Crapii lacului cu monstrii – Inceput de sezon un nou crap record pe Siclau

Cu doar câteva zile în urmă, dând curs unei idei venite pe fondul apariției în peisajul crapist a unei noi locații menite parcă să transforme în realitate visele pescarilor vânători de crap record, Sorin Rudeanu, pescar prezent în competițiile interne și internaționale, dar și în lumea producătorilor de nadă, împreună cu Victor Hodorog, pescar de crap cu ștate vechi și acționar Carping Club, au reușit un rezultat remarcabil.

Amurg pe Siclău, Monster Carp Lake

Amurg pe Siclău, Monster Carp Lake

Ajunși pe lacul Siclău (căci despre el facem vorbire), unde aveau rezervată o partidă de pescuit de o săptămână (sâmbătă 22  – sâmbătă 29 martie), cei doi au avut parte de unele dintre cele mai „grele” driluri, la capătul cărora monștrii Siclăului au ajuns în fața obiectivului foto.

Deși privind la dimensiunile deloc impresionante ale lacului ai putea avea impresia că este extrem de ușor de abordat, cocheta baltă arădeană nu-și oferă foarte ușor crapii ședințelor foto. Și mai remarcabil este faptul că acest comportament se regăsește pe tot parcursul sezonului, și nu doar la început sau final de an calendaristic, așa cum se întâmplă pe mai toate lacurile. Cum nici de această dată lucrurile n-au mers diferit, Sorin și Victor au avut un început destul de dificil în ceea ce privește trăsăturile, chiar dacă localizarea, nădirea și plasarea monturilor au fost făcute cu maximă acuratețe.

Menținând nădirea la minim, marea majoritate a capturilor au venit la momeli snowman

Menținând nădirea la minim, marea majoritate a capturilor au venit la momeli snowman

Ba mai mult, pentru a crește și mai tare dificultatea sesiunii, fluctuațiile de temperatură le-au dat constant bătăi de cap. Au fost zile în care tricoul cu mânecă scurtă părea mai mult decât suficient, urmând ca spre seară confortul termic să fie asigurat doar de sacii de dormit catalogați drept 5 sezoane.

Dimineață răcoroasă pe lacul Siclău

Dimineață răcoroasă pe lacul Siclău

La finalul partidei Victor declara: „Primele 72 de ore am stat degeaba. Am admirat lacul, am făcut pronosticuri, am lansat pariuri… Pur și simplu nu ne venea să credem că ne aflăm atât de aproape de unii dintre cei mai mari crapi din țară, iar aceștia refuză să se apropie de monturile noastre. Apoi, încet-încet nada a început să-și facă efectul, iar ce-a urmat a fost de vis.

Victor cu un crapomonstru de 18,400 kg

Victor cu un crapomonstru de 18,400 kg

N-am nădit mult, a continuat Victor, 3-4 kilograme de boilies pe toată durata partidei și 500 g de pelete din gama Meat. Ca monturi am mers pe snow man-uri, armate cu bile de 14mm Rig Shot tare, plus pop-up de 10 mm sweetcorn & ananas. De altfel, această combinație s-a dovedit câștigătoare pe toată sesiunea, cele mai multe capturi fiind capturare astfel.

Sorin cu un impecabil crap comun de 20,500 kg

Sorin cu un impecabil crap comun de 20,500 kg

În privința nădirii, am insistat mult pe grămăjoare locale de nadă, iar pentru asta am pescuit cu săculeț solubil cu pelete Meat sau boiliesuri Meat (Squid Octopus) de 14 mm. Pescuind astfel,  în total contrast cu începutul partidei, în ultimele 36 de ore am reușit să înțepăm nu mai puțin de 6 pești. În total am pus pe saltea 10 pești, totalizând 176 kg! Cel mai mic crap a avut 14,5 kg, iar cel mai mare a împins acul cântarului până la fix 22,200 kg.

Victor și noul său record personal, uriașul crap comun de 22,200 kg

Victor și noul său record personal, uriașul crap comun de 22,200 kg

Cu o medie a capturilor de peste 17 kg, într-o perioadă în care temperaturile au fluctuat între -1 grad noaptea și 17 grade ziua, nu putem declară altceva decât că am avut parte de un început de sezon cum nu speram mai bun!”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *