Crapii locurilor evitate de pescari

Fără să stea prea multă vreme departe de malurile lacului său de suflet, Rumpel Robert, pescar de crap originar din Iași, a planificat o nouă o ieșire pe una dintre apele care recent i-au dăruit o sesiune bogată în capturi. Punând punct partidei – poate una dintre cele mai solicitante ale acestui sezon – Robert a pus „pe hârtie” detaliile și ne-a trimis povestea recentei aventuri. 

Robert: „Având foarte puțin timp liber la dispoziție, am decis să fac o partidă de 24h pe același lac drag mie – Păușești (Iași). Încheiasem recent aici o partidă de pescuit, motiv pentru care de această dată mi-am propus să abordez un alt loc decât cele frecventate de obicei, atât de mine, cât și de majoritatea celorlalți pescarilor. Aveam câteva kilograme de boilies Belachan rămase de la un concurs desfășurat pe Horgești, și-am zis că aș putea testa dacă-s pe placul crapilor din acest lac. Am încărcat bagajele și sculele în mașină încă de joi seara. Vineri dimineața, la prima oră, porneam la drum.

Având la dispoziție doar 24 de ore, Robert a încheiat partida cu un rezultat remarcabil

Având la dispoziție doar 24 de ore, Robert a încheiat partida cu un rezultat remarcabil

Undeva pe la ora 7 eram deja pe locul vizat. Însă n-a fost deloc ușor, ajungerea pe vad implicând un efort considerabil. Nefiind accesibil cu mașina, locul este evitat de majoritatea pescarilor. Odată instalat, după o sondare rapidă a vadului, asta doar pentru a contabiliza agățăturile din față, am pregătit monturile. Am mers pe aceleași running-rig-uri pe care le folosesc atunci când vizez crapii mari ai lacului, iar ca forfacuri m-am gândit să pun unele ceva mai agresive, legate în maniera combi (fir suplu și fluorocarbon).

În privința cârligelor, cele cu tija curbată, nr. 6, ceva mai groase în carne, au reprezentat o alegere potrivită în raport cu obiectivul partidei. Vizând crapii mai vicleni și corpolenți ai lacului, ca momeală am pus două bile de 16 mm. O critic echilibrată și una de fund. La scurtă vreme după lansare monturilor la apă am făcut o nădire din baston. N-am dat multă nadă, doar doi-trei pumni. Apoi m-am pus pe așteptat. Crapilor nu le-a trebuit foarte multă vreme să-mi găsească nada și monturile. La doar trei ore de la poziționarea lasetelor, primul pește striga deja prezent în salteaua de primire. Un frumos exemplar de crap șui de 10,500 kg.

Căutând crapii mai mari ai lacului, Robert a pescuit cu două bile de 16 mm pe firul de păr

Căutând crapii mai mari ai lacului, Robert a pescuit cu două bile de 16 mm pe firul de păr

Recitalul a continuat până în zorii celei de a doua zi, capturând în total 28 de crapi, printre care și câțiva seniori de 12, 13  și 14,200 kg. Partida a fost una cum nu se poate mai reușită, dovedindu-se încă odată că locurile pe care unii pescari le evită din varii motive, pot rezerva surprize foarte plăcute. Fir întins dragi pescari!”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *