Crapii lacului cu ape de cristal

Eram nerăbdător să ajung pe lacul mirific despre care auzisem multe povești cu crapi și teni capitali. Știam că ține și foarte mult pește mic, însă nu mai conta. Împreună cu colegul meu, Silviu Cojocaru, am pornit spre Lago di Caccamo/Italia, un lac care oferă un spectacol de culori incredibil.

Ape de cristal pe Lago di Caccamo, Italia

Ape de cristal pe Lago di Caccamo, Italia

În drum, mai aveam o escală de făcut. Trebuia să ne întâlnim cu patronii companiei de nadă Any Water, pentru ne înmâna noile boiliesuri pe care trebuia să le testăm. Erau ceva game noi și fiecare am primit câte o aromă nouă. Ajuns pe lac, m-am întâlnit cu un peisaj ca de poveste, cu o apă curată de se vedea fundul chiar și la 8 metri. Un loc absolut uluitor, cu mulți teni și crapi sălbatici.

Aveam în țintă un pește capital și speram ca în cele 7 zile ale expediției unul dintre noi să-l scoată la mal. Am găsit un stand într-un golf, lângă o veche discotecă, unde aveam în dreapta noastră un dig, numai bun pentru plantarea a două dintre lansetele colegului meu. Inițial, eu am pescuit în fața standului în primele 48 de ore, dar apoi m-am mutat și eu lângă Silviu. Motivul pentru care ne-am hotărât să pescuim acel dig era că acolo se spărgeau valurile, iar la vreo 8 metri de dig am găsit un prag. Apa avea mai în toată zona 12 metri, însă pe acel prag creștea până la 3,5 metri.

Alex, cu un crap oglindă splendid

Alex, cu un crap oglindă splendid

Am pescuit împreună în 4 zone diferite, la distanțe de 350 metri de stand. Una dintre lansetele mele a mers în urcarea pragului la 8 m, iar cealaltă pe 3,5 m, chiar în vârful pragului. Silviu a pus o montură pe 6 m, în urcarea pragului, și una pe 12 m, chiar la baza acestuia. Nădirea nu a fost doar izolată pe lansete. Lacul e mare, iar bancurile de crapi mănâncă mult și trebuia să nădim extins. Dar am dat totuși ceva mai concentrat pe lansete.

Alex, cu noul său record la ten - 14,5 kg

Alex, cu noul său record la ten – 14,5 kg

Crapii au intrat chiar din prima noapte, primul pește fiind unul de 3,5 kg. Mic, dar știam că și peștii serioși sunt pe aproape. Apoi peștii au intrat pe patul de nadă, iar trăsăturile s-au îndesit aducând la mal teni și crapi frumoși. Partida ne-a rezervat și ceva furtuni, în doar 10 ore fiind loviți de 3 astfel de fenomene acompaniate de descărcări electrice. Nu ne-au prins chiar bine. Valurile creșteau constant, băteau groaznic digul, iar acest lucru ne îngreuna pescuitul.

Silviu, Alex și una dintre capturile de crap comun ale partidei

Silviu, Alex și una dintre capturile de crap comun ale partidei

După 4 zile pe lac și nenumărați crapi driluiți, încă nu aveam nimic care să depășească 12 kg. Prindeam mult pește cu media de 9-10 kg, asta poate și din cauză că la cârlig aveam doar un boilies critic echilibrat de 14 mm. În ultimele 3 zile am schimbat tactica. Am început să pescuim cu snowman format dintr-o bilă tare și una critic echilibrată. Ambele erau de 20 mm, iar ca nadă am dat doar boiliesuri de 20 și 24 mm tari. Trăsăturile au scăzut imediat, dar peștii au început să crească încet în greutate.

Monturile și nada folosită de Alex la această partidă

Monturile și nada folosită de Alex la această partidă

Apoi, după un beep scurt și o tăcere de câteva secunde am o plecare violentă pe run. L-am înțepat și după un dril de 25 minute am adus pe saltea un ten negru, sălbatic, de 14,5 kg. A fost captura partidei la ten, dar și noul meu record personal la această specie. Din păcate n-am reușit să prind un pește capital, dar poate data viitoare unul dintre monștrii lacului va fi promis pentru mine.

Încă o torpilă de 13,5 kg

Încă o torpilă de 13,5 kg

Am folosit monturi Blow back, dar cu cârlige diferite. Pe cea cu snowman am avut cârlig nr. 2 Long Shank de la Gamakatsu, iar pe cea de-a doua cârlig nr. 4 de tip Curve Shank, de la Nash.

La final lăsam în urmă un lac superb, cu mulți pești sălbătici și sănătoși, cu o forță extraordinară, un loc care cu siguranță îmi va rămâne mereu în suflet.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *