedicată sau chiar doar patul/scaunul, dacă știi că vremea va fi frumoasă.

Momelile cu grad mare de atracție sunt foarte recomandate în partidele rapide de pescuit la crap

Momelile cu grad mare de atracție sunt foarte recomandate în partidele rapide de pescuit la crap

Localizează peștii precis

În ceea ce privește cealaltă variabilă a sesiunii, și anume faptul că în baltă sunt pești puțini, aici intervine probabil cel mai important aspect al pescuitului la crap – localizarea. Dacă balta e una cunoscută, atunci e mai ușor de abordat, fiindcă fiecare lac are locuri în care peștii stau în mod obișnuit, în funcție de anotimp și de vreme. Dacă e o baltă complet străină, atunci totul devine ceva mai complicat. Poți începe cu o informare la patronii bălții, dar aceștia nu sunt chiar sursa cea mai fidelă, mai ales pe la noi.

Mergi pe momeli „rapide”

Odată ajuns pe vadul ales, începe întotdeauna pescuitul cu momeli considerate rapide, aromate și foarte atractive din punct de vedere vizual. Un pop-up fluorescent în culori aprinse (roz, portocaliu, galben, verde) poate fi un bun început, ca și monturile dedicate acestor boiliesuri flotante – 360 grade, D Rig, Whity Pool Rig.

Planificare corect, sesiunile scurte iți pot aduce crapi cu greutate pe salteaua de primire

Planificare corect, sesiunile scurte iți pot aduce crapi cu greutate pe salteaua de primire

Poți astfel evalua destul de rapid dacă ai pește în față sau nu și să schimbi locul, dacă ai această opțiune. Dacă nu folosești boilies şi regulile bălții permit asta, folosește monturi cu momitor și nadă vie la cârlig. Astfel vei avea cu siguranță mai multe prezentări, dar și dezavantajul că nu poți selecționa în niciun fel specia și dimensiunile. În rest, totul ține de experiență și de inspirație. Fir întins!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *