Cu tinta pe cei mai mari crapi ai lacului Teiu

Prezenți din nou pe pista de la Teiu, de acestă dată aliniați la startul celei de-a doua ediții a Cupei Mavexim – Teiu la Crap, Vali Bonto, apropiat al echipei CRAP24, și Călin Vișoianu, proprietar al magazinului doctorfishing.ro și membru al echipei CRAP24, au reușit o clasare foarte bună. Urmând profilul competiției – care lua în calcul doar cei mai mari 5 peși capturați – și încercând să selecteze doar crapii mari ai lacului maximizând potențialul unui loc considerat slab, cei doi au reușit destul de repede să înțepe captura competiției, un impecabil crap comun de 16,83 kg.

Vali și Călin cu superbul crap comun de 16,83 kg, cel mai mare pește al competiției

Vali și Călin cu superbul crap comun de 16,83 kg, cel mai mare pește al competiției

Urmând rețeta de succes pe care au pus-o la punct de parcursul orelor care au urmat, Vali și Călin au insistat să puncteze constant în ultimele 24 de ore ale concursului, fapt care i-a propulsat direct pe treapta secundă a podiumului, poziție de unde au amenințat titlul suprem până în ultimul minut. Astfel, în ciuda vremii total neprietenoase care i-a însoțit pe final de concurs, Calin și Vali au reușit să găsească o soluție pentru ca puncta în clasamentul calității, motiv pentru care au decis să contabilizeze cel mai mare crap al competiției alături de alți 4 grei ai lacului.

Imediat după capturarea „vedetei” concursului, Călin declara: „În a treia zi de concurs, undeva la ora 4 dimineața, pescuind la 5-7 m de perdeaua de stuf a malului opus, pe o apă de 1,8 m, am reușit să înțepăm cel mai mare crap din concurs. La cârlig pescuit cu boilies critic echilibrat B2 de la Super Baits, de 20 mm, iar în privința forfacurilor, am dat cu monturi combi rig, legate cu Amnesia, textil Herculine Blend și cârlige PB Jungle numărul 4.”

Întrebat despre alegerea nadei, Călin continuă: „Vizând doar crapii mari din lac, și știind că majoritatea acestora erau cei aduși de la Periș, ne-am gândit să le servim ceea ce știam deja că le place, și anume „Squid & Cranberry”-ul B2-ului. A fost o alegere cum nu se poate mai potrivită, iar finalul întrecerii a confirmat asta.”

Cu un total de 62,38 de kilograme și o medie de 12,47, băieților le-a lipsit puțin peste jumătate de kilogram să urce pe prima treaptă a podiumului, dar, pentru moment s-au mulțumit și cu poziția secundă. Spunem „pentru moment” pentru că peste doar câteva zile, pe 21 mai, tot pe pista de la Teiu se dă startul unei competiții asemănătoare, în care punctează doar cei mai mari 7 crapi pescuiți. Fascinați de frumusețea și potențialul lacului în ceea ce privește capturile capitale, dar motivați și de tiparul concursului care li se potrivește ca o mănușă, Călin și Vali au strigat din nou prezent în rândurile participanților, de această dată sperând la o clasare și mai bună. Băieți, fir întins și crapi cât mai mari la final de dril!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *