Cu tinta pe cei mai mari crapi ai lacului Teiu

Prezenți din nou pe pista de la Teiu, de acestă dată aliniați la startul celei de-a doua ediții a Cupei Mavexim – Teiu la Crap, Vali Bonto, apropiat al echipei CRAP24, și Călin Vișoianu, proprietar al magazinului doctorfishing.ro și membru al echipei CRAP24, au reușit o clasare foarte bună. Urmând profilul competiției – care lua în calcul doar cei mai mari 5 peși capturați – și încercând să selecteze doar crapii mari ai lacului maximizând potențialul unui loc considerat slab, cei doi au reușit destul de repede să înțepe captura competiției, un impecabil crap comun de 16,83 kg.

Vali și Călin cu superbul crap comun de 16,83 kg, cel mai mare pește al competiției

Vali și Călin cu superbul crap comun de 16,83 kg, cel mai mare pește al competiției

Urmând rețeta de succes pe care au pus-o la punct de parcursul orelor care au urmat, Vali și Călin au insistat să puncteze constant în ultimele 24 de ore ale concursului, fapt care i-a propulsat direct pe treapta secundă a podiumului, poziție de unde au amenințat titlul suprem până în ultimul minut. Astfel, în ciuda vremii total neprietenoase care i-a însoțit pe final de concurs, Calin și Vali au reușit să găsească o soluție pentru ca puncta în clasamentul calității, motiv pentru care au decis să contabilizeze cel mai mare crap al competiției alături de alți 4 grei ai lacului.

Imediat după capturarea „vedetei” concursului, Călin declara: „În a treia zi de concurs, undeva la ora 4 dimineața, pescuind la 5-7 m de perdeaua de stuf a malului opus, pe o apă de 1,8 m, am reușit să înțepăm cel mai mare crap din concurs. La cârlig pescuit cu boilies critic echilibrat B2 de la Super Baits, de 20 mm, iar în privința forfacurilor, am dat cu monturi combi rig, legate cu Amnesia, textil Herculine Blend și cârlige PB Jungle numărul 4.”

Întrebat despre alegerea nadei, Călin continuă: „Vizând doar crapii mari din lac, și știind că majoritatea acestora erau cei aduși de la Periș, ne-am gândit să le servim ceea ce știam deja că le place, și anume „Squid & Cranberry”-ul B2-ului. A fost o alegere cum nu se poate mai potrivită, iar finalul întrecerii a confirmat asta.”

Cu un total de 62,38 de kilograme și o medie de 12,47, băieților le-a lipsit puțin peste jumătate de kilogram să urce pe prima treaptă a podiumului, dar, pentru moment s-au mulțumit și cu poziția secundă. Spunem „pentru moment” pentru că peste doar câteva zile, pe 21 mai, tot pe pista de la Teiu se dă startul unei competiții asemănătoare, în care punctează doar cei mai mari 7 crapi pescuiți. Fascinați de frumusețea și potențialul lacului în ceea ce privește capturile capitale, dar motivați și de tiparul concursului care li se potrivește ca o mănușă, Călin și Vali au strigat din nou prezent în rândurile participanților, de această dată sperând la o clasare și mai bună. Băieți, fir întins și crapi cât mai mari la final de dril!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

 1. monturiporumb.ro

  6 mai 2014 at 12:31 pm

  OAMENI MARI PE LACURI TARI

  Intotdeauna avem de a face cu subiecte interesante pe acest site minunat si iata ca a aparut si concursul BIG FIVE desfasurat pe un lac adevarat,LACUL TEIU din judetul Arges,in care totii concurenti si-au pus in aplicare strategiile si cunostintele dobandite pe parcursul zecilor de ani de experienta pentru a deveni cei mai buni.
  Lacul Teiu,o amenajare piscicola de invidiat in care s-au investit si se investesc in continuare resurse financiare majore in care s-a pus si suflet pentru a deveni un lac care sa surprinda multi pescari de crap cu renume.
  Administratorul Mocanu Alin impune reguli normale pentru pescuitul de placere,oferind posibilitatea tuturor sa puna pe saltea exemplare mari inclusiv folosind tehnica plantarii.
  Din comentariile pescarilor rezulta ca balta are 50 standuri iar distanta de pe malul acestora pana la „perdeaua de stuf”este predominanta in jur de 120-140m.

  CAMPIONII NOSTRI IN FRUNTE

  Toti concurenti merita felicitati dar in mod deosebit cei care s-au situat pe primele 5 locuri ale acestui concurs.
  Chiar daca la finele concursului cei 5 pesti majori capturati de Calin Visoianu si Vali Bonto au totalizat 62,38kg cu o medie de 12,47kg situandu-se pe locul secund lipsindu-le cateva sute de grame pentru a ocupa locul1 noi le multumim ca au aratat valoare si pricepere in arta pescuitului de crap.

  STRATEGIILE CAPIONILOR NOSTRI

  1.S-a utilizat nada de calitate de la StarBaits Squid&Cranberry B2 deoarece crapi cu greutati foarte mari au fost adusi de la balta Peris unde s-au facut multiple testari de campioni cu nada respectiva.
  2.s-au ales monturile combi rig,(montura crapilor suspiciosi) avand constructia firului „invizibil”de la firma americana Sunset care impune si o rigiditate destul de ridicata pentru ca dinamica monturii sa nu sufere dar si componenta firului matasos de la Herculine Blend care sa contureze mecanica monturii.
  3.pozitionarea monturilor pe locurile fierbinti ale lacului adica la cativa metri de perdeaua de stuf(vorba lui Calin).
  LE MULTUMIM TUTUROR PARTICIPANTILOR LA ACEASTA COMPETITIE PENTRU EFORTUL DEPUS SI FIRE INTINSE TUTUROR.monturiporumb.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *