Cu doar câteva zile în urmă, dând curs unei idei venite pe fondul apariției în peisajul crapist a unei noi locații menite parcă să transforme în realitate visele pescarilor vânători de crap record, Sorin Rudeanu, pescar prezent în competițiile interne și internaționale, dar și în lumea producătorilor de nadă, împreună cu Victor Hodorog, pescar de crap cu ștate vechi și acționar Carping Club, au reușit un rezultat remarcabil.
Ajunși pe lacul Siclău (căci despre el facem vorbire), unde aveau rezervată o partidă de pescuit de o săptămână (sâmbătă 22 – sâmbătă 29 martie), cei doi au avut parte de unele dintre cele mai „grele” driluri, la capătul cărora monștrii Siclăului au ajuns în fața obiectivului foto.
Deși privind la dimensiunile deloc impresionante ale lacului ai putea avea impresia că este extrem de ușor de abordat, cocheta baltă arădeană nu-și oferă foarte ușor crapii ședințelor foto. Și mai remarcabil este faptul că acest comportament se regăsește pe tot parcursul sezonului, și nu doar la început sau final de an calendaristic, așa cum se întâmplă pe mai toate lacurile. Cum nici de această dată lucrurile n-au mers diferit, Sorin și Victor au avut un început destul de dificil în ceea ce privește trăsăturile, chiar dacă localizarea, nădirea și plasarea monturilor au fost făcute cu maximă acuratețe.
Ba mai mult, pentru a crește și mai tare dificultatea sesiunii, fluctuațiile de temperatură le-au dat constant bătăi de cap. Au fost zile în care tricoul cu mânecă scurtă părea mai mult decât suficient, urmând ca spre seară confortul termic să fie asigurat doar de sacii de dormit catalogați drept 5 sezoane.
La finalul partidei Victor declara: „Primele 72 de ore am stat degeaba. Am admirat lacul, am făcut pronosticuri, am lansat pariuri… Pur și simplu nu ne venea să credem că ne aflăm atât de aproape de unii dintre cei mai mari crapi din țară, iar aceștia refuză să se apropie de monturile noastre. Apoi, încet-încet nada a început să-și facă efectul, iar ce-a urmat a fost de vis.
N-am nădit mult, a continuat Victor, 3-4 kilograme de boilies pe toată durata partidei și 500 g de pelete din gama Meat. Ca monturi am mers pe snow man-uri, armate cu bile de 14mm Rig Shot tare, plus pop-up de 10 mm sweetcorn & ananas. De altfel, această combinație s-a dovedit câștigătoare pe toată sesiunea, cele mai multe capturi fiind capturare astfel.
În privința nădirii, am insistat mult pe grămăjoare locale de nadă, iar pentru asta am pescuit cu săculeț solubil cu pelete Meat sau boiliesuri Meat (Squid Octopus) de 14 mm. Pescuind astfel, în total contrast cu începutul partidei, în ultimele 36 de ore am reușit să înțepăm nu mai puțin de 6 pești. În total am pus pe saltea 10 pești, totalizând 176 kg! Cel mai mic crap a avut 14,5 kg, iar cel mai mare a împins acul cântarului până la fix 22,200 kg.
Cu o medie a capturilor de peste 17 kg, într-o perioadă în care temperaturile au fluctuat între -1 grad noaptea și 17 grade ziua, nu putem declară altceva decât că am avut parte de un început de sezon cum nu speram mai bun!”
Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]
1 Comment